Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Ehliyet için rapora saçma sapan kodlar yazdılar!?

hepsiyAh

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba. b sınıfı engelli ehliyeti almak için öncelikle aile hekime uğradım. prosüdürü bilmediğini sürücüler için sağlık raporu verip. uzman hekime yönlendirdi.

rapor ile birlikte işitme engelli olduğum için. kbb uzmanına göründüm. muayene yaptığı da söylenemez. bir kağıttan okuyarak.

uzman tabiple tarafından yapılan muayene kısmına.

bilatereal ileri decede işitme mevcut olup işitme cihazı ile araç kullanabilir.

Görüş açısını artırmaya yönelik ayna tertibatı gereklidir. ambulans ticari resmi araç kullanamaz yazıp kaşe imza ile il sağlık müdürlüğüne gittim. (Görüş açımı artırmaya yönelik ayna tertibatı ne alaka buraya hiç anlamadım )

il sağlık müdürlüğü ertesi gün heyete girmem için evraklarımı alıp sıraya koydu. neden heyete gireceğimi de anlamadım. ben araç almayacağım ki. ehliyet için müracaatım nereden nereye geldi.

neyse ertesi gün heyet toplantısında ismim okundu. 3 doktor özel tertibatlı sağlık komisyon başkanı. makine mühendisi. nöroloji uzmanı

bana ne için araç almak istiyorsun. aracında ne olmasını istersin gibi sorular sordu.

yahu dedim. ben ehliyet almak istiyorum. işitme engelliyim. ehliyet başvurumu yapıp sonra normal bir araç alıp kullanacağım. dedim.

komisyon başkanı: burası tertibatlı araçlar için kurulan komisyon. seni yanlış yönlendirmişler deyip. yinede sınırlı kullanım kodları ekledi.:

kod:102

tıbbi nedenlerle verilecek kodlar: 42,03 ; 42,05 ;10,02 bunlar hakkında bilgisi olan varmı

bu arada ilk defa ehliyet alacaklar. hiç bir yere gitmeden önce. direk emniyete gitsin. onlar hepsinden daha bilgili.

il sağlık kurulu araç için rapor vermiyor zaten ehliyet için rapor veriyorlar sana. aracında da o kodlara uyan teçizatlar olacak. Yani araç alımı için değil o rapor ehliyet için. Araç alırken de ehliyetindeki kodlara bakıp sana aracı dizayn edecekler. Sistem böyle ben öyle istemiyorum demen bişeyi değiştirmez. ehliyet almadan da araç alamazsın zaten

hepsiyAh

Hey allahım! :) Komisyonla hiç bir işin yok. Hastane işitme engelli olduğuna dair tespitleri yapıp emniyet'e göndermeliydi. Sana yazılan 3 kod da salakça! (10.02*Otomatik vites, 42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz, 42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı)

Rapora işitme engelli olunduğuna dair ibare yazıp "102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz" kodu eklenmeli o kadar.

İl sağlık müdürlüğüne itiraz edip "yetkisizlik" yazısı iste ve yeniden hastaneye giderek insan evladı bir doktor bulup raporu yenilettir. Ya da komisyondan "bizi bağlamaz" yazısı aldıktan sonra raporla birlikte emniyet'e gidip onay al, sonra da sürücü kursuna vs.

OturanBoğa
Ben de sırf böyle salaklıklar yaşarım endişesiyle ehliyetimi değişmiyorum.
Şu an sadece ticari araç kullanamaz ibareli eski tip B sınıfı ehliyetim var. İşitme cihazı falan kullanmıyorum.
Şİmdi düşünüyorum ben gideceğim adam illa birşeyler yazmak zorunda hissediyor kendini ve işitme cihazı yazacak belki, sonra komisyona gönderecek yok ayna yok kör nokta yok işitme cihazı yok şu yok bu roman yazar gibi dolduracaklar belki kodlarla.
En azında sistem tam oturana kadar bekleyeceğim, ya da 5 seneyi sonuna kadar kullanacağım, nasıl olsa ötv muafiyetli araç alma durumumuz yok.

Ufukalp

Diyecek söz yok vallahi! Kafayı yemişler, insanların sorunlarını çözmeyi değil çözmemeyi amaçlamışlar sanki...

bunlarda ahım şahım bir para değil ancak. uğraştıracaklar. olmasıda iyi olur gibi

hepsiyAh
Yok be ahım şahımı bırak hiç para değil ve praqtikte bir geçerliliği olmayan şeyler.
Ayna tertibatı dediği şey zaten her araçta mevcut, günümüzde fabrika çıkışı her iki yanda ve arkayı gösteren iç dikiz aynasının olmadığı araç zaten yoktur. Kör noktaya gelince madeni 1 tl den az büyük iki tane geniş açılı ayna ve çifti 10 tl :). Her iki yan aynanın alt iç köşesine yapıştırırsın o kadar, kendinden bantı olur.
Sorun olur olmaz kodlarla doldurmaları ve her aracı kullanamaz havası yaratılması.

Valla hicde öyle değil kardeş araca proje çizdircen bin lira sadece o cihazları onları define göre takılacak muayene ye girecek ruhsata işlencek bir sürü iş bana verdiler aynı kotları ruhsata işlemezse polis aracı baglar

Arkadaş, 10,02 kodu almış. Otomatik vites aracı ötv indirimli alabilir o zaman. Yanlış mı düşünüyorum ?

Hareket ettirici tertibat olarak geçiyor ama otomatik vites araba. istenen şey hareket ettirici tertibat değil mi ?

Muayene eden doktırda hata işitmeden girmiş gözden çıkmış:D gözünde sorunmu varda

Ehliyet alcam demedinmi başvururken

Enginar
Tamam hareket ettirici aksam ama, bu işitme engelli için olmazsa olmaz değil. Manuel vitesli bir aracı tertibatsız kullanamayacağı şekilde bir engeli olmalı.

Üst Alt