Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Bunu ehliyetime nasıl işletmeliyim?

Konular
35
Reaksiyonlar
4
merhaba normal b ehliyetim var engelli ehliyetine nasil cevirebilirim

Merhaba;
Artık engelli ehliyeti kalktı bunun yerine kodlar var. Kodlar doğrusunda araç kullanabiliyorsun. Ehliyeti yeni aldıysanız engelli durumuna göre mutlaka kodlar vardır.

mERHABA ,

Benim eski kart ve Normal B ehlietim var . Biliyorsunuz ki ehliyet ve kimlikler değişiyor yenisi ile bende dusundum de bunu yaparken engelli B ye geçim daha ıyı olur hem kartı da yenılemıs olurum
asıl soru normal B den Engelli B ye gecmek ıcın ne yapmam lazım

gastauskas87

Sizin ilk yapacağiniz iş aile hekimine gidip KBB sevki almanız gerekiyor sevk sonrasında KBB odyometri ünitesinden işitme cihazli cihazsiz odyo testini çıkartmaniz lazım. Resmi hastane şartı vurgulanıyor odyo testinde alacağınız odyo testine göre uzman tabib işitme engel DB testine göre size uygun kod verecek genelde 02 işitme cihazı kodu 102 resmi ticari araç kullanamaz kodu verilir doktordan doktora değişiyor. Eğer kayıp oranı fazla olup konuşma iletişimde sıkıntınız varsa komisyona sevk olunabiliyor ben aldım geçen hafta özel hastaneden tek hekim raporu bana 1.grub sürücü olur 02 102 kodları verildi. Komisyona sevk edilmedim

gastauskas87

Hocam size yukarıda yazdığım gibi yapacaksınız sonra o verilecek raporunuzla nviye gideceksiniz yeniletmek için. Nvi en kolayı aslında ama dediğim gibi bir aile hekimi sevk yazısı alın gerisini başlatin süreci buraya yazın tecrübenizi rapora hangi kodlar veriliyor süreç nasıl ilerledi

benimki normalden engelli olacağı ıcın arkadaslar şey yazmıstı il sağlık müdürlüğüne de gidilecek gibisinden bunlar yok dimi .

Aile hekımı benı hem işitme hem göz için sevk etti

gastauskas87

İl sağlık müdürlüğü komisyonuna gidilip gidilmemesi aile hekiminden aldığın sevk yazısıyla hastaneye gideceksin hastanedeki uzman tabib degerlendirecek muayene sonucunda komisyona sevk olunup olunmayacagini belirleyecektir. Tek hekim alabilirseniz oda olur arkadaşlarınıza bakmayın siz yönetmelik mevzuat ne diyorsa odur haydi hayırlısı olsun bakalım il sağlığa sevk olunsaniz bile özel tertibat kodları düzenlenir raporunuz belirlenir. Bir aksilik çıkarmazlar umarım gözünüzde ne gibi sorun var?

Son düzenleme:
Muharrem77

ya gözde bir sorun yoktu uykusuz şekilde gıttım aile hekımıne uzaktan bır kac sey okuttu tam okuyamadım ondan dolayı doktora sevk ettı .

gastauskas87

Oradan açık vurmuş besbelli. Artık ne gösterir durum bilemiyorum. Doktora gittinizmi? Durum nedir yazın yardımcı oluruz

Muharrem77

KBB bittim geçen gün o da tatmin olmayı Ege üni KBB sevk etti orada cihazın ile test et dedi . Yönetmelik gereği en düşük 25 db olmalı felan galıba

Göz için yarın yanı Cuma sabahı gidicem . Bakalım sonuclar ne olucak

gastauskas87

Ege üniversitesi kbbden odyo testini çıkartacak siniz. Göz ne oldu? Yönetmelik gereği 25 DB yok yönetmeliği buldum
Sürücü adayları sağlık yönetmeliğini paylaşayım bu durumda Birinci grup sürücü belgeleri için;

1) En az bir kulakta işitme cihazsız veya cihazlı saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi ise yeterli kabul edilir. Bu kriteri işitme cihazı ile sağlayanların sağlık raporlarında işitme cihazı kullanma kodu belirtilir. İşitsel implant kullanan sürücü/sürücü adaylarına da bu bendde belirtilen şartları sağlamaları halinde birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.

2) (1) numaralı alt bentte belirtilen kriteri sağlayamayanlar ve tam işitme-konuşma engelli olanlar aynı kategoride değerlendirilir. Bu kişilerin kullanacakları araçta kişinin görüş açısını artırmaya yönelik ayna tertibatı ve ek-2’ deki işaret kullanılmalıdır.

3) Bu bende göre sürücü belgesi verilebilen kişiler ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar.

c) İkinci grup sürücü belgeleri için; her iki kulakta işitme cihazsız veya işitme cihazı ile saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi ise yeterli kabul edilir. Bu kriteri işitme cihazı ile sağlayanların sürücü belgelerine işitme cihazı kullanma kodu belirtilir. İşitsel implant kullanan sürücü/sürücü adaylarına bu bendde belirtilen şartları sağlamaları halinde ikinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.

Bana 1.madde uygulandı en baştaki 3.bendeki resmi ticari araç kullanamaz kodu verildi cihaz kullanılması gerekiyor onuda aldım ama 2.grub için yönetmelikte her ne kadar şart belirtilen açıklamada olsa her ahngi Bir sağlık sorunu olmaması gerekiyormuş

Muharrem77

dOSTUM Merhaba ,

Göz sıkıntı çıkarmadı, onu aldım yarın yani 17/12/2020 tarihinde egeye gitcem ancak ege de randevu sistemi kapatılmıs tanıdık bulduk bakalım ne olcak .

sanırım egeden alcagım rapor ile ilçemde benı oraya sevk eden doktora tekrardan gıdıcem ve oda bır rapor suncak ..

GÖZ içinde ikinci grup işareti konuldu ? ne anlama gelıor

gastauskas87

Nasıl göz için 2.grub işareti konuldu size ya kod verilmiştir.doktorun tanısı nedir tam olarak?komisyona sevk verdimi? Kbbden odyoyu alıp KBB doktoruna goruneceksin raporu yazacak? Her hangi bir sağlık sorunu olana 2.grub verilmiyor bunu iyice öğrendim verilebilen 1.grub kısıt kodları süreçleri buraya yazın bilgilenelim yardımcı olabileceginiz hususlar varsa

Üst Alt