Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ve yüz felcim var. Emekli olabilecek rapor alabilir miyim?

AKTEPELİ

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1965 DOĞUMLUYUM.1989 YILINDA SSK'LI OLARAK İŞE BAŞLADIM VE ŞU AN ÇALIŞIYORUM.
SOL KULAKTA:100 db.,
SAĞ KULAKTA: 40 db. işitme kaybı var.

Ayrıca, KISMİ YÜZ FELCİ (Periferik Fasial Paralizi) de var.

Bu oranlar ile sakat raporu alarak emekli olabilirmiyim.

Şimdiden teşekkürler.

işgücü kaybı cetveli'ne göre yüz felci için işgücü kaybı verileceğini sanmıyorum. İşitme için de eğer %25 olursa, toplamda %40 mümkün olmaz gibi geliyor bana...

2002 YILINDA, ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN BİR RAPOR ALMIŞTIM.
BU RAPORDA;
KULAK= 100 bd + 40 db. = %35
Periferik Facial Paralizi= %10
olarak geçemekte ve toplamda (balthazard formülüyle) %41 oranında rapor verilmişti.

Sonuç olarak aynı oranlar ile yeni yasaya göre rapor alamıyorum galiba.
Teşekkürler...

benim sol kulak total işitme kaybı duymadığı icin dereceye bile girmedi sağ kulak %45hava kemik bana %17 verdiler sanada aynısını verirler

Arkadaşlar,

2002 YILINDA, ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN BİR RAPOR ALMIŞTIM. Bu raporda;
Kulaklarda = 100 bd + 40 db. = %35
Periferik Facial Paralizi= %10
olarak geçmekte ve toplamda (balthazard formülüyle) %41 oranında rapor verilmişti. Yukarıda bu oranlarla %40 rapor alamayacağımı belirtmişsiniz.

ANCAK, BU YIL BİR DE ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ÇIKTI. Açlık kan şekeri ortalama= 160-170'lerde.

Sonuç olarak; Kulak + Kısmi yüz felci + Şeker hastalığı rahatsızlıklarımla yeni yasaya göre %40 rapor alabilir miyim?.

Yardım ve verilecek bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

sakatlık oranı cetveli'ne göre "Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus" için %30 oranında rapor verilir.

Eer bu oranı alırsanız, diğerlerinden %14 alıp toplamda %40 ve üzeri orana sahip bir rapora sahip olabilirsiniz.

Bu soruya cevap icin gec oldu belki ama, isitme kaybi icin ve kalici yuz felci icin norolojiden derece aldim, yuz felci icin %5 verildi kalanini isitme kaybindan aldim fakat ankarada yuzde 40 olan raporumu % 47 olarak gonderdiler, tabi simdi nasil bilmiyorum ama senin kendini anlatmanda ve raporu ne amacla alacaginda doktorlarin kararlari icin etkili oluyor eskiden oyleydi, emekli olcam dediginde zor veriyorlardi ben ise girmek icin almistim muhtemelen doktor hatasi yuzunden engelli oldugum icin vicdan yapip raporumu verdiler simdi sanmiyorum alabilecegimi.

Üst Alt