Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar memur olabilirler mi?

umutsarı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir kulağımda total işitme kaybı var ve bu durum devlet memurluğu için engel midir ? Diğer kulağım sağlam yani yaşantımı bununla devam ettiriyorum bir sorun yok. Bilgisi olan var mı acaba ?

umutsarı

EKPSS diye bir sınav var. Açılımı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı. İşitme kaybı olanlar da bir engellilik hali olduğuna göre, elbette olabilirsiniz. Sağlık kurulu raporunuz %40 ve üzeri olmalıdır.

Onu denedim ancak hastane %12 oran verdi yani arada kalmış durumdayım. İş için gidiyorum, sakat engelli muamelesi yapılıyor, engelli raporu için gidiyorum, sağlam muamelesi... Şaka gibi sinir bozucu bir durum.

umutsarı

Engelli kadrosundan girmeniz pek mümkün değil o halde. Zira devlet %40 ve üzerini geçerli sayıyor. O zaman EKPSS değil ama KPSS'ye girmeyi (daha zor da olsa) deneyebilirsiniz. Ön yargı her zaman her yer olacaktır. Bu konuda ülkenin kattetmesi gereken daha çok yol var.

hozgul
Maalesef öyle. Kpss' ye girdim hem de defalarca. Kurumların kendi açmış olduğu sınavları da başarıyla geçtim ancak. Durumum askerlikten muaf tutulmama sebep oldu ve bu da devlet kurumlarındaki alımı yapan komisyon tarafından sanırım normal karşılanmıyor. En çok da buna kızgınlığım. Konuyu da bundan ötürü açtım. Bir çıkış yolu ve araştırma içindeyim ney yazık ki...

Tek kulak rahatsızlığı olan ne rapor alabiliyor ne de iş bulabiliyor bu konu gerçekten çok rahatsız edici.Bir zamanlar bende senin gibi çok çırpındım. Kulaklarımın tamamen gitmesi lazımdı işe girmem için ki o noktaya gelince bir iş sahibi oldum.

işitme engelliler memur olabilir. siz ekpss den müracaat edecekseniz rapor oranınız %40 ve üzeri olması şart normal standartlarda kpss girerseniz rapor şart değil mazeretin belli işitme sorunun var bu memur olmanıza engel olmaz tabi işin sağlamı %12 oran rapor almışsınız doktorunuza memur olabilir ibaresi yer alsın memur olabilir onayı alırsanız kimse bişey diyemez birileri engel oluyorsa davanı aç

umutsarı neden olmasın ki burdada var işitme engelli memur arkadaşlar mesela benim arkadaşlar arasinda nuri3558 kendsine sorabilirsin zorlugunu kolaylığıni

suat65
Kurumdaki komisyon zaten durumumu söyleyince 2. sınıf insan bakışlarıyla bakıyor ister istemez bunu anlıyosun. Zaten sizi eleyen de sebebini oraya yazmayacağı için mülakat notunu düşük tutuyor. Burası Türkiye maalesef dava açma hakkım bile olsa mülakatı geçemedi diyecekler. Kimi komisyonlar artık notları bile gizliyorlar. Sadece başarılı ve başarısız yazıyor. Soramıyorsun bile niye elediniz diye...

umutsarı

amirin bunu yapması kendisinin kişisel bir bakışı normalde çekinme kulaklarında sorun varsa deki kulaklarım ağır olabilir ama akli dengem ve becerilerim ağır değil yeri geldimi konuş çekinme sen kendini üstün gör normal memurdan iyisin maaşını seni kıskanırlar ;) çalışma şartlarında baskılık olmaz ağır iş yapma şartında yok emekliliğinde normalden daha erken sen keyfine bak:) bende senin gibi işitme engeliyim elektirik elektronik teknisyeniyim devlet memuruyum ilk geldiğimde ayak uydurmaya çalıştım pek yanaşan eğiten olmadı herkes kendi bilgisiyle meşguldu öğretici bir durumları mecburiyetleri yoktu tabi bu durumda onları burnu dik duruma çıkarıyordu en sonunda ben patladım dedim hepimiz böyle tavırlısınız ama hiçbiriniz benim kadar yetenekli bilgili değilsiniz bilişim uzmanıyım web tasarımcıyım size ayak uydurmaya çalıştım siz havalara uçtunuz sıra bende yardımcı olmayacam size müdürüme de söyledim

kulaklarım ağır ama becerilerimi biliyorsunuz ddaha önce mülakattan geçmiştim yeteneklerimi biliyorlar müdür dediki seni biliyoruz şuan diğer eki farklı fakültede 4 kişiler ben ise bir fakültede tek kişiyim onların yaptığı işi ben tek başıma yapıyorum ve farklı amirler arasında tanınılıyorum rektörlük kıdemlerinde yani demek istediğim rahat ol kimse bişey diyemez varsa becerilerin bilgin döktür oraya yap bak gör seni ararlar nasıl yapılır nasıl yapıyorsun kimsenin haddi değil 2. sınıf insan bakışlarıyla baksınlar 2. sınıfta olanlar öyle bakar ;)

1 yıldır memurum, her iki kulağımda da işitme kaybı var ve raporum tam %40 ekpss den atandım, kuruma gidince duymuyorum dedim ona göre iş verdiler, gidip söylemezsen sana yapamayacağın iş verirler, sen söyledikten sonra kimse sana bişey diyemez ona göre iş verirler sana sıkıntı etme, eğer ki söylemezsen durumunu o zaman sıkıntı çünkü atandığında kimse senin ekpss den geldiğini bilmiyor..

