Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı varken İngilizce öğrenmek..?

M.R.

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese. Benim cidden çok üzüldüğüm bir konu var. İngilizce öğrenmek ZORUNDAYIM. yani mecburum buna iş dolayısıyla. İngilizce yazmak, okumak ve hatta konuşmak bile kolay. Ama iş dinlemeye gelince hiiiiiiiiç bir şey anlamıyorum.

Yurtdışında eğitim görmeye gideceğim ama başarısız olursam büyük bir borç binecek bana. çok korkuyorum. ingilizceyle haşır neşirimama türkçe bazen duyup da anlamazken ingilizce nasıl olacak bilmiyorum. Başarılı bir akademik hayatım var ama bu mesele beni çok korkutuyor. vazgeçmek pes etmek de istemiyorum ama motivasyonum da çok düşük. Benim doğuştan bi kulağım hiç duymuyor diğerinde de yüzde 30 kayıp var. işitme cihazı cross cihaz vs kullanıyorum hep.

Cross niye kullAnıyon

Ses yükseltici dğlmi

Mahvedecen kulağını

Ses yükseltici değil, duymayan taraftan gelen sesleri de anlayabilmek için. Birisi o taraftan konuşursa diğer kuşağımı çevirmek zorundayım anlamak için.

30 db ısıtme kayıplıyım dıye amma klas sorun yapmıssın:eek:akademık basarına hıcbır zararı olmaz. ıngılızcenıde muthıs ılerletırsın tek kulak olsanda. yeterkı yılmadan emek ver okudugun bolumun derslerıne. yabancı ogrencı kıtlıgımı yasamıs gıdıcegın okul:)
lısans ıcın zaten hazırlık okursun. mastır ıcın gıdıyorsan calısıcagın tezının uzerınde bılgılerın kadar degerlı olursun. okuyup anladıktan yazabıldıkten sonra ıngılızcenın cok bı zahmetını cekmezsın. bıraz sıvene dıkkat edersın oldu bıttı.
basarmak ıstemıyorsan tabııkı azıcık ısıtme kaybına atmak daha kolay yol:eek::eek::eek:

Seni en iyi anlayan biri olarak sana söyleyeyim.Ne yapsan etsen yine anlayamayacaksın.İki kulakta 30 db olsa cift cihazla rahatlayabilirdin ama maalesef..Sözel iletişimi unut.Bunun dışında yazılı çeviriye odaklan.Başka yönlerini geliştir.Umudunu kırmak istemezdim ama gerçek bu.

Ama türkçe konuşmam, türkçe iletişimim filan gayet iyi. Sosyal çevrem vs vs... Bazen insanlar işitme kaybımın olduğunu anlamıyor bile. ama ben biliyorum konuşulanı kaçırdığımda. Zorlanıyor muyum evet. tiyatroda mesela anlamam çoğu şeyi. gürültülü yerlerde vs. ingilizceyi de yüksek sesle ve çok temiz ve yavaş konuşulunduğunda anlıyorum aslında. ama bazen de hiiiiiiiç anlamıyorum. fikrinizi paylaşmanıza sevindim, yanlış anlamayın kabullenmeme gibi bir durum da yok aslında ama bunca zamandır birçok şey başardım hayatımda, bunu da geçerim diyorum bazen ama bazen de çok korkuyorum gerçekten.... ve aslında yukarda shukufe'nin söyledikleri doğru geldi bana.

korkma, pasla pes etme, yilma.
biz isitme kayiplilara ornek ol.
loginede bakma:eek:o isitme cihazina inanmiyor, kendi kulagiyla duymak istiyor:eek:
ben inaniyorum basaracagina.allahtan basarilar dilerim tum kalbimle.

Çok teşekkür ederim. ben de size ve herkese mutlu, başarılı ve sağlıkla dolu bir hayat diliyorum. Login de aslında son derece gerçekçi konuşuyor. Ona da hak veriyorum. Ama sanırım en sonunda bir tercih oluyor bu. isteyip çok çalıştıktan sonra başarının geleceğine inanıyorum ben de, ama tabii elimizde de olmayan şeyler de var. hayırlısı artık

M.R.

Başlıkta yazdıklarınla burada yazdıkların çelişiyor.Yukarıda Türkçe konuşulanları bile anlamazken demişsin burada iletişimim gayet iyi diyorsun.Sen shukufe nin yazdığı gibi şeyler duymak istiyorsun.İletişim spontanedir.Kimse sana uymaz yüksek ses yavaş ve temiz ses ancak senin bildik çevrende olur.Yurtdışı eğitimde kimse seninle tane tane konuşmaz.Dil öğrenmek icin iyi kulak gerekir.Yaparsın edersin demek kolay gercekleri söylemek zordur.En iyisi kendin deneyimle.

Aslında çok iyi ifade edememişim kendimi. Türkçe konuşulanları dahi ''zaman zaman'' anlamıyorum aslında. Yani dediğim gibi cafe gibi avm gibi otobüs gibi ortamlarda... yoksa mesela sınıfta, konferansta oldukça iyiyim. herkes aynı anda konuşunca ev ortamı bile anlaşılmaz oluyor tabii... Shukufe'nin dediklerini duymak elbette motivasyonumu artırıyor tabii , ama onun söyledikleri ayrıca bana mantıklı da geliyor kendi durumum açısından. ama size de hak veriyorum kesinlikle. önerilerinizi dikkate alacağım. Soemak istediğim bir şey daha var, beni çