Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim, sol gözüm odak noktayı görmüyor. Sağlık raporum yükselir mi?

TATARGUL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim ileri derece işitme engelli olarak % 52 sağlık raporum var vergi indirimide alıyorum.benim sormak istediğim sol gözüm tam odak noktasını görmüyor.göz doktorum geçmişte iltihap kapmış olabileceğimi ve bunun için ne yazıkki tedavisi olmadığını söyledi.zaten ayrıca hem miyop hemde astigmat nedeniyle gözlükte kullanmaktayım acaba raporum yükselirmi?vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.umarım bilen biri vardır.

Rapor oranınızı neden yükseltmek istiyorsunuz? Gözden en fazla % 20-25 arası oran alabilirsiniz.. Daha az da olabilir bu oran.. Gözlük veya lens ile görme kusuru düzeltikten sonra kalan görme kaybına göre oran veriliyor.

bacıbey cevabınız için teşekkür ederim.sağlık raporlarıyla ilgili konulara bakınca birden fazla sağlık sorunları ile raporun yüksetildiğini gördüm.daha önce sadece işitme için rapor almıştım gözümdeki sorun hiç aklıma gelmemişti onuda ekletirsem 2.derece özürlü grubuna girerek emekliliğim daha erken olurmu acaba diye merak etmiştim.10 yıldır çalışmaktayım 3000 gün pirimim var.sanırım raporum pek değişmez.iyi günler dilerim.

Mesela, en az % 16 verilmiş olsa rapor oranınız balthazard formülü ile hesaplanınca, 52+16=% 60 olur. Bu oranda sizin ikinci dereceden vergi indirimi almanıza sağlayabilir.. Denemekte fayda var.. Benim tahminim % 20-25 arası oran verilebilir yönünde. Sonucu alınca buraya yazar mısınız?

Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (%80 dahil) kaybeden birinci derece sakat..
Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (%60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat..
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (%40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır...

bacıbey gerçekten çok teşekkür ederim.verdiğiniz hesaplama 2.derece umudumu arttırdı en az % 16 olması lazım tabii.Denemekten birşey kaybetmem sonucu haber veririm.tekrar sağlık raporu alma külfetine girmekten vazgeçmiştim son mesajınızla sizin sayenizde almaya karar verdim.olursa müjdeyi yazarım.son olarak raporum yükselirse izlemem gereken yol nedir bilginiz var mı?teşekkürler

İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın, iş yerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa gidin ve onların sizi vergi indirimi için hastaneye sevk etmesini isteyin. Raporunuzu defterdarlık sevki ile alın. Rapor işi garanti olsun.. Sevkli giderseniz ücretde ödemezsiniz.. Bireysel alınan raporların kabul edildiğide oluyor, edilmediğide oluyor. Sorun çıkmaması için sağlama alın.. Haa yok kendim hastaneye başvurup rapor almak istiyorum derseniz raporunuzda sakatlık indirimi alabileceğinizin belirtilmesine dikkat edin.. Raporunuzda mutlaka vergi indirimi alır yazmalı..

çok teşekkür ederim.işlerimden vakit bulursam şansımı deniyeceğim.ilk vergi indirimi için aynen bahsettiğiniz yolu izlemiştim.tekrar başa alıcam artık.ilçede oturuyorum il hastanesine gitmem gerek bakalım denemeye değer.

Üst Alt