Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Askerlikten muaf olur muyum?

jinchoe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba forumda aradım baktığım konulardan pek anlamadım onun için bide ben soruyum dedim hatamız olduysa affedin

odyoda hava sol 40 sağ 35 saf ses ortalaması diyor
konuşmayı anlama sol 45 sağ 40
konuşmayı ayır etme sol yüzde 92 sağ yüzde 96
en rahat ses yüksekliği sol 75 sağ 70
tedirgin edici ses sol 100 sağ 100 db

askerlikten muaf olurmuyum

İşitmeye dair aşağıdaki hallerde askerlikten muaf olunur:
B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.​

sağdaki düşük olduğu için muaf olmuyorum ozaman okuduğuma göre doğrumudur hocam

İnan bu işitme ve görme değerlerinden hiç bir şey anlamıyorum. Sen veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar çok daha doğru değerlendirir..

Tam sınırdasın azcık kendini askeri hastanede şekil yaparsan verirler çürüğü gibime geliyor

sana göre görev verirler ben gittim yaptım muane etmediler beni bile :)) rapora baktılar gitmek istiyormusun istiyorum dedim askere gittim 18 ay yaptım geldim

Üst Alt