Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Olası eşim yanıma tayin olabilir mi?

harbi_biri

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevineceyim şimdi yüzde 40 işitme engelliğiz ya ben sınıuf öğretmeniyle evlenirsem yasadıyım sehire gelme ihtimalli varmıdır varsa nasıl olur siğortam yok çalışmıyorum 3 ayda bir maas baglı sadece yardımcı olursanız cok sevineceyim

Yaniniza tayin isteyebilmesi icin sizinde devlet kadrosunda calisiyor olmaniz gerek ve calisiyor olsanda esinizin degilde sizin esinizin yanina tayin edinmenizi istenir. (engellilik durumundaki 1 seferlige masus tayin hakki olayi icin.)

3 yol var

1. eşin engelli memur ise engellilere tanınan haktan yararlanır

2. eşin engelli öğretmense bu hakkı yoktur. fakat eşin sağlık sebebiyle bir rapor alır ise sağlık mazeretine bağlı tayin isteyebilir.

3. sigortalı bir işe girebilirsin geçici olsa bile...

eşin engelli değilse ve öğretmen ise normal atama takvimi geçerli yapacak bişi yok sen onun yanına gideceksin =)

Atama hakki demedim tayin isteme hakkindan bahsettim ve sadece ogretmenler icin degil tum devlet dairelerinde kadrolu calisanlar icin demistim. Demek isitme engelimin otv indiriminden faydalanamama husranindan sonra birde meslegimdende kisitlama varmis. ne diyelim hakkimizda hayirlisi olsun. officer peki arkadasin issiz olmasi ve agir engelli olmamasini arastirmaz mi yani kardesim senin isin gucun yok sen neden esinin yanina gitmiyorsun deme hakki yok mu? Sacma sapan seylere soz hakki olan devletimizin bu konudaki yaklasimi ilginc buldum. Neyse arkadasin adina sevindim.

Arkadaslar arkadasin dedigine dikkat etmemissiniz sanirim esinde problem yokmus engelli degil yani.

Öğretmenlerden;
a) Kendisinin en az yüzde kırk oranında engelli olduğunu,
b) Eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, annesi veya babasının ağır engelli olduğunu,
ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporuyla belgelendirenler, bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.
Başvuruyu onaylayanlar, sağlık kurulu raporları ile aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini elektronik ortamda temin ederek kontrol edecektir.

bundan bir şey anlamadım ben yukardaki durum var buna uyan bir sey göremedim

olay sudur.
evet eşimde engelli değil erkek olarka benmi sadece işitme yüzde 46 rapor 2015 yılında aldım şimdi olay su ben izmirde eşim kocaelide benim ev burda onun evi yok orda tek sorun bu işte anlayabilecek sekilde yazarsanız sevinirim karısık anlatım var kusura bakmayınız olayı tam anlamadım ben yukarda

3 aylık maaş alıyorum sadece bir yerdede calışmıyorum bununnet cözüm yolu nedir

olmaz o zaman kardeşim, özetle eşin normal atama takvimini beklicek

officer

nasdıl oluyor aydınlatırmısnız lütfen nasıl durumda olduyumu yazdım tekrar gözatırsanız son yazdıyıma

Üst Alt