Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Vergi indiriminden yararlanmak için ne yapmam gerek?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Benim şu şekilde bir sorum olacak cewap werirseniz cok sewinirim.
Ben %42 işitme engelli biriyim. Ama daha engelli raporu almadım. Odyoloji testinden çıkan sonuçları hesapladım %42 cıktıgını gordum. Başka bir şehirdeki hastanede tanıdığım olduğundan we işlerimi daha hızlı halledeceğimden dolayı o şehir gideceğim, we rapor alacağım.

Asıl sorularım şunlar olacak
1. işletme sahibiyim wergi indiriminden yararlandığım sölendi. Aslı war mıdır warsa eger gene extra bisi almam gerek mi hastaneden.
2. erken emeklilik diye birsey warmış ondan da nasıl yararlanırım 27 yaşındayım we 5 yıldır bagkurluyum.
3. Hastaneye neler götürmem gerekiyor işlemlerim hal olması icin

Bu sorduklarıma yanıt werirseniz çok sewinirim şimdiden herkese teşekkür ederim. Beni bilgilendiridiginiz icin.

Defterdarlığa gidip, vergi indirimi için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu defterdarlığa, defterdarlık da Ankara maliye'ye gönderecek. Maliye'deki sağlık kurulu başvuruyu değerlendirecek ve işyerinize yazılı olarak bildirecek. %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğuna karar verilirse, vergi indirim hakkı elde etmiş oalcaksınız.
Bu da, gelirinizin 160 TL'lik kısmı vergiden muaf olacak demektir.
Bir de erken emeklilik hakkını elde etmiş olacaksınız:

Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün
prim ile emekli olabilirler.

Üst Alt