Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Erken emeklilik için ne yapmam gerekiyor?

api41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb öncelikle durumumu açıklayım bn 1992 de sigorta başlangıcı olup 300 gün sigortam var daha sonra 2002 yılında ticarete başlayıp 2010 yılında iş yerimi kapattım 8 yıllık bağkur borçlanmam var şu anda herhangi bir sosyal güvencem yok 2 kulağımdada yüzde 70 civarında işitme kaybı var işitme cihazı kullanıyorum ama bir heyet raporum yok. Durumum bu erken emeklilik ve heyet raporu için nereye müracat etmem gerek. Ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

İlk olarak odyo testi verilerinde ki 500hz 1000hz 2000hz ve 4000hz verilerini bizim ile paylaşır iseniz rapor oranını bulalım derim. Velev ki 40% ve üzeri çıktı o zaman şu aşağıdaki süreçleri uygulayacaksınız,

Ssk ya geçip (ssk lı çalışan) diyelim ki 1 ocak 2013 te işe başladınız bu tarihten itibaren 3,5 yıl (1262 Gün) prim ödemesi yapar iseniz ve vergi indirim hakkı alır iseniz ssk dan erken emekli olursunuz.
2008_oncesi.PNG

Yok ben ssk lı çalışamam bağ-kur dan emekli olmak istiyorum derseniz şu tablodan faydalanabilirsiniz,
bagkur.PNG

öncelikle bilgilendirmeniz için tşk ediyorum. ssk geçtim varsayalım 18 ay askerlik borçlanmasını da eklersem yine 3.5 yıl ssk lı mı olmam gerekiyor.

Evet, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleştirilir.

Üst Alt