Tek kulağın iyiyse neden sıkıntı yaşıyorsun ki? Benim tanıdığım var tek kulağı neredeyse hiç duymuyordu güvelik şuan valla benim tek kulağım iyi olsaydı ben varya oo oo oo siz bide iki kulağınızda işitme kaybı olduğunuzu düşünün bence oranınız çok az size sağlam bile deyip iş vermeleri gerek..

@nuri3558 Merhaba sizin raporda çalıştıralamacagi işler niteliginde işitme ile ilgili bi yazi yok mu kuruma duymuyorum dedim demissinizde rapor atandiginiz kurumda da olmuyor mu bi örneği yani bilmiyorlarmi engelinizi siz neden belirttiniz özellikle merak ettim belirtmekmi gerekli acaba diye?

Ayrıca tayininiz hayırlı olsun şimdi nerde calisyosunuz hastanenin hangi biriminde ? Halk sağlığı kurumundaki isinizle aynımi ?

acı gerçek

Atandığınızda kimse bilmez durumunuzu sadece müdür ve özlük biriminde işe girişinizi başlatanlar bilir o yüzden müdür size herhangi bir yerde mesela büro da çalışıcaksınız deyip gider oradaki arkadaşlar ile iş paylaşımı yaparsınız büroda bulunan diğer memurlar durumunuzu bilmezler siz belirtirsiniz işitme kaybı oldunuğunuzu ona göre iş paylaşımı yapılır ve emin olun sadece beraber çalıştığınız kişiler bilir ekpss den geldiğinizi kimse bilmez..

Hastane de özlük biriminde çalışıyorum işler yoğun ve güzel 5 dakika boş vaktim yok eğlenceli buda işi yapma hevesimi artırıyor darısı memur olmayı bekleyen arkadaşların başına inşallah..

Herkese merhaba. Belki daha önce soran olmuştur ama ben göremedim. Şimdiden affola. %25-30 civarı işitme kaybim var. Askerlikten muaf oldum. İki kulağımda da cihaz var. Raporum yok, kurtarmadigi için. Lisans mezunuyum. KPSS b ye hazırlanıyorum. Düz memurluk ta sorun olur mu ? DHMİ ye atanmak için çok yoğun çalışıyorum. Bu kurum da veya benzeri kurumlar da sorun olur mu sağlik durumum ? Aklımda kılçık oldu. Çalışmalarımi da etkiliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese merhaba. Belki daha önce soran olmuştur ama ben göremedim. Şimdiden affola. %25-30 civarı işitme kaybim var. Askerlikten muaf oldum. İki kulağımda da cihaz var. Raporum yok, kurtarmadigi için. Lisans mezunuyum. KPSS b ye hazırlanıyorum. Düz memurluk ta sorun olur mu ? DHMİ ye atanmak için çok yoğun çalışıyorum. Bu kurum da veya benzeri kurumlar da sorun olur mu sağlik durumum ? Aklımda kılçık oldu. Çalışmalarımi da etkiliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Askerlikten muaf olanı nasıl %40 rapor vermezler şaşırıyorum.
Ekps sınav girseniz daha iyi olur

Dediğim gibi rapor vermiyorlar. Keşke öyle bir imkan olsa daha iyi olurdu. İnşallah iyi bilen vardır sorumu , kafamı kurcalıyor.

Ben işitme engelliyim ömss den memur olarak atandım sorun olmaz sana uygun iş verirler bunu hç kafana takma

Bilgi amaclı

Benim askeriyeden raporum var %91 falan yazıyor nasıl nereye başvuruyoruz

Tek taraflı bi kayıp

Birisi@birisi
Askeriyeden raporla neyi kastediyorsunuz bilmem ama işitme engeli için %91 oran verilmez, bu hiç bir yerde mümkün değildir. O yüzde kulaktaki kayıp oranı olabilir.

Askeriyeden askerlik yapamaz raporum var bu sıkıntıdan dolayı dedim yani askerlik yapamaz belgesi ile işe girebiliyormuyuz

Ufukalp
Askeriyeden askerlik yapamaz raporum var bu sıkıntıdan dolayı dedim yani askerlik yapamaz belgesi ile işe girebiliyormuyuz

Birisi@birisi
Hayır o sağlık kurulu raporu yerine geçmez, askeriye dışında da hiç bir hükmü yoktur.

bende işitme engelliyim %41 raporum var biz ekpss harici baska bir yere giremeyiz sanirim hepsi sağlamlık raporu istiyor sinavi gecsek bile kulaktan eleniyoruz yoksa memur olana kadar jandarma uzman cavus vs olurdum kulagimda sikinti olmasaydi bu sorun yuzunden hemen hemen heryerde kapilar yüzümuze kapandi bir umid belki ekpssde bi kapi acilir artik tek yer burasi kaldi bana

nuri3558 kardeş ben açık lise okuyorum benimde isitme kayıp var ben açık lise diplomasi alana kadar sınava girip idare ederler mi raporunda yüzde 40

Memurluk sinavi hakinda bilgisi olan yardımcı olabilir mi
nuri3558 konu hakinda bilginiz yok mu acaba

Üst Alt