Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı, anjiyo, tüberkiloz, bel fıtığı ameliyatı ve görme azlığı için rapor..?

guney273

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba size bir konuda danışmak istedim. Benim işitme kaybım var raporum yüzde 45. Bunun yanı sıra by pass ameliyatı ve anjiyo oldum. Gençliğimde tüberküloz rahatsızlığı geçirdim. Şuan akciğerlerimde su toplanmış. Bikaç yıl önce bel fıtığından ameliyat oldum. Gözlerimde de bozukluk var yüksek numaralı gözlük kullanıyorum. doktora gidip heyete girsem yüzde kaç rapor alabilirim. Ötvsiz araç alabilir miyim. Bu yazdığım rahatsızlıklarımın hepsinin kaydı var bir etkisi olur mu rapora acil cevap istiyorum teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.benim b sınıfı ehliyetim var ama aracı oğlum kullanacak. Yada yüzde 90 üzeri engel çıkmasa eğer yüzde 60 70 çıkarsa aracı kendi adıma alıp oğlum kullanabilir mi ?

guney273 % 90 altında olduğunda araç alabilmeniz için ortopedik engelinizin olması gerekir. Ama yukarıda saydığınız hastalıklar arasında bu olmadığı için rapor oranınız % 90 ve üzeri olmadığı sürece araç alamazsınız. Rahatsızlıklarınızın birçoğunda kayıpların neden olduğu kısıtlılık önemli. Bu nedenle xx oran verilir diyemeyiz burdan ama şansınızı deneyebilirsiniz elbette.

KKELEBEKK yorumun için teşekkür ederim ancak bir rahatsızlığımı yazmayı unutmuşum sağ dizimde kılcal damar tıkanıklığından kaynaklı uyuşma var bunun bir etkisi olur mu?

@guney273 sağ dizinde değilde sol dizinde olsa idi o sıkıntı bi ihtimal şansın olabilirdi. Ama kendimden örnek vereyim; sol ayağımdan bypass oldum ve bypassdan 1 yıl sonra damarım yine tıkandı + topuk kısmının üstünde ufak damarlar tıkalı parmaklarım kesildi vs...buna rağmen bana vermediler...

tsunami geçmiş olsun galiba rapor için uğraşmaya değmeyecek teşekkür ederim yorumun için

arkadaşlar babamın yüzde 90 raporunu aldık babamın işitme kaybı var ve diğer rahatsızlıklarıyla beraber bu oran çıktı.

Üst Alt