Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Nasıl emekli olabilirim?

salimduran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
işitme engelim var. çalışıyorum hala. emekli olmak istiyorum. acaba kaç lira maaş alrım? ssk prim gün sayım bitmiş, yaş bekliyorum. malülen emekli olabilir miyim?

emeklilik

malulen emekli olamazsınız. vergi indirimi alırsanız 3. dereceden emekli olursunuz.benim de işitme engelim var.

işe giriş tarihi
bilgilerini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım...

3.derece emeklilik derken neyi kastediniz anlayamadım emekliliğin derecelerimi var varsa nasıl.ne kkadar maaş alır.

3.derece vergi ind. hakkınız varsa o bakımdan söylemiş arkadaş
sizin vergi ind. hakkınız var mı? Defterdarlığa başvurdunuz mu?

vergi indiririm hakkım yok ilgilenmedim hiç nasıl alınıyo saglık raporu soruluyomu deftarlıkta vergi indirimi için gerekli olan evraklar neler

Çalıştığın işyeri sizi defterdarlığa sevkeder oda bir devlet hastahanesine özür derecenize göre

%40 -%59 (dahil) 3. derece
%60 -%79 (dahil) 2. derece
%80 (dahil) ve üzeri 1. derece indirim hakkı elde edersiniz

mutlaka defterdarlığa başvurup bu vergi indirim hakkını elde etmiş olmanız gerek.

işitme cihazı kulanıyorum rapor almam sorun olurmuu (cihazla duyabiliyorsun diye)

işitme cihazının alakası yok sana vergi indiriminde yapılan odyo testleri önemli hastanenin yapmış oldugu odyo egerkin %40ve üzeri bir rapor almanı saglıyorsa vergi indirimi alırsın vede erken emekli olmanı saglar bende işitme cihazı kullanıyorum

Rapor %40
yaş = 38
işe giriş= 1988 ssk başlangıç pirim günüm bitmiş yaş bekliyorum
ilker bey cavaplarsanız sevinirim emekli maaşşım ne olur

Maliyeye müracat ederek 3.derece vergi ind. hakkı alırsanız ve ilk ssk lı oluşta 18 yaşından gün almış iseniz;
15 yıl 3600 günle emekli olabilirsin
Yıl olarak bir sıkıntınız yok primlerinizde tamamsa vergi ind. hakkı alarak hemen emekli olabilirsiniz...

Üst Alt