Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

fani.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.
%45 işitme engelli raporum var.
B ehliyetim var. yakın zamanda sıfır araç aldım. vergi indirimi için H ehliyeti alabilir miyim?
eğer alırsam aracı benden başkası kullanamaz mı?

fani. Ortopedik engeliniz olmadığı için ÖTV'siz araç alamazsınız.

KKELEBEKK

Aracı aldığını söylüyor, vergi indirimi için H ehliyeti alabilir miyim diyor?

H ehliyeti almak zorunda olduğunuzu biliyorum, vergi indiriminden kastınız MTV ise bu konuda bilgim yok.

Evet araç aldım. Aldıktan sonra MTV ye %40 zam söz konusu oldu biliyorsunuz. Bu vergi indirimi için H ehliyeti alabilir miyim?

ÖTV'den muaf olamayanlar MTV'den de olamaz. İşitme engeliyle bu mümkün değil. @fani H sınıfı diye bir kavram yok artık B sınıfı hepsi. Vergi indirimini ÖTV olarak algılamışım k.bakmayın. MTV olarak da şart aynı.

Merhabalar yeniden.
1,5 yıl önce trafik kazası geçirdim. sağ ayağımda tibia ve femur parçalı kırık, platinler var. yaklaşık 4 ay önce 5. ameliyatımı oldum.
doktor sağ ayağımda 2 cmlik bir kısalık olduğunu söyledi. bu kısalıktan dolayı ehliyetimi yenilemem gerekir mi?
bir de ortopedik bir engel olduğundan; ÖTV indiriminden ve MTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

Üst Alt