Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ve Ankilozan Spondilit rahatsızlığım var. Nasıl rapor alırım?

jonturka

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba Arkadaşlar,

Benim işitme engelim var, aynı zamanda Ankilozan Spondilit rahatsızlığım var.

Engelli raporu almak için müracat etmek istiyorum. Ancak hastanelerin cevap veremediği bir soru var. Bu raporu romatoloji bölümü olmayan hastanelerden alabilir miyim ? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Özel kurumdan çekilmiş BT veye röntgenleri kabul etmezler diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Özürlü sağlık kurulunun teşkili:

MADDE 6 – (1) Özürlü sağlık kurulu; iç hastalıkları, genel cerrahi, göz hastalıkları, kulak-burun-boğaz, nöroloji veya ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlarından oluşur.

(2) Değerlendirilecek özür, bu uzmanlık dallarının dışında ise ilgili dal uzmanının da kurulda bulunması şarttır. Kurulda bulunan hekimler birbirlerinin yerine karar veremezler.

(5) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşunda, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekiminin bulunması halinde, bu uzmanın özürlü sağlık kurulunda yer alması zorunludur.

Rapor alacağınız hastanede fizik tedavi uzmanının olması yeterli.. İstanbul'da yaşıyorsunuz, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi konusunda birçok seçeneğiniz var. Biri olmasa biri. Amaa ulaşım sorununuz varsa ona birşey diyemem tabi..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...stirma-hastanesinden-saglik-raporu-aldim.html

Üst Alt