Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı alanında iyi doktor tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Oralet kafa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben daha önce de yazmıştım öğretmen olduğumdan KPSS ve mülakat sürecinden siteye giremedim. Ben 5 sene önce aniden işitme kaybı yaşadım. Sesleri duyduğum halde kelimeleri anlamıyorum. Yüzünü görmediğim bir insanın me söylediğini anlamıyorum. Ses geliyor ama anlamsız. Telefonla konuşamıyorum. Dudak okuyorum. İşitme kaybım yüzdelik olarak az olda da sesleri anlamamak bana sosyal hayatımda ve iş hayatımda çok sorun çıkarıyor. 2015 te Hacettepeye gittim kulak arkası işitme cihazı verildi lakin bende bir etki yaratmadı hala kelimeleri anlamıyordum. 2017 de cihazımı kulak içi ile değiştirdim fakat hala sonuç alamıyorum. Maddi yetersizlikten hacetepeye bir daha gidemedim fakat şuan maddi açıdan birikim yaptım ve doktora gitmek istiyorum. Özellikle telefonla konuşma problemimi çözecek bir cihaz arıyorum. Bana bu konuda Yardımcısı olur musunuz? İnternetten araştırdım ama hem olumlu hem olumsuz çok yorumla karşılaştım. Tamamiyle iyileşmeyeceğimin farkındayım ama en azından daha iyi olamamı sağlayacak bir cihaz veya yöntem arıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum

Biki takmayla cihaz olmaz sürekli takacan wideksi dene kulak arkası

O anlamama cihazla olmuyo sadece sesi duyuyon başka icraatı yok cihazların fazla bişi bekleme

Takıyom ben yıllardır

Bende widex kullanıyorum ve çok ta memnunum. cihazı ayarlatmak da önemli bu konuda. Birde sizin işitme kaybınız neye bağlı meydana geldi? çeşitli hastalıklar var bunları bilmeden yorum yapmak zor...

Oralet kafa anlamama işitme kaybının özelliği zaten kulak arkasu widex dene bide bakalım ben hep kulakmiçi taktımda kulak arkaları daha iyimiş verim almadım kulak içinden bikere denedim widexden unico içerde denetti camı açtı arkadan biiki bişi söledi biraz anladım uzun süreli denetme vermiyılar dışarda taksam iyi olurdu

isitme testinizi paylasmamissiniz ama telefon konusmasini anlamadiginizi, dudak okumadan konusmalari anlamadiginizi soylediginize gore baya bi ileri isitme kaybiniz olmali.
bu kayipla cihazladan, doktordan fazla birsey belmeseniz daha iyi olur.
cihazlar sesi yukseltir, anlama sizin kulak sinirlerinizin sagligina kalmistir. cihaz takan her fert tam du- yacak diye bisey yok.
bu kayipla tahminim ogretmenlik yapmak hem sizi zorlar hemde talebelere bir veriminiz olmaz. memurlugu deneyin.

Merhaba işitme kaybım fazla değil ama işitsel nöropati rahatsızlığı oldupuniçin kelimeleri anlamıyorum hava 42-39 kemik 35-35
GRAHAM BELL testimi yüklemeye çalıştım ama olmadı nasıl yüklenir tam olarak bilmiyorum

isitsel noropatide konusma anlamasinin zor oldugu soylenir.
doktora giderseniz noropatiyse eger pek bir care olamaz. hatta koklear implant takilirsa ise yaramadigini birkac yerde okumustum.
iyiki dudak okumaniz var. nasisa kendinize yetersiniz benim gibi. ne yapalim bizde buna sukredelim.
su marka cihaz bu marka gelismis cihaz konusmayi iyi anlatir demeden sesleri duyabildigimize sukredelim.
benimki noropati degil ama cihaz takmazsam hic ses duymayacak kadar ileri isitme kaybi.

İşitme kayıplarının hepsinde var anlamama hafifte orta ileri kayıplarda var ben çok sordum bu anlama konusunu cihazla olcak bişi değilmiş duyduğumuz kadar yetincez anlıcağın😏 hafifkende anlamıyodum ben şimdide cihazsız hiç...

Senin kulağa emar çekildimi araştır iyice ameliyatla düzeliyomu

Yok düzelmiyısa cihaz takıcan

inotopatide isitme cihazinin pekbi faydasi olmadigi hep soylenir. cok zor bir hastalikmis noropati.

Koklear implant tavsiye eder misiniz? Temmuzda Hacettepe üniversitesi araştırma hastanesine gideceğim koklear implant tedavisi için çok olumlu şeyler duydum yapan var mı?

Merhaba PLUVİA,

geçmiş olsun bende widex kullanıyorum.ama analog kulak arkası değil aldığıma pişman oldum. suan bir türlü ayar yapamadılar bide anlamakta zorluk çekiyorum.
suan yeni cihazlar bakıyorum kulak arkası

Oralet kafa

Herkese olmuyo o

Bulaşma hiç ona

Cihazları dene bikçtane son çare implant
@Akrep21 kulak içimi

Analog dediğin onlar eski modeldi

İlk sevmediğim cihaz anologtu benim gidip iade etmiştik😆sonra dijital aldık

Yer önerim ankaradasan

Baktır cihaza bide ayar ettir önce test olsun elinde

Testi nasıl etcen corona var pis olur kulaklıklar

Elinde varmı yeni test

evet ankaradayım neresinde tam olarak biliyormusun ?
teşekkürler,

isitme merkezi tamam.
ama su EVOKE pek yaman cihazmis. gerci cihaz reklamlari asiri aabartili oldugunu her zaman sahit olmusumdur.
EVOKE ye odyocu bilem gerekmicek nerdeyse. o nasi olcakmiski; TELEFONDAN KALIN SESIDE INCE SESIDE KENDIN AYARLIYABILICEN:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

GRAHAM BELL

Ipohone tell lazım onlarda oluyo ayar işi ses yükseltip indiriyon arkadaşınki öle play strode uygulaması var telefon ıpohone olcak

İşitme cihazı için

Arkadaşın cihaz kulakta teli kulağa getirmeden konuşuyon

Bende aypon istedimde pahalı

Cihazla tel birbirine bağlantılı oluyı blototlu heralde

Widex kulak arkası hangi model öneriyorsunuz çok ileri düzey işitme.kaybi benimki. Hafta sonu gideceğim bakalım kadıköy de bi yerlere oticon xceed bir daha deneyeceğim bir de widex deneyeyim dedim

Üst Alt