Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı dolayısıyla dil ve konuşma bozukluğu rehabilitasyonla düzelir mi?

Bc_sy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar

Bilateral sensörinöral isitme kaybi dolayi dil ve konusma bozuklugu olan yirmili yaslarinda bir yetiskinin rehabilitasyonla konusmasini düzeltebilme sansi var mi?

Arkadasim yaklasik 1,5 senedir ayda 8 saatlik özel ders aliyor fakat pek bir gelisme olmadi simdiye kadar. Kelime hazinesi yasina göre yetersiz, bazen bir konuyu anlatmakta zorluk çekiyor ve grameri de pek iyi sayilmaz. Ayrica bir kaç harfi düzgün söylemiyor (s k h z vs.).
Yardim edebilecek veya yogun egitim verebilecek vakiflar yada gönüllüler var mi? Nasil arastirabilirim?

Yardiminiz için tesekkür ederim.

o kadar surede duzelmemıs. yazık paraya, zamana. muhtemelen ısıtme kaybı yuksek. o kadar sure egıtım alacagına ısaret dılıyle konusmaya agırlık verseydı bence. bazen keskı hıc konusmayı bılmeden ısaret dılıyle konusmayı ogrenseydım dedıgım olur. ama cevremde ısaret dılı konusan hıc yokkı.

Yani bazi harfleri öncekine göre biraz daha net söyleyebiliyor fakat türkçesinde pek ilerleme göremedim. Evet ileri derece isitme kaybi var onda ve onun da cevresinde isaret dili bilen yok. Size de allah yardim etsin ne diyeyim...

cok ılerı ısıtme kaybında az cok konusmayı bılen bırı ıcın en ıyı terapı cok okumaktır.

@Mehmet Akşit ben sadece raporunu gördüm. Engel orani %48 mis ve bilateral ileri derecede sensörinöral isitme kaybi varmis.

@shukufe evet haklisin ona da hergün sesli okumasini söylüyorum. Bu yüzden söyledigi kelimeler biraz daha net anlasiliyor diye düsünüyorum.

Üst Alt