Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Vergi indirimi almak için nereye başvurmalıyım?

jonturka

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,

Kolesteatom nedeniyle 8 tane ameliyat geçirdim ve şu an her iki kulağımda 70-75 arası işitme kayıplarım var. Şu an bir işyerinde makine mühendisi olarak çalışıyorum. Bugüne kadar engelli raporu almayı ve haklarımı hiç düşünmemiştim. Ama vergi indirimi ve erken emeklilik gibi konular beni bu raporu almayı düşündürdü. Son yayınlanan tabloya baktım 3.derece engelli raporu alabiliyorum.

Personel müdürüyle konuştum. Direkt hastaneye git raporunu al sonra bakalım dedi. Çalışıyor olduğun için vermeyebilirler tablolar fln yalan kafalarına göre veriyolar dedi.

Size sorum bu raporu ben nerelerden alabiliyorum. Bütün ssk lara gidebiliyo muyum. Mesela istanbulda büyükçekmece ssk ya gitsem hemen yakında ? sevk etmek fln diyolar burda, biyerden sevk alarak mı gitmek lazım ? Personel müdürü direkt git al dedi.

İşitme cihazının da kanunu değişmiş galiba hepsini ödüyolarmış. 3 hafta önce 3bin liraya bi cihaz aldım. Kazık mı yedim yine acaba :)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Vergi indirimi için raporu almak için önce vergi dairesine gidiyorsunuz ordaki görevliler sizi bir hastaneye sevk ettirecek. Sizde gidip hastaneden %40'ın üstünde bir rapor alıyorsunuz o rapor bu seferde ankaraya maliyeye gidiyor sanırım hastanenin vermiş olduğu oran ile maliyenin oranı aynı değil maliye her türlü zorluğu çıkarıyor yani rapor oranlarını düşürüyor. İşitme cihazına gelince kanun değişmedi ama genelgeye göre ssk ihale yapıp bu şekilde temin ediyorlar. 2010 sağlık uygulama tebliğine göre (7.2.2.) fiyat alınarak en düşük fiyattan ödeme yapılacakmış. eğer tebliği okursanız böyle olduğunu görebilirsiniz. yani tamamını ödeme gibi bir seçenek yok :) Vergi indirimi için raporu %40'ın üstünde maliyeye kabul ettirebilirseniz emeklilik için işinize yarayacaktır.

Ki çalışıyor olduğunuz için vermemeleri söz konusu olamaz zaten vergi indirimi başvurusu için çalışıyor olmanız şart.

Teşekkürler cevaplar için. Sen zaten çalışıyorsun rapora ne ihtiyacın var derler dedi o yüzden sordum.

Kulağımda ameliyatlı deforme olduğu için cihazlar hep ötüyor tam oturmuyor. Elim kulağımda cihazı düzelterek yaşıyorum walla..bare bişeylerden faydalanalım.

Üst Alt