Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı nedeniyle askerlikten tecil ve muafiyet..?

calvink

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
arkadaşlar.Bu yıl üniversiteden mezun oldum. ve askerligimi tecil için subeye gittim ve orada duymadıgım ile ilgili şikayetim oldugunu soyledim ve ask. hastaneye sevk edildim.Sorum sudur lütfen yardım ediniz.

Yapılan Muayene ve işitme testi sonucunda;
Sağ:47/13(M)Db
Sol:38/15(M)Db
ve otitis media tanısı koymaktalar ve tomografi cekilicek.
Öncelikli olarak askerligimi saglam raporu almadan tecil etmiyorlar ve işe girmek üzereyim askerlikten dolayı giremicem sanırım.Nasıl hızlandırabilirim ve tomografiden sonra daha cok işlem olur mu?
2. ise bu işitme değerlerimden dolayı çürük verirler mi?
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim herkese.Bol şifalar.

calvink; aşağıdaki tabloya göre sizin sol kulağınızda "çok hafif", diğerinde ise "hafif" derecede işitme kaybınız var... askere alınıp alınmayacağınıza askeri hastanedeki kbb doktoru başta olmak üzere, oradaki heyt karar verecek... hafif derecede işitme kaybınız olduğundan geri planda askere alınabilirsiniz.. ama kaybın ilerleyişini görmek ve önceki yılla karşılaştırmak için bu yıl büyük olasılıkla 1 yıl erteleme verirler... 1 yıl sonra aynı testleri tekrar yaparak kesin karar açıklanır...

İşitme Düzeyi İşitme Durumu
0- 25 dB.........Normal
26- 40 dB.......Çok hafif derecede işitme kaybı
41- 55 dB.......Hafif derecede işitme kaybı
56- 70 dB.......Orta derecede işitme kaybı
71- 90 dB.......İleri derecede işitme kaybı
91- ↑ dB.......Total isitme kaybına işaret eder.

Sevgili arkadaşlar, odyo testi subjektif bir test değildir. Bunu engelli raporlarında uygulanan odyo testlerinde bile yanlış olduğunu vurguluyorum. Yani olması gereken abr testidir. Bundan da ziyade bazı değişik testlerde yapılmaktadır. Örneğin, duymuyorum numarası ile odyodan hile yaparak duymuyorum süsü verilebilinir. Ancak bu er yada geç anlaşılabilir. Bu yüzden askeri hastanelerde odyo testi genel olarak baz alınmaz.

Ben 11-12 sene oldu askerlikten muaf oldum. Ama birde bana sorun, İşitme engeli için yapılan testler 1 ay'ı buldu neredeyse. Askere başlamadan acemilik dönemi geçirdim diyebilirim. Gel git, beklemeler, testler. Hatta o zamanlarda Türkiye'de torpilli çürük raporu soruşturmaları gündemde idi.

Odyo testim yapıldı, sol kulağımda zar dahi olmadığı tespit edildi Gata'da. Sağ kulağımda ise sinirsel bozukluklar olduğu gözlemlendi. Öyle bir testlere girdimki, son aşamada bana, "1 hafta sonra gece uyumadan şu günde gel." dediler. Gittiğimde yatağa uzandım, birde üstüne uyku iğnesi vurdular. Alnıma bir takım şeyler takılırken o esnada uyudum. Uyandığımda sarhoş gibiydim. Nereye koysalar yığılıyordum :) Askerler, doktorlar bu süreçlerde çok iyi davrandılar bana.

Benim fikrim gönderirlersede paşa paşa yapacaktım. Yani gitmeyeyim gibi bir düşüncem yoktu. Hatta nereye gideceğime dair dosyalarım bile çıkmıştı. İzmir/Bornova Jandarma olacaktım. Heyetin önüne çıktım, "Askerliğe el verişli değilsiniz." diye bir karar çıktı. Ben gitmekten yana idim, ama oradakiler, "Askerlik farklıdır, her söyleneni duymak zorundasın." diye söylenmişlerdi. Hatırladığım kadarı ile oradaki asker arkadaşlarda, duymazsan şaplatırlar tokadı diyorlardı :)

sizce muafmiyim?

