Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. İşittiğim bazı kelimeleri anlayamıyorum. Ne yapmam lazım?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar :)
Bben duymakta sorun yaşıyorum. ;Bazı kelimeliri anlıyorum bazılarını anlayamıyorum. Ben anlamayı nasıl geliştirebilirim :)

butun isitme kayiplilarin yasadigi soruna sen bazisini duyuyorum diye isim koymusun maco:eek: iste isitme kaybi bu:(isitme cihazinizi yuksek sesle kullanirsaniz olan isitmenizede zarar verirsiniz kendinizi rahat hissettiginiz bir ses ayari guzel olacaktir yuksek ses iyi duymak degildir isitme kaybinizin db oranlariyle alakali iyi duyabilirdiniz yani isitme kaybiniz yukseldikce kelimeleri anlamak isitme cihazina ragmen olamiyo

teşekkürler bei bilgilendirdiğiniz için :) ama seslei duyuyorum ama işte anlayamıyorum odyolıji uzm bana dediki düşük seviyeleri alış dedi anlamada iyileşme olur dedi :) bu nekadar doğru onu bilmiyorum :)

benim işitme kaybım 4 yıldır 80 ds 90 ds aralarında duruyor

eğer işitmeni çocuk yani öğrenme yaşlarında başladıysa duymadığınız tanımadığınız bilmediğiniz kelimeleri anlamak ve konuşmak zor dur yani bir bakıma normal. cihazda kullansanız çok fazla verim beklemeyin hele hele kalablık ortamlarda tv müzik dinlerken her şeyi duymaz duysanızda anlamazsınız.

benim işitme cihazı takmayı 4 yaşında başladım :) ozmanlardu duyuyordum ama yarım konuşuyordum. işte o günden beri takıyorum ama bu zamana kadar çok iyidi son zamanlarda bi garipleştim. sesleri duyuyorum ama anlayamıyorum. cihazım 4. yılana girmek üzere bunlada alakası varmı acaba :)

cihaz kullanan tüm işitme engelliler için karakteristik bir sorundur bu..

işitme cihazı sesleri mekanik olarak yükseltip kullağa verdiği için bir cihaz doğala en yakın sesi de verse kulağın duyduğu doğal ses gibi olamayacağından bazı kelimeler anlaşılamaz..

ama bu sorunu en aza indirgemek için yapabilecekleriniz var;

birincisi; işitme cihazınızın ayarlarını mutlaka işitme kaybınızın frekanslarına göre yaptırın..

ikinci olarak; kulak kalıbınızın hortumundaki hava yolunun sürekli açık ve temiz olduğundan emin olun.. içerde kalan bir su damlacığı işitmenizi olumsuz etkileyecektir. nefeste su buharı olduğundan, mümkünse nefes vererek değil de bir puarla temizleyin.

üçüncüsü; kulak kanalınızın temiz olduğundan ve içerde buşon vb. kir olmadığından emin olun. 5-6 ayda bir kulak kanalınızı bir doktora temizletin...

dördüncüsü
; cihazının sesini son sese kadar açmayın, çünkü sesler detone olur ve anlaşılırlığını kaybeder.. son sesin biraz altında tutun..

beşincisi; bol bol gazete, kitap okuyun (mümkünse sesli)..

altıncısı
; kulak kalıbınız zamanla yerine tam oturmayacağından sesleri istediğiniz gibi alamayabilirsiniz.. kalıbınızı 6 ayda bir yenileyin...

teşekkür ederim :) bide bu cihazın 3.5 senedir kulanıyorum. bu cihazın eskimesiyle alaka varmıdır . yani değiştirsem mi daha iyi olur :)

allahallah sende isitme cihazini mucize gibimi algiliyosun 4 yasindan beri cihaz kullanan olarak:)iste sesleri yuksek duyarsiniz cihazla eger isitme cihazi tam duyursaydi dunyada sagirmi kalirdi:(yemeden icmeden ona yatirim yapabiliyoruz hayatimizi kolaylastirmak icin
mevluthanin dedihi kucukten bilinmeyen kelimeler senin icin gecerli degil 80 90 db isitme kaybiniza gore duzgun cumlelerine bakilinca:) paran varsa hic durma degistir cihazini cunku bakim a versen guvenmiyorum:eek:yeni gelen cihazlarini satmak icin bu bozuk diyebilenler senin isitme kaybina uymujyor diyebilenler oluyor
sankim onerdikleri yeni cihazlarda ole amanda bi farki olamiyor
isitme cihazlarina musteri az cihaz satici firma bollugundan:)
sagirim diye kendine acimada duydugun seslerle dudak oku bence sesi duyduktan sonra o mukemmel denilen cihazlara bes basar dudak okumak:eek:

shukufe'nin yazdıklarına ilave olarak;

iyi bir cihaz 3-4 yıllık değil, ömürlüktür..
cihazınızın markasını bilmiyorum,
ama bir cihaz 3-5 yıl sonra değiştirilecek diye bir şey yok..
bir cihazı en fazla 2 yılda bir bakıma vermek gerekir..
yenisini almaktansa bakıma vermenizi tavsiye ederim..

ilerleyen bir kaybınız varsa tabiki daha iyi duymak için daha gelişmiş bir cihaz alabilirsiniz..

bi bunu anlamadim sevgili antioksidan kulak kalibi yerine oturmazsa oter diye bikliyorum
ben 6 inci yil yeni kulak kalibi aldirmayida dusunmuyorum etmedigine
otmeden baska bi sorunn cikarmi konusmayi anlamamiz icin kulak kalibi
aksi halde kalip aldirmaktansa cihazsiz yasamayi dusunecegim:(

6 yıldır kulak kalıbı yaptırmadıysan o senden bir parça gibi olmuştur o yüzden cihaz ötmüyordur sevgili shukufe.. :)

şaka bi yana, sendeki kalıp fobisini anlamaya çalışıyorum, anlayamıyorum..
hem 1 dakika bile sürmüyor, hem ağrı sızı yok..

şöyle yapabilir misin bilmiyorum;
kalıp yapanlar elindeki kalıp sayesinde onun biraz daha büyüğünü yapabilir belki..

onun yerine lazerle ölçü alan tekniği arastırsa daha iyi degil mi? gerçi o teknoloji ne kadar etkilidir bilemiyorum..

teşekkür ederim :) cihazımın markası rexton targa plus hp. Cihazı her sene başı bakıma gönderiyorum ama eskisi gibi performans vermiyor.sesleri analog cihaz gibi veriyor. işitme kaybım 4 senedir aşağı yukarı baksanız 80 90 arasında

cihaz otene kadar bekliyorum da hic otmuyo cihazim sizden isitmeye zarari olurmu otmeyince nede olsa benden daha tecrubeli kullanicisiniz sevgili antioksidan
ben onceleri bilmezdim koklear implant oncesinden kalip yaptirmaktan cekinmezdim ama o analog cihazlar icinde tek seferlik kalip yaptiriyoduk bida kullanamiyordum bisi anlamayinca rafa kalkiyodu
simdi artik te3k kulak ya buna bisey yaparlarsa ben naparim :(
lazerli kalip cikartma isini yapan varmi bilenler varsa
bide kalibi verince aynisini yapip veren merkezler olurmu bilenler yazarsa memnun olurum

al bunu;
kulak kalıbında lazer teknolojisinden haberim yok..
böyle bir teknoloji varsa neden olmasın..

mehmet;
cihazınız eski performansında değilse frekans ayalarını bakımdan sonra yap(a)mıyorlardır, diye düşünüyorum..
her bakımdan sonra odiyo testlerinizi götürüp işitme karakteristiğinize göre ayarlatıyor musunuz?

shukufe;
cihazın ötmemesi benim tecrübelerime göre; "cihaz bakım istiyor" anlamındadır..
yoksa çok eski bir kalıpta cihaz az çok ötmesi gerekir..
kalıp yaptırırken tek kalan kulağınıza bir şey olur korkusu varsa inanın buna tebessüm ediyorum.. :)
kalıbın nasıl alındığını az çok hepimiz biliyoruz,
iki jel karıştırılıp kulak kanalının yarısından itibaren geriye doğru yerleştiriliyor ve bir kaç dakika sertleşmeye bırakılıyor..
bu işlemin kulağınıza zarar vereceğini nasıl düşünebiliyorsunuz..?

verir vermez:)siringayla ustune ustune gelen odyocu varya kabusss:(
cihazin bakim istemesinden kasdettiginizse pil bitme diye otmeside iptal olsun bari kes sunu diyipte bi iptal ettiremedim o sesi neymis pil bitmeyi duymaliymisim:(allahallah bu odyocu milletide sankim sus icin takildigini dusunuyo b naneleri:(pil bitince duymuyoruz ki
hotum degistirmeyide az yaparim ben gecen bi sertlesince cihaza takarken az catlamis hergun cikarip yikiyomya aman bi otsun doogru medikalin yolunu tuttum isim olsada
yani orda problem yok diyorum ustadim

cihazım ayarlarını test sonuçlarına göre ayarlamıyorum kafama göre ayarlatıyorum :)
son zamanlarda dış ortamlarda sesler azalıyor anlamam güçleşiyor. cihazdan mı benden mi kaynaklanıyor onu kavrayamadım birtürlü :)

:eek::eek::eek:kafana gore nasi ayrlatiyosun
valla odyoclar oyle bi cok bilmislerki :)kulak bizim degil onlarin:(iplerde onlarin elinde seni nasi dinliyoplar helebi de bakiim:)

Türkçe duplajlı ve altyazılı olan filmleri izle derim ben. ;)

Merhaba. İşitme kaybın biraz daha ilerlemiş olabilir. Özellikle yüksek frekanslarda biraz daha işitme kaybın yükselmiş olabilir. Yeni bir odyo testi yaptırıp, sonucu eski odyo testin ile karşılaştır. Özellikle yüksek frekanslarda ilerleme olmuşsa, daha geniş frekans alanı olan bir işitme cihazı alabilirsin... Selamlar..

Üst Alt