Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Mühendisim. İş bulmak konusunda seçenekler..?

maninthedream

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba.
Lise yıllarında işitme kaybım olmaya başladı. Üniversite yıllarında da eksikliğini hissettim. Tam olarak duyamıyor olsam da üniversiteyi derece ile bitirdim.
Askerlik için başvurdum gata' dan aldığım rapor ile terhis ettiler.
Daha sonra iş hayatına atıldım. Öncelikle 3 yıl yardımcı kontrol elemanı olarak çalıştım. Normal çalışan engelli değil. 5 yıl serbest inşaat mühendisi olarak çalıştım ve hala çalışmaktayım. Kendi işim gene engelli değil.
Kpss için sağlık raporu daha doğrusu işitme için sağlık raporu almak istedim. Bana % 44 engelli raporu verdiler. İşitmemin bu kadar zayıfladığını tahmin etmiyordum. İnsanlarla iletişimim zayıfladı. Belki bir faydası olur veya işe girmeme vesile olur diye rapor aldım.
İşkur'un internet sitesine baktım ama pek faydalı olmadı. Foruma yazılanları okudum. Daha sonra kariyer.net'e baktım oradan da kendi ilim dahilinde iş bulamadım. Yani sanırım kendime uygun inşaat mühendisi olarak çalışabileceğim bir iş bulamayacağım. Bu işin sonu ne olacak bu rapor bana ne sağlıyor. Nereye başvurup neler yapabilirim.
Emekliliğim için işe yarar mı. İş bulmamı sağlar mı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Arkadaşım ben işkura kayıt oldum günde en az 3 mesaj geliyordu tabi bunların birçoğu saçma sapan iş niteliklerindendi ama sonuçta işkurla özel bir hastanede iş buldum daha sonra ömss/3. atamasıyla atandım. Keşke EKPSS'ye girseydin inşaat mühendisliğini dereceyle bitiren biri olarak ondan da güzel bir puan alır ve güzel bir yere yerleşebilirdin diye düşünüyorum ki devlette inşaat mühendisi açığı da vardı Ömss'den hatırladığım kadarıyla. Ama sana önerebileceğim tek şey işkura kayıt ol eğer şansın varsa birkaç hafta içinde en geç bir kaç ay içinde kendine uygun bir iş bulabileceğini düşünüyorum.

kaç puanla atanmıştınız acaba bölüm neydi saygılar

bulent381;

68 puanla 5047 kişi içinde 2545. dim, ve lisans (fizik bölümü) mezunu olarak 3. atamalarda ilk tercihime atandım.

Hiçbir zaman bu kadar engelimin olduğunu tahmin etmezdim. Yüzde 44 az değil. Kayıt yaptırdım. Evraklarımı iki haftada göndermem gerekiyor. Peki KPSS ye girsem herhangi bir faydası olur mu ? Gelecek ayın 7 sinde sanırım sınav var. Kaydımıda yaptırmışım.

KPSS'yle alan tercihi yaptığınız zaman engelinizden dolayı problem çıkabiliyor diye duydum, hatta işitme engelli bir arkadaşım alan tercihini bu yüzden yapmadı ama siz genede girin kaydınızı yaptırmışsınız...

Sayın Since1905OnLyGS ilginiz için teşekkür ederim. Evraklarımı işkura yarın götüreceğim. İnşallah bana nitelikli bir iş bulabilirler. Saygılarımla.

Üst Alt