Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olan kişilerin konuşma yetenekleri nasıl geliştirilebilir?

chauche

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yaklasık 15 senedır işitme kaybım var toplasan 2 yıl cıvarıa cıhaz kullandım benım ınsanlarla ıletışımde bır sorunum yok duyabılıyorum ama konuşma bozuklugu var bu nasıl bır şey kekeme'mi pelteklik mi boğulamamı bilmıyorum cogu cümlerlerde takılıyorum bunun cahresi yokmu yardımcı olursanız cok sevinirim

chauche
Her ne kadar duyabiliyorum deseniz de kelime ve cümleleri tam olarak anlayamadığınızdan zamanla telaffuzu unutuyorsunuz. Bol bol sesli kitap okuyun, çevremizdekilerle konuşun.

Ufukalp

kıtap okumayı bır arkadaşta tavsiye etmişti günde yaklasık yarım saat sesli kıtap okumaya başladım umarım faydasını gorurum

chauche
Kesinlikle faydasını göreceksiniz.
Kelimeleri tane tane ve tam olarak telaffuz edin, acele edip harf ve hece yutmayın, şive kullanmayın. Sessiz sakin bir ortamda yapın.

Kurşun kalemi iki dişinizin arasına sıkın: kelimeleri söyleyin. 5-6 sakızı aynı anda çiğneyin ve yüksek sesle kitap okuyun. İstanbul'da Prof.Dr Kerem Doksat'la görüşün. Gereken yönlendirmeyi yapar. Geçmiş olsun.

chauche
İşitme kaybı olanlarda genellikle ağızlarından çıkan sesi net olarak duyamamaktan kaynaklanan konuşma bozukluğu görülür.
Tabii tek neden bu olmak zorunda değil. Bir rehabilitasyon programına dahil olmayı düşünüyorsanız, işitme kaybını ve işitme cihazının sağladığı kazancı gösteren bir test sonucuyla uzmana başvurmanız gerekiyor. Test sonuçlarının doğru yapılmış olması büyük önem taşıyor elbette.

Yüksek sesle kitap okumak senin için faydalı olacaktır.

chauche konuşman doğuştanmı bozukluk var

Hüseyin turan kekemeydi düzeldi adamın konuşması

Naptıysa artık

amaniiiiin. cihaz bile kullanmak zorunda hissetmeyen birinin konusma bozuklugunuda isitme kaybina yikiyo insanlar nedense. kendini isin otoritesi ilan edende, kendiside, milletde.

Sırf sana cevap vermek için üyelik açtım Başkasının hayatına müdahale etme hakkını nerden buluyorsun 2009 yılından beri bütün yazılarında ben böyleysem senin ki dertdini seveyim gibisinden laflar bütün konularda aynı yorumlar lan adam fikir istiyor her şey b**tan maydanoz oluyorsun hiç yazarken aynaya baktın mı beynin oldugundan şüphe ediyorum

@Maydanoz olma
yaklaşık on yıldır takip ediyorum bu forumu, bahse konu arkadaşın işitme kaybından ötürü psikolojik sorunları var; biz böyle kabul ettik forum olarak, siz de cevap verip prim vermeyin konuşur konuşur gider..

Hızlı konuşma, aynanın karşısında konuş, kitap çok oku, hangi harflerde-hecelerde takıldığını bulmaya çalış.
bulduğunda yaz kağıda, yazdıklarını oku her gün 10-15-20 arttırarak. toplum içinde ve toplum karşısında konuşmak ister istemez heyecandan ve korkulardan dolayı kekeme konuşma nedenimiz olabiliyor.

Mehmet Akşit
Siz daha iyi bilirsiniz hocam önce shukufe idi arkadaşın adı sonra da telefonun mucidi graham bell oldu. Rica ediyorum son mesajlarına bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu arada kıran biz değiliz bu da açıkça görülüyor..

*brucelee graham belli yalnış anlıyonuz duyma kaybıula konuşma bozukluğu aurı şeuler onu demek istemiş

@Pluvia burda yazılanlardan dediğinizi çıkartamıyorum ne yazık ki, üsluba bakmanız yeterli.. ayrıca konuya açan kişiye bu şekilde yardımcı mı olunur ?

*brucelee
vay beee,kendini psikiatr zannedenler varmis .onca zaman psikolojik sorunlu birini iyi teshis etmissin.:p
kendinde olani baskasinda var diyene bakmali.zaten psikiatrler dermis bize hastalar gelir. hasta olmadigini sananlar degil.katmerlisi sen oluyorsun galiba psikiatr sorunlunun.:)
senmi gidersin ,benmi.

diger beyinsiz diyen biri hic insan yerine bile konulmuyacak biri icin bisey bile denmez.

Hocam burada herkes derdine bir umut olsun çözüm bulmanın yollarını arıyor şimdi bu kadının 10 senelik msjına bakın hep kendini ben merkeziyetçi görmesi(kezban halleri) fikir isteyen insanlara karşı yazılarına bakın anlıyacaksanız burada bile saçma yorum yazması bardagı taşırdı

Prim vermeyim dedim bugune kadar zaman zaman takıp ederim inan var ya şu kadının iğrenç yorumlarından bıktıgım için forumu bıraktım ulan 1 sene sonra tekrar gireyim dedim saniyesinde yazısında anladım sukufe oldugunu (modoratör falan varsa su kadına el atsın bıktık )

ya arkadaşlar gercekten cok boş yapıyorsunuz yardımcı olucaksanız olun olmayacaksanız olmayın gıdin kavganızı başka yerde yapın o gramhembell yavşagı sıkıdr gitsin benimde asabımı bozmasın

Üst Alt