Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ile malulen emekli olabilir miyim?

hekuzey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , yeni üye olarak ilk defa merak ettiğim konular için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.15 yıllık bankacıyım ileri derece işitme kaybı sınırındayım sanırım 70 db her iki kulak aynı sayılır, normal sağlıklı personeller ile hiçbir ayrım olmadan cic cihaz ile çalışıyorum fakat özel sektör baskısı ve az çalışan sayısinin vermiş olduğu ekstra yoğunluk sebebi ile kalp ritmimi de yüzde 7 ler seviyesinde bozmuş bulunuyorum.Bu sağlık sorunlarınin çalışma hayatı ,emeklilik ve vergi indirimi durumlarında nasıl etkisi vardir,hiç bilgi sahibi değilim.önerdiginiz birşeyler varmıdır?

Merhaba, önerim forumu biraz incelemeniz, aradığınız tüm bilgiler forumda var. Bulamazsanız ilgili konular altında sorularınızı sorabilirsiniz.

Çok teşekkürler, evet inceliyorum, 18 yıl ve 4200 prim gün sayısı doldurmak gerekiyormuş.Fakat engel oranını tam hesaplayamadım,En az %40 olmadı gerekiyormuş, engel oranı kac çıkar, ritim bozukluğunun bir katkısı olurmu , sanırım defterdarından başvuru yapmak gerekiyor , yapmama gerek olurmu ise yararmı netlestiremedim.basvuru yapıp bir anlam ifade etmezse bir dezavantajı olurmu bilemedim.

hekuzey...hocam mevcut hastalığınıza eşlik eden başka hastalıklarınız varsa,ilinizdeki rapor vermeye yetkili devlet hastanesine müracat edin,onların sizi yönlendirmesi ile her şey çorap söküğü gibi gelecektir zaten...kolay gelsin geçmiş olsun.

Çok teşekkürler.İşe yarar bir sonuç alabilirmiyim onu aşağı yukarı tahmin edebilsem harekete geçeceğim.

hekuzey

Malulen emekli olamazsınız ama işitme kaybınızın düzeyi belli bir seviyenin üzerindeyse (işitme düzeyine göre alabileceğiniz işgücü kaybı oranı) , defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Üst Alt