Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ehliyetimi yenilerken sıkıntı olur mu?

aezakmi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 2015 tarihli B ehliyetim var. Fakat engelli raporum olmadığı için göstermemiştim. Direk almıştım. Bugün sağlık ocağına gittiğimde doktor psikolojiden dolayı devlet hastanesi uzun süreçten geçirirler dedi. Özele git onların sisteminde psikoloji gözükmüyor dedi. Ben de özele gittim. Yüzde 32 heyet raporum var. Özelde kendi bölümünde KBB ye sevk etti. Doktor olmadığından yarın gideceğim. Sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleme:
aezakmi

Engelli raporu kriter alınmaz sürücü olur raporunda. Kaldı doktorun iyi demiş. Özel hastaneler rapor konusunda daha esnektir. Yalnız odyo testinin resmi hastaneden alınması gerekiyor ilk önce resmi odyo testini al devlet eğitim araştırma üni hastanesi farketmez oradan aldığın testi özel hastaneye gotur KBB uzmanı muhakkak isteyecektir sonrasında tek sefer rapor alırsın sıkıntı olmaz. E imzalı e devlette gözükmesi şart ona dikkat et. Aksi kabul edilmez. Devlet hastanesi epey uğraştırır onu soyleyim işin ucu komisyona sevk olunmak var saçma sapan kodlar veriliyor işitme engelliye olması gereken 02 102 kodu gerisi tamamdır. Özelde hallet ben öyle yaptım her şey haloldu

Muharrem77

Odyo testini ağustosta yaptırmıştım zaten yüzde 32 engelim var. Hastanede heyete girdim engel oranı için. Ekstradan tekrar odyo testi mi almam gerek?

Böyle engelli raporum var.

360a88a02abd72bd56b42d8923ba14d7.jpg

Özele gittim az önce doktor devletten kbb randevu alıp gitmem gerekiyormuş. Ee bunu yapacaksam özel hastane ne diye duruyor. Gitmek istesem zaten devlete giderdim. İşleri güçleri uğraştırmak.

aezakmi

Ugrastirmak değil kardeş. Sürücü adayları yönetmeliği KBB bölümünde odyo testinin resmi hastaneden olmasının şartı aranıyor. Yönetmelik böyle en başta dedim odyo testini resmi hastaneden alın öyle özele gidin demiştim. Kaldı resmi hastane rapor konusunda sıkıntı direk komisyona kalır işiniz bir sürü saçma sapan kodlarla uğraşırsiniz

Muharrem77

Merhaba şimdi başka özele gideceğim. Daha önceki devlette yaptırdığım odyo testini nereden alabilirim ben fotokopi çekmiştim ama kabul ederler mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muharrem77

Hocam özelden yine alacağım. Fakat bu seferki alacağım raporda yine KBB ye sevkedecekler galiba. Fakat aradığım hastanede işitme testi yapılıyormuş. KBB için ekstra ücret alıyorlarmış. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Oda uzman doktor devlet kbb ye sevkettiğinde ben devlet hastanesine gittiğimde halledilir mi işim?

Muharrem77

Bu testi fotokopi çektirmiş kabul ederler mi?

6ccdd264b43f221de568b505ca3e2a5c.jpg

aezakmi

Geçerli olur ama 6 ay geçmemesi gerekiyor. Alındığı tarihten itibaren. KBB doktoru bunu isteyecek yeterlidir

Muharrem77

Ya şöyle benim hasta kabule gidip işitme cihazını kullandığımı belirtmeliyim mi? Yoksa söyleyip kbb için 150 tl rapor için 90 tl alacaklar. Devlete sevk ederlerse gitmem mi gerekecek? Bir de beykoz devlet hastanesinde de odyo testim var fakat nereden çıkartabilirim? Kbb çalışanı internetten çıkartabilirsin. Bir daha odyoya gerek yok demişti.

aezakmi

İsitme cihaz kullanıyor isen bunu belirtmek zorundasın ehliyete işlenecek kod çevirmede polis gördüğünde ne diyeceksin?el konulacak o yüzden doğruyu söylemekte fayda var başına bela alma. Ne o raporu verecek doktoru yak nede kendini benimkinde 02 102 kodu ekli ne zararı var

Muharrem77

Yok söyleyeceğim bazı özeller direk kbb olmadığı için direk veremiyoruz diyorlar. Özellerin çoğu veremeyiz diyorlar.

