Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Hangi oranda rapor verilir?

seher35

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.....benim sorunum raporlar..bir çok arkadaşın olduğu gibi....ben işitmemi 2000 yılında tamamen kaybettim..yani işitmem sıfırdı...işitme sinirlerim ölmüş....özürlü raporum %55 idi....2004 yılında biyonik kulak takıldı...ama çokta işe yaramıyor....takılırken elekrotlar yanlış yere takıldığı için seslerin tamamı açılamıyor... o yüzden gürültüyü çok güzel duyuyorum ama anlayamıyorum tabikki....bana faydası oluyor tabikki ama engelimi yok etmiyor....2008 yılnda işe girdim ve vergi indirimi için başvurdum maliyeden bana gelen yazı %20 olduğu için hiç bir işime yaramadı...bunu neye istaneden yaptıkalrınıda anlayamadım...2 kulağımdada hiç bir şekilde duyma yok.....şimdi tekarar rapor almak için başvurdum...işlemleri yaptırdım....özür oranı olarak doktor % 52 yazdı....ama 4 ağutosta heyete gireceğim ve daha sonra Ankaraya gidecek herhlade....sonuç bana nasıl gelir...yine bana %20 mi verirler yoksa % 40 alabilirmiyim....% 40 alırsam hemen emekli olabiliyorum ..tabikki yine engel çıkarmazlarsa...bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim....bende huzur kalmadı....uykularım kaçıyor....hiç işitmedeğim halde % 20 ile engelsiz oldum.....

Alırsın inşaallah!
%52 ordan geri %20 lerle dönmemesi lazım.. Bi yanlış anlaşılma bir hata vardır.
İnceleyen belki yanlış değerlendirmiştir.
2 kulak sıfır işitmeyle %20 veriyorlarsa YUH denir. Başka ne diyeyimmm...

İki kulak tam işitme kaybına %52 oranında rapor verilir.Bu hesaplama yapılır iken işitme cihazı,Koklear impalat çıkartılır.

Yüzde %20 raporum halan duruyor...saklıyorum.....yeni başvurumda cihaz çıkarıldı ..ölçüm öyle yapıldı ama bilgilere cihaz takıldı yazıldı tabikkiii....benim korkum biyonik kulak yüzünden oranımın düşürülmesi....biyonik kulak kulanıcıları hakkındada hiç bir bilgiye raslamadım....2010 çıkan yasadan sonra nasıl sonuç aldıkları konusunda bilgi bulamadım....

hiç kuşkularınıza gerek yok.çünkü yeni yasa ile hastanenin verdiği rapor katidir.

inşallah dediğiniz gibi olur.....ama benim güvenim kalmadığı için raporu alasıya tedirginliğim geçmeyecek...

hayatta hiç bir zaman umudunu yitirmemelisiniz.hayatta yaşamak için mücadeleye devam etmelisiniz.unutmayınız

evet Seher hanım işitmeniz sıfır oldğuna göre size maksimum en fazla işitme oranı raporu verilir %52 alırınız.. stres yapmanıza gerek yok rahat olun.. eğer çınlama gibi sıkıntınız yoksa engelinizle mutlu olmaya bakın.. bende %46 oranda ileri derecede sağırım..

Bugun heyete girdim...heyete girerken cihazı çıkarmadım....dr cihaz kullanıyormusun diye sordu...2 ci sorusunda anladım evet dedim....sonra rahatsızlığım hakkında bilgi verdim...ne zaman kaybetiğimi falan söyledim....bir dr....bu konuşuyor dedi....anlayabiliyorda dedi....ben hata yaptım herhalde cihazı takmakla...inşallah rağorum düşük gelmez...ama o dr ların cihazla az da olsa anladığımızı bilmeleri gerek...ilginci iki kulamı diye soruyor...önündede işitme oranalrımın belgesi var....ona bakamdılar bile....sonuç ne olur..bilemiyorum....

İşitme testlerimde işitmemim sıfır olduğu zaten belli....hangi cihazı kullandığımda yazılı ve dr yüzde elli iki olarakda rapora yazdı....bunları yok sayabilirlermii...hayet ne yazdı bilmiyorum...ama imza attılar bir kağıda....ben sonucu beklerken stresten ölmesem iyi....sonuç düşük gelirse itiraz hakkım varmı.....ben konuşabiliyorum çünkü işitmemi 29 yaşında kaybettim..dudak okuyorum ve cihazda destek sağlıyor...gürültüsüz ortamda ve yüzyüze konuşamalarrda anlama oranın iyi...çünkü benle ilgilenen doktor çok iyiydi bana çok zaman ayırdı...

İzmir eğitim hastanesinden ilk raparumu Yüzde 55 vermişlerdi...daha sonra maliye için istediğimde %26 düştü....bende tepecikten istedim..doktorum orda diye..ama heyette yoktu...benim şansızlığım işte.....

Ne diyebilirim...bilmiyorum....cihazsız ölçümlerim ellerinde..onlarda Ankaraya gidecek herhalde...Total işitme kaybı diyede yazıyor....Biyonik kulak takılan kişilerinde işitmesinin çok düşük olması gerektiğinide bilmeleri gerek....eğer doğru inceleme yaparlarsa bana % 52 yi vermeleri gerek....peki kaç günde belli olur.....

Seher durumuna şaşırdım..bende koklear ımplantlıyım raporum % 50 olarak kabul edildi ama yeni düzenlemeyle bu oran % 69 lara çıkmış durumda.. bende konuşuyorum.. oranın bu kadar düşük olmasına çok ama çok şaşırdım..

Siz rapor oranınızın düşük çıkmasını mı istiyorsunuz?
Heyete girerken kohlear implantın kulağınızda işi ne?
Hem aşırı stres yapıyorum diyorsunuz hem de raporunuzun düşük çıkması için elinizden geleni yapıyorsunuz..
Hayretler içinde kaldım doğrusu???

"Bu konuşuyor dediğinde";
"Doğuştan değil, sonradan tam kayıp.. O yüzden konuşabiliyorum" diyebilseydiniz keşke...
Doktorları gözünüzde abartmayın, konuşmaktan doğruları söylemekten çekinmeyin...

Neyse ki; rapor oranında kulağınızda implant olması hesaba katılmaz..
Odyometrik ölçümlere göre karar verilir..
% 52 alırsınız ve raporunuz bu şekilde onaylanır..

Emekli olabilmenize gelince;
Evet, %40 ve üzeri raporla sakat statüsünde erken emekli olabilirsiniz..
Ama öncelikle vergi indirimi almanız şart...

Anti Oksidan
Maalesef artık odyometrik ölçümlere göre değil de bera testine göre rapor veriliyor. Odyometri ile ölçülen sonuçlara göre bende %85 oranında işitme kaybı çıkarken her ne hikmetse bera testi ile 60 db kayıp tespit ediliyor. Nasıl, niçin, neye göre anlamak mümkün değil. Sorularıma cevap bile verilmiyor. Bize işimizi kimse öğretemez diyorlar. Karşılarındakini basit bir mikroorganizma gibi gören doktorlar bu ülkenin en güvenilmez insanları bana göre.

allaha şükür ben cihaz takmadamda anlayabilmeme rağmen 52 vermişlerdi raporu antalyada yaptırabilsaydiniz

Malasef hastanede yanlızdım...ve adımı duyabilmek için cihaz kulağımdaydı...sonra adım okununca cihazı çıkarmayı unutum ve kendimi doktorların karşısında buldum....artık hayırlısı diyorum ..inşallah %40 alırım o bana yetiyor zaten...ayrıca evrakların hepsinde ci hasta yazıyor....kaçarınız yokki....bilgilerinizde özellikle bunu yazıyorlar...

bera testi nasıl oluyor...bana hiç yapılmadı....

Not.. Bera testini araştırdım...ilk işitmemi kaybettiğimde hastanede yapılmıştı ve tepki yok denmişti...ondan sonra cihaz takılmasına karar vermişti doktor...sinirlerin tamamen öldüğünü söylemişti...normal işitme cahzının işe yaramayacağını söylemişti...o yüzden bende hiç normal işitme cihazı denemesi yapmamıştı....

Selam Arkadaşlar...bugun maliyeyi arattım ....roporum %52 olarak onaylanmış....21.09.2011 de postaya vermişler....bugun İzmir maliyeye gittim...daha gelmemiş...iş yerine göndereceğiz dediler bende dedim bir fotokopi istiyorum dedim...gelsin verelim dediler....1 hafta sonra gel.....benim fotokopi isteme amacım bu ay içinde alabilirsem emeklilik için başvurmak içindi....eğer 3 gün içinde fotokopisini alırsam emeklilik baş vurusunu fotokopiyle yapabilirmiyim...yoksa 1 ay uzayacak....21 de postaya verilen evrak bu kadar geçmi gelir....

Gözünüz aydın. Rapor oranını düşürmemişler :)

Maalesef kurumlar kendi iç mekanizmalarıyla postaya gönderdiklerinde postanın ulaşması çok çok uzuyor. Evrak kurumdan çıkana kadar haftalar geçebiliyor bazen. Ya sabır...

OturanBoğa...çok sağolun en sonunda aldım %52...sizlerinde sayesinde oldu ...siteyi okumasam asla tekrar başvurmazdım....Maliyede pc raporun gördüm ama daha elime geçmedi..imzaya gidecek dediler...geçen hafta oldu bu olay Pazartesi yine gidecem çok ters davranıyorlar...sanki benim emekli param ceplerinden çıkacak...kendimi zor tuttum....senlerce devlete vergi verdim...halan vergi borcu ödüyorum....3700 gün primim var....bu memurların anlamsız kaprislerini anlamakta zorlanıyorum....

Ne mutlu size... Gözünüz aydın. Ben ehliyet için müracaat ettiğimde %85 oranında işitme kaybın var, sana ehliyet veremeyiz dediler. Aynı doktorlara Vergi İndirim raporu için gittiğimde bu kez senin öyle önemli bir işitme kaybın yok orta dereceli işitme kaybın var. Bu raporu vermeyiz dediler. Hasılı ben hiçbirşekilde rapor alamıyorum. Ne sağlam, ne çürük...

Doktorun öyle demesine bakma gir heyete odyo ölçümüüüne göre rapor verilir şayet her kulakta en az 80 db işitme kaybın varsa %40 engelli raporu alırsın.

Maalesef bana artık odyo ölçümü yapmıyorlar. Ya da Erzurumda böyle bir durum yok. Bera testi uygulanıyor, kendi kendimin yalancısı olmaktan sıkılıyorum, utanıyorum artık... Odyo ölçümünde belki on kez tekrar yaptılar hep aynı olmasa da %84 ile %86 arasında işitme kaybı çıkıyor. Fakat iş bera testine gelince onda her ne hikmetse orta dereceli çıkıyor. Ne doktorlara birşey diyebiliyorum ne de bana artık sağır muamelesi yapan yakın çevreme...

merhaba benim bir kulağım %90 DB diğeri %60dan %85 db işitme kaybım var hava yolu işitme cihazlar duyumu karşılamakta zorlanıyorum engelli raporu yüzde kaç verirler

merhaba, öncelikle geçmiş olsun. ben de aynı durumdayım şuanda. 48 olan işitme oranımı implant sonrası %20 geldi. rapor henüz elime geçmedi e nabız üzerinden öğrendim. yarın gidip soracağım tekrar. siz nasıl tekrar değiştiridiniz oranı? itiraz mı ettiniz yoksa yeni başvuru mu yapmam gerekiyo?

Üst Alt