Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı %40 db. Engelli statüsünde rapor alabilir miyim?

Mmurrat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
12 yaşımda cocukken bir okulda arkadaşlarımla futbol oynarken yerde bulduğum kuru fssulyeyle sağ kulağıma sokup cikartiyordum haz aliryordum ne olduysa fasulye kulağıma kaçtı ve cikaramadim.

Eve geldiğimde kulagimla oynuyordum küçük küçük parçalarını cikariyordum dedim ya çocuktum sonra bıraktım oynamayı aileme soyleyemedim kucuk tum döver diye aradan biraz zaman geçti kulağımda sizilirlar başladı n n aldırış etmedim elimle kulağımı oksadigimda geçiyordu yaşım 13 14 oldu kulağımda akıntı geliyordu birgün babaannemim yanına gittim kulağım ağrıyor dedim oda beni sağlık oacagina götürdü doktor bir cihazla baktı bana kulak damlası yazdı ben kullandım biraz faydası oldu sonra gene aynı oldu akıntı gelmeye başladı aradan zaman geçti gün geçti derken.

Ben alıştım o duruma benim aulemdede pek ilgilenen olmadı sadece babaanneme bu durumu aciklaya bildim oda beni hocalara felan götürdü okuptu okumuş sular içtim kurşun döktü ne yaptı ne etti hiç bir faydası olmadı aradan 8 Yıl geçti askerlik cagim geldi askerdeyen ordaki üst rutbelilere ilettim kulağımdan rahatsız olduğumu beni revire götürdüler kulak damlası yazdılar aynı acemi bitligim bitince usta birligime gittim ordada konuştum ettim beni hastaneye sevk ettiler bende gittim baktılar durumu anladılar benim acil ameliyata girmem gerektiğini söylediler bende bi an urktum çünkü hiç ameliyat geçirmedim hayatım boyunca sonra düşündüm taşındım kararımı verdim askerligimin son 3 ay kala bitmesiyle ameliyatı kabul ettim

çok riskli bir ameliyat geçirdim 1 ay kendime gelemedim doktor dediku eğer geç gelseydin bu ameliyatı sağlıklı geciremeyiz dedi n nde sordum olduğum ameliyat riskli bir ameliyat ti olmasaydım 2 3 Yıl içerisinde beyin felci yüz felci gecirecegimi söylediler olursamda %50 sağlıklı ameliyat geçirip ama kulağının duymaz dedi %50 sağlıklı gecmezse yüz felci olabilirsin dedi bende ameliyatı kabul ettim ellerimi allaha açıp dua ettim

kendime ameliyatı olduktan sonra yüz felci gecirmedimi söylediler şansım olduğunu soylediler ben şansa inanmam çünkü olmadan önce dua ettim kendime yüce rabbimin yanında bi iyiligim varmış ki beni rahmetinden esirgemedi duam kabul oldu şimdi askerliğimi bitirdim

21 yaşındayım sağ canal kronik otitis media sekeli &40 dan fazla işitme kaybim var sağ modifiye mastoidektomi operasyonlu bu kayibla ben devletten nasıl faydanabilirim yardımcı olun lütfen

İşitme kaybı oranın %5 seviyelerinde olur . Daha ağır işitme kaybı olması gerekir engelli haklarından faydalanman için . Engelli haklarından faydalanma oranı en düşük % 40 tır. Bütün kulak ameliyatlarında yüzde felç olma riski her zaman vardır . Örnek olarak şu an kulak sorunlarında ameliyat olmadan % 52 oran kayıp ile bana % 6 veriliyor kbb den . Doğuştan ya da sonradan olan işitme kaybında ameliyatlara rağmen tamamen kayıp varsa ya da işitme sinir sistemin hasarlıysa günlük yaşamda büyük sıkıntılar varsa oran alırsın.
Ufak operasyon ile % 40 alman çok çok zor.

Üst Alt