Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Asker kaçağı olarak görünüyorum ve bu sebeple para cezası aldım?!

mahmutmarik27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba işitme engelliyim 1991 dogumluyum bana asker kacagı ıcın tutanak geldı subeye gıttım. evrakları hazırladım verdım. ve bana para cezası gelecegını soyledıler. bu konuda bana yardımcı olur musun? hem engellıyım hemde para cezası yazıyorlar olacak sey mı ?

işitme kayıp ve engelli oranlarınız kaçtır bilemiyoruz, engelliniz ile öğrencilik gibi bir durumunuz var ise askerlik durumunuz ertelenmiş olabilir ve ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum , fakat engelli olup öğrencilik gibi bir durum söz konusu değil ise askere çağırılıp gitmediğiniz ve muayaneden kaçtığınız için asker kaçağı olarak sayılmanız normaldir, bu dolayısı ile ceza kesmeleri normal diye düşünüyorum...

umarım ki kesmesler...

bende para cezası yedim: İşi sakatlığı ve engelli durumu zamanında bildirmek sakat olduğumuzu belgelemek gerekiyor.

mahmutmarik27;

olacak şeymi diyorsun tabiki olacak şeydir...

engelli olabilirsin tamam ama yinede suç sende ceza gelmesi normaldir...20 yaşında senin şubeye uğrayıp yoklamanı yaptırman ve engelinden dolayı sevk istemen gerekiyordu,sevkten sonra belki hastane muafiyet verecekti ve askere gitmeyecektim...

ama sen ne yapmışsın bu yaşa kadar hiç umursamamışsın,hiç gitmemişsin tabiki devlet senimi takip edecek?yazarlar durumuna kaçaktır diye şimdide öde bakalım cezaları,ayrıca sevk almanda zor olur gibime geliyor,şubedeki memurlar kaçaklara pek iyi gözle bakmıyorlar,yardımcı olmuyorlar

ahmet06 bey arkadsın burada sucu yokkı neden yargılıyorsunuz 19 yasında ıken askerlık yoklaması gelıp oyle yoklamada arkadsımızın odyo testı yapılıp ona gore askerı hastanelerıne sevkı yapılır kendı basına sevk yaptıramaz askerlık subesı uygun gorurse yaparlar 4yılda gelmemısse bu askerının şucudur

senı cok ıyı anlıyorum ama gereklı belgelerımı hazırladım verdım de... o zaman yıne cezayı odemek zorunda kalıyor myum

fulya hanım bende oyle dusunuyorum.. ama bu devletın ne yaptıgını ne amacla ugrastıgını bı anlam alamıyorum cıdden hem ımplantan amelıyat oldum babamın soyledıgıne gore otomatık olarak ınternetten yayılıyormus ve ceza kesmeyecegını soyledıler. sımdı ıse ceza yedım

%52 oranlı raporluyum

oyle bırsey yaparlarsa ceza odeme askerıye dava acma hakkın var sana yoklama davetıyesı yollamaları gerekırdı bunu yaptılarmı

mahmut bey 4 yıl gecmıs hıc bırgun kapına jandarma senı aramaya gelmedımı nasıl iş bu boyle dedgın gıbı olmussa ozman asker kacagı gorunursunuz dogal olarak ama bunca sene gecmıs nasıl oluyorda daha sonrakı yıllarda senı tutuklama kararıya arama cıkartmadılar

hem ustelık bugun gereklı belgelerımı hazırladım verdım daha sonra sonra bı memur hanım bısey soyledı bana sıze 1 ay ıcınde ceza parası gelecek dedıydı ne yapacagımı hıc bılemıyorum ve buna da bı anlam alamıyorum

pekı para cezası odenmese hapısmı verıyorlar

para cezası odenılır muhtemelen cunku mahkeme celp kagıdı gelmıs yoklamaya gıdılmemıs askerı kısının engellı oldugunu bılemecegı ıcın normal er olarak kabul etmıstır raporları ıbraz ettıkten sonra askerlık subesı aracılıgı ıle genel kurmaya ust yazı ıle derdını anlatılırsa ısın cozulme olasılıgı yuksektırde

anlıyorum ama ben saglık raporu verdıgım halde yıne ceza yıycegımı soyledılr bana

Ceza yazıldığında bakanlığa itiraz dilekçesi yaz ve cezanın iptalini talep et. Karşılık bulur mu bilmiyorum ama en azından şansını dene

Ben 20-21 yaşlarındayken kimliğimi kaybetmiştim yeni kimlik almak için kaymakamlığa gittim onlarda köye faks çekiyor köyde buraya sarı çizgiyle çizilmiş jandarmaca aranıyor diye faks çektiler hemen giriş kattaki polis beni odaya aldı beni sorguladı bende durumu anlattım sonra beni etimesgut 600 yataklı asker hastanesine sevkettiler ve oradan çürük raporu aldım engelimden dolayı muaf oldumama 2 hafta uğraştırdılar ama bana herhangi bir bildiri gelmemişti herşey kimlik yenilemeyle ortaya çıktı o zaman ceza falan almadıydım...

Üst Alt