Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı bedensel engel midir?

acilcevap

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bir kamu kurumunun sınavına başvuracağım. Bedensel engelli olmamalıdır diyor. Benim sorunum kulağımda sonradan ve genetik olan işitme kaybı. Geçen yıl %40 idi. u yıl %50 diyelim ince sesleri duymakta sıkıntım var sadece. Her iki kulakta da. Şimdi ben bedensel engelli miyim? Eğer öyleyse sınava boşuna hazırlanmayayım. Kesin bilgiyi nasıl öğrenirim?

herhangi bir nedene bağlı olarak iskelet (kemik), kas ve sinir sistemindeki bozukluklar sonucu, bedensel yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden, gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan, bu nedenlerle korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiye bedensel engellidir.

siz ise işitme konuşma engellisiniz.bedensel engelli değilsiniz

Öncellikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda gönlünüzdeki yerlere ulaşırsınız. Kanunlara göre engelli olabilmek için en az yüzde 40 ve üzeri olan bir rapor almanız gerekir. Vücuttaki her engelin buna işitme kaybı da dahil rapora etkisi vardır. Bir yerden alıntı yaptığım bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.

KULAK ARIZALARI özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranı %

1- Doğuştan (Konjenital) tam işitme ve konuşma özürlüsü 55
2- Her iki kulakta tedavi ve işitme cihazı ile giderilemeyen
tam işitme kaybı 50
3- Denge bozuklukları ile birlikte olan iki taraflı işitme
kaybı 55

İşitme kaybının arıza ağırlık ölçüsü şu şekilde hesaplanır;
Her iki kulaktaki hava yolu işitme kaybının odyometrik
ortalaması bulunur.
Bu sayı kişinin tam sağırlık halinde uğrayacağı arıza ağırlık
ölçüsü (%50) ile çarpılır.
örnek
——
Bir kulakta, işitme kaybı : 50 dB
Diğer kulaktaki işitme kaybı : 80 dB
Ortalama : 80+50=130/2=65
Arıza ağırlık ölçüsü : 65×0.5=%32,5
Not: 35 dB’den az işitme kayıpları değerlendirmeye alınmaz.

Umarım size yardımcı olabilecek bilgileri sağlayabilmişimdir. Tekrar geçmiş olsun.

PeRvAsIz

Bende bunların üçü de yok galiba. Doktor işitme cihazını konuşma seslerini duyduğum için tavsiye etmedi. Rahat edemezsin dedi. İnce sesleri duymuyorum ya da diyelim kalabalık ortamdaki konuşmaları bir de bıyıklı ve dişsiz olanları anlamakta zorluk çekiyorum.

Birisine sordum işitme engelim var dedim o da tamam sen bedensel engellisin o zaman dedi o yüzden sordum. Ailemde ekpss ye gireyim diye engelli raporu almamı istiyor benim gireceğim işte sağlam raporu istiyor:)

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun, tekrar geçmiş olsun.

şu test sonuçları ne demek?

SOL SAĞ
Hava 35( derece gibi olan işaret) 42
Kemik 17 27

Konuşmayı Alma Eşiği (db ile)
SOL SAğ
35db 35db

35 db üstü sesleri mi duyuyorum demek bu?

Siz işitme engellisiniz başvurabilirsiniz o işe

Bedensel değilsin sadece kulaksa

Üst Alt