Merhaba
Rahatsız etmiyorumdur umarım. daha once açmış oldugum bir konuya yardımcı olmustunuz.
sizden yine bir ricada bulunucam yaklaşık 1.5 aydır askeriye ile muayenelerle ugrastım ve kbb dokturum beni heyete cıkarmaya karar verdi. duyma sorunu ve orta kulakta iltihaptan dolayı problemlerin oldugunu söyledi. saglık kuruluna verilmek uzere raporu verdi verdi bana ve ben raporun sonunda sunu gördum.
Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev alır.
şimdi p.tesi heyete cıkıcam sizce heyet bu karara itiraz eder mi? yoksa heyet bana direkt muaf verir mi?

cevabınız için şimdiden tşk ederim. iyi çalışmalar.

Ben de işitme sebebiyle rapor aldım. Heyet genelde doktorun teklifini kabul eder. Yani formalite gibidir.

Askerlikten muaf olacağınızı düşünüyorum. Seferde yani savaş halinde ise çağrılacaksınız. Allah korusun savaştan milletimizi.

Benim raporda ise sefer yoktu. Tabii işitmem az, sağ 90 db sol 88 db.

Camlica
Vok gecmis olsun arkadasim.
cevabin icin tsk ederim.benim duyma kaybiyla beraber
ic kulakta bir doku olusmus. Dr. Ameliuat olucaksim
orayi nosslticaklar dedi.
ben heyet ertleme yaparmi diye dusundum.
calisiyotim isimden olmak istemiyorum.
tskler tekrardan.

Sizce Muaf mıyım? İşitme Kaybı

Merhaba
Rahatsız etmiyorumdur umarım. daha once açmış oldugum bir konuya yardımcı olmustunuz.
sizden yine bir ricada bulunucam yaklaşık 1.5 aydır askeriye ile muayenelerle ugrastım ve kbb dokturum beni heyete cıkarmaya karar verdi. duyma sorunu ve orta kulakta iltihaptan dolayı problemlerin oldugunu söyledi. saglık kuruluna verilmek uzere raporu verdi verdi bana ve ben raporun sonunda sunu gördum.
Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev alır.
şimdi p.tesi heyete cıkıcam sizce heyet bu karara itiraz eder mi? yoksa heyet bana direkt muaf verir mi?

cevabınız için şimdiden Teşekkürler ederim. iyi çalışmalar

doktorun heyeette ise aynen geçer yoksa itiraz gelebilir

Kaan askeri hastanedeki doktorun mu yazdı bunu ?

heyetin, kbb uzmanının raporuna itiraz edeceğini sanmam... ben muafiyet aldığımda da kbb uzmanı "askerliğe elverişli değildir" yazmıştı ve heyet bunun altına imza atmıştı... ama heyete çıktığınızda, heyet başkanı da dahil size sorular soracak... iyi duyup duymadığınızı orada da kontrol edecekler....

Asıl olan bölüm doktorunun yani kbb görüşü doğrultusunda heyet karar verir büyük ihtimal muafsın demektir...

Tabi en iyi uzmanlar karar verir.

Tsk ederim. Heyet yarin iste.
genelde 1 yol ertelemede veriuorlar
ama oyle yazinca erteleme almam diye dusundum.
yarin ki sonucu paylasim. Burada.
tskler

merhaba arkadaslar
evet dediginiz gibi oldu, heyet onay verdi.
tşkler

avcıkomando
gecmiş olsun öncelikle. devlet hastanesinden rapor almama gerek yok ki, devlet hastanesi bu oranı cıkartmasın anlamadım ne demek istedigini.
ben özelde de duyma testi yaptırdım aynı oranlar cıktı.
tam olarak ne demek istedigini yazarsan sevinirim.

mrb calvink sen nasıl curuk aldın bu oranlarla benım sag kulak 53 db sol kulak 30 db askerlıge elverıslıdır yazdılar :confused:

merhaba

arkadaslar benım askere alınmama nedenimi gecen sene devlet hastanesine ameliyat için basvuru yaptıgımda daha detaylı ogredım. kolestetaom oldugu için almamışlar. orta kulakta ki kemikciklerim erimiş ve yüz felci beyin felci gibi risklerim oldugu için alınmamısım aslındaç

Üst Alt