Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı konuşmayı etkiler mi?

strazyevsk

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Merhabalar ;

24 Yaşımdan sonra önce sağ sonra sol kulağımı kaybettim sol kulak 100 db de çok çok az duyabiliyor .Evdekilerin ısrarıyla son kez bir cihazcıya gittik .Baısnç dışında hiçbir şey duymadım .
Cihazı almayacağımı belirtince görevlilerden biri cihaz kullanmazsan konuşmanıda kaybedersin dedi .
Sonunda hepten kafam attı . İşitme kaybımın sensörinöral olduğunu şu an 100 ise kısa bir süre sonra 110 olup komple sağır kalma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledim .
Yani cihaz alsamda almasamda sağır kalıcam ben kaldı ki bu cihaz basınçtan başka bir ses te duyurtmuyor ne faydası olacakmış konuşmama kelimelere dedim .

Kem küm edip zırvalamaya başladı .

Yaklaşık 25 yıl duyarak yaşamış bir insanım ve şuan konuşmamda en ufak bir aksama yok .
Kaç yıl ise bu şekilde yaşadıkça konuşmayı kaybetme olayının bir gerçekliği varmıdır ?
Ben sık sık kitapta okurum işyerinde de elimden 100 tane evrak geçiyor .

Uzun yıllardır işitme kaybı sorunu yaşayan ama doğuştan değil sonradan olanlar bir aydınlatırsa sevinirim
Saygılar

senin bi kulagin 100 db olsada obur kulaginin masallahi var hatirladigim kadariyle 50 db ile:)
ben kendimi bildigimden beri telefondan, televizyondan,3 metre oemden konusan insanlarin sesinden bihaberim:(buna ragmen tam duyanlara kok soktururum valla:eek:cok kelimenin anlamini, nasil telaffuz edildigini okumayi ogrendikten sonra ogrenmisimdir.
annem namaz ogretmeye kalkardida, sunu oku, bunu oku derken dyymadigimi hic kabul etmek istemediginden aklima ne gelirse onu okur kabul et allahim derdim.okumayi guzel ogrendikten sonra ne cok yanlis oku musum diye duzetmisimdir.
sende merak ediyosun:pkonusmayi bilen biri hic duymazsa bile dusunerek konusmayi unutmaz. cunku konustugun dil gibi dusunursun:eek:

Yanılıyorsun shukufe otekı kulagımda ıptal oldu bırısı 110 otekı 100 oldu :)
Cihazda kullanmıyorum sagır hayatı yaşıyorum .

Ama Son 1 -2 yılda ilerledi kayıp bu şekilde .Ondan önce ki 23 -24 yıl gayet iyiydi hayatım o ara kafaya bir darbe aldım ondan sonra önce sağ şimdi sola vurdu .İptal oldu kulaklar

Sağ kulak total sol kulak 63 65 lerde biri olarak bence kazanılan konuşmayı kaybetmessin derim. Maalesef hepimiz en iyisini istiyoruz. Ama ticari durum devreye girdiği için işitme cihazı markalarida bu konuda abartıya kaçıp bizi anlamaktan ziyade sadece anlatmaya çalışıyorlar.

Maalesef uzun zaman işitme cihazı yada koklear implant kullanmaz sessiz kalırsanız konuşmanız zamanla bozulur ve kelimeleri unutursunuz çünkü beyin uzun süreli sessizlikte önce sesleri sonra kelimelerin telefuzunu unutuyor. Kaybınız çok ileri derecede ilerlemiş koklear implantı düşünüp araştırmanızı öneririm..

vaaayy gulsoo atma yahu din kardesiyis:pkac yil oldu koklear implanti aldirali.ama gevezelikte seni yenerim:eek:

Sessiz kalmak derken şöyle bir durum var duymuyorum ama bu konuşmadığım anlamına gelmiyor .
İşyerinde 20 gündür sol kulakta gittiğinden beri ben yine aynı şekilde konuşuyorum arkadaşlar skypten yazarak cevap verıyolar .Ya da telden yazıp gösteriyolar . Ben sürekli aynı kelimeleri her gün telaffuz ettikten sonra neden konuşamayayım .

Valla cihaz firmalarından çok şu aletleri millete gagalamaya çalışan satıcılara nefret büyüttüm 4-5 ayda .
Hepside beyaz önlük giymiş sanırsın okumuşta cerrah olmuş 2 tane klişe laf ezberlemiş millete şifa dağıtıyolar sanki

Bir işitme engelli olarak kendi tecrübemi aktardım inanıp inanmamak size kalmış..

strazyevsk

duymadin diye isitme cihaz saticilarina kusmemelisiniz.
en kotu ihtimalle frekaslarinizin elverdigi kadar ses duyuruyor isitme cihazi. hele iyi ayar yapabilen isinin ehli odyometriste duserseniz,dudak okuyarak dyydugunuz frekanlardaki sesler birebir, yakin mesafeden sohbet bile edebilirsiniz:eek:
ceptelden sms iyi ama, konusanlar millti sms yazmayi kulfet gorebiliyorlar.
ben resound magna alicam. sende dene. para ses duymak icin bile olsa helal olsun diyorum bi sagir olaraktan.

shukufe

Benim işitme kaybım herkesin tahmin ettiği gibi değil yani 50-60-70-80 db derken yalnızca volume düşmüyor .
60 dan sonra bir anda sesler müthiş şekilde inceldi .
Cihaz son ses açılsada duvara vurma sesi bile bana çana vuruyormuşcasına geliyor .Konuşmalar zaten hiç yok cihazla bile .
En kalın hayal edebileceğin ses bile bana incecik tiz sinir bozucu bir halde geliyor .
Ben daha niye takayım o aleti kulağıma pişkin olmak , utanmamak en önemli durum bence .
İlk hafta baya taktım kafaya ama bu bir suç değil nihayetinde .
Banka , işyeri aklına gelecek heryerde benle dialoğa giren herkese duymuyorum yazarmısın diyorum direk yazıyolar valla o cihazcı kapılarını aşındırmaktan o kendini doktor sanan pazarlamacıların yüzünü görmekten iyidir.
Belki 5-10 seneye kök hücre çıkarsa ne ala çıkmazsa da yapacak birşey yok

hangi cihazi denedin. ben chili7 yi aldigimda idis satmadi bana. senin isitme kaybina bu chili az gelir diye yalvarmama ragmen.
bede illada chili istiyom diye selise gidip yalvar yakar aldim. cok iyi gidiyodu, bir aydir senin dedigin gibi kalinlari hic duymuyorum. tabi incelerde sevimsiz oluyor. kalin sesler olmayi nca.
1000 lira biriktirebildim ancak. biraz daha disimi sikayim. gidip resound magna alicam insallah, onun pesleri daha guclu.

Ben biraz seçiciyim galiba o boğuk , bulanık sesler bende başağrısı yapıyor . Almayı düşünmüyorum . En kralı onların olsun

3 bini tamamliyim, resound magna benim olsun. bana dua edermisin.tatile bile gitmedim. yeni bi kiyafet bile almadim.sinemaya, donerciye bile gitmedim ama 1000 lira biriktirdim. insallah magna benim olacak:eek:

Üst Alt