aezakmi

Nasil veremiyor ben özel hastaneden aldım. Uzman doktor oluru kaydıyla alınan rapor geçerlidir özel ekol hastanesi veriyor ciglide izmirdeymissin şimdi farkettim

Muharrem77

Yok istanbulda yaşıyorum bildiğiniz yer var mı? Çekmeköy FSM ye gideceğim çünkü.

aezakmi

İstanbulda bildiğim özel hastane yok ama vermeleri gerekiyor tam donanımlı özel hastaneye basvur kardeş ben Ankara'da lokman hekimden almistim

Muharrem77

Özel FSM hastanesini aradım işitme testi kbb muayenesi varmış randevu verdiler yarına muhtemelen burada verirler galiba?

Işitme engelli olup, eski ehliyetim b sınıfı ve ticari araç kullanamaz ibareli ehliyetimi yenilemek istedim. Sağlık ocağına sevkten sonra devlet hastanesine sevk ve işitme cihazlı ve cihazsız test yapıldı. Kbb doktor komisyona sevk etti. Komisyon sadece otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verdi. Moralim bozuldu arkadaşlar. Aracım manuel vitesli ve düz. Ankarada itiraz etsem sonuç değişir mi.

Arkadaşlar ben iki kulakta da çok ileri derece işitme kaybı olup, komisyon bana iki tekerlekli araç kullanamaz ve özel kodlar (ayna vs.) sadece otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verildi. Aracım düz vites olup moralim bozuldu. Itiraz etsem sonuç değişir mi.

Nunis06

Gecmis olsun yapacak bir şey yok itiraz etseniz süreç en başa dönüşecek hiç uğraşmayın size verilen 2 tekerlekli araç kullanamaz kodu çok garip olmuş. Sizin yapacağınız elinizdeki aracı satıp otomotik vitesli bir araç almanız gerekmektedir en kısa çözüm bu. Özel hastaneye gidip alsaydiniz raporu komisyonla ugrasamazdiniz kaldı en başından söyledik bunu

Muharrem77

Henüz nüfustan ehliyeti yenilemedim. Ankarda hangi özel hastaneden almalıyım? Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? özel hastaneden almak için aile hekiminden sevk alınıp mı gidilecek , yoksa direkt başvuru mu yapmalıyım (kbb uzman tek hekim raporu) . özelden çıkarmayı düşünüyorum. Yani komisyonun verdiği raporla ehliyet yenilemeyeceğim.

YIL SONUNA KADAR BEKLİYECEĞİM. PANDEMİ DOLAYISIYLA ESKİ EHLİYETLERE UZATMA VERME İHTİMALLERİ DE VAR.

Muharrem77

lokman hekim hastanesi sincan da olanı mı? Aile hekiminden sevkle mi gidilecek? Yoksa direkt başvuru mu?

Nunis06

Aile hekimi sevk yazısı olacak oraya gitmeden önce resmi hastaneden kaşeli mühürlü odyo testi almanız gerekmektedir doktor o şekilde kabul eder başka sincandaki olur etlikteki olur fark etmez Mustafa başarır hoca iyidir

Nunis06
Maalesef süreci en baştan yapsaydıniz olurdu. Ama siz komisyona girmis karşılığında rapor almissiniz kaldı size verilen rapor verildiğinden itibaren 2 sene geçerlidir 2 sene içerisinde rapor alamıyorsunuz. Kaldı siz özele dahi gitseniz fayda etmeyecek size verilen rapor sistemde gözükecektir. Nvide aynı şekilde sistemden görecektir yapacak bir şey yok

[mentıon=163521]nunis06[/mentıon]
maalesef süreci en baştan yapsaydıniz olurdu. Ama siz komisyona girmis karşılığında rapor almissiniz kaldı size verilen rapor verildiğinden itibaren 2 sene geçerlidir 2 sene içerisinde rapor alamıyorsunuz. Kaldı siz özele dahi gitseniz fayda etmeyecek size verilen rapor sistemde gözükecektir. Nvide aynı şekilde sistemden görecektir yapacak bir şey yok

cevabın için teşekkür ederim. 2022 yıl sonuna kadar beklemek lazım, pandemi nedeniyle süre uzatımı olunsa eski hliyeti kullanmaya devam. Verilen raporun 2 yıl sonraki süre bitiminden sonra tekrar rapor çıkarmak daha mantıklı. üre uzatımı olmazsa trafiğe çıkmamak lazım.

Üst Alt