Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. H sınıfı ehliyetim var. Özürlü plakası şart mı?

konyalı1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam öncelikle böyle yararlı ve güzel bir forum sayfası açtıkları için değerli yöneticilerimize teşekkür ederim ve tüm değerli üyelerimizi selamlarım.

benim sorum işitme engelli olarak h sınıfı ehliyet aldım. raporumda "uyarı ve ikaz işaretleri kullanmak kaydı ile h sınıfı ehliyet alabilir" yazıyor. ehliyette otomobil kullanır yazıyor. bu ehliyete göre plakaya özürlü işareti şart mı? değilse ikaz işareti takmak kaydı ile 2 şahıslara ait otomobil kullanabilir miyim(örneğin babamın kardeşimin arabası)

yardımcı olursanı memnun olurum

Kardeşinin, Babanın aracını kullanabilirsin.İşitme engelliler için özürlü plaka gerekmiyor.işitme engelli olduğuna dair bir amblem yapıştırılıyor.

teşekkür ederim arkadaşım beni aydınlattığın için kesin bir sorun çıkmaz değilmi

Hayır sorun çıkmaz.
Raman arkadaşımızın verdiği bilgi kesindir.
Araca içerden takılıp çıkarılabilir bir işitme engelli amblemi (mavi zemin üzerine beyaz kulak resmi) takmak suretiyle her otomobili kullanabilirsin.
Ancak ticari olmamak şartıyla.

çok teşekür ediyorum beni aydınlattığınız için

Ufukalp;
Araca içerden çıkarılıp takılan diye bir şart yok ufukabi. dışada takılabilir, ve aracı sadece kendisi kullanıyorsa takıp çıkarmasına da gerek yok :) mavi zemin üzerine beyaz kulak resmi ve altındada İşitme Engelli ibaresi yazma zorunluluğu var.

Serkan,zorunlu demedik iyice okumadan atlama.
İstediğin her otomobile takıp kullanabilirsin şeklinde söyledik.
Arkadaş babamın kardeşimin aracını kullanabilir miyim şeklinde sorduğu için o şekilde cevap verdik.Sağlam adamın aracına sabit olarak yapıştıracak değil herhalde o amblemi.

Üst Alt