Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Askere alınır mıyım?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekir ki gerçek sağlık sorunu olmayıp çürük raporu almaya çalışanlardan değilim! Bazıları hemen bu yaftayı yapıştıryor! Nys sorum şudur ve lütfen konuya bilgi sahibi olanlar cvp verirse çok makbule geçer.
Ben MEB'de engelli statüsünde geçen yıl göreve başladım ve okulum da devam ediyordu. Geçen haziranda diplomamı aldım ve kurumdan izin alarak askerlik şubesine gittim bana sordular: hemen gitmek mi yoksa ertelemek mi istiyorsun diye. Bende adaylığım kalktıktan sonra gitmek istiyorum dedim ve sağlık problemimin olduğunu söyledim ve onlarda; Eylülün beşinden sonra gel dediler.Benim rahatsızlığım işitme engelliyim ve sağlık raporumda SAĞ KULAK 60/75/90/95 DB SNİK, SOL KULAK 100/100/100/100 DB SNİK VE RAPOR ORANIM %42 VE AYRICA 3. DERECEN VERGİ İNDİRİMİMDEN DE YARLANMAKTAYIM MALİYE AYNI ORANI ONAYLADI.
Sorum şu; bu değerlere baktığımızda askeriye muhakak kendi hastanesine gönderecek; bu raporu kaale alırlar mı? yoksa askeriye beni bu değerlele muaf tutabilir mi?

Elinizdeki % 42 rapor ve vergi ind. belgesi askeriyede hiç bir hükmü bulunmaz.Siz askerlik şubesine müracaat edeceksiniz şube gerekli tetikleri yapacak ve size askerlik yapıp yapamayacağınızı bildirecek.

Bir bilen olarak diyom: Askere almazlar, :). Bilmem rahatlattım mı?

aynı sekılde benım de senin gibi elımde raporum vardi sag kulak 67 db sol total 110 db ıle raporlar ıle askeri hastaneye gittm tekrar bır odyo restı yaptılar ve de askelıge elverıssız olduguma karar alındı..

yeniden seni odyo abre testi yapilacak ,devleten aldigin raporlari kaile bile almiyorlar ,
o askeri hastanenin yapacagi odyo ve abre tstine göre seni degelendirecekler

Sağ : 100/60 dB Sol :93/60 dB BİLATERAL İLERİ DERECEDE NÖROSENSORİAL %48 İŞİTME KAYBI.
Arkadaşlar askerlik muayeneleri başladı fakat şuan okuyorum. Son sınıf öğrencisiyim.
Boyum : 1,70 Kilom : 50
İstanbul Sancaktepe Samandırada ikametgah ediyorum. Sultanbeyli Askerlik Şubesine Gittim .
Okuduğumu söyledim işitme engelli olduğumu söyledim bana dediler ki okul biter bitmez başvurunu yine de yap.
Seni gataya gönderecez ondan sonra komutanların karşısına çıkacaksın dediler.
04,12,1994 doğumluyum. %48 Engelliyim. Fakat askere gitmeye çocukluğumdan beri hevesim var sizce askere alınır mıyım ? alınmaz mıyım ?
Destek bekliyorum yine de ..
Teşekkürler.

Almazlar. Kaybınız benden fazla ve beni almadılar. Ancak uğraştırıyorlar tabii. Askeri hastaneye git işitme testi, abr testi yaptır vs. Tam bir eziyet.

Fatih , Çamlıca , Yardımınız için teşekkür ederim. Gitmek için hevesim çoktu. Nasip değilmiş demekki. İsyan etmenin de bi anlamı yok . Allah'ın bi bildiği vardır. Büyük bi hayal kırıklığına uğradım ama olsun. Sağlık olsun. Tekrar teşekkür ederim.

Üst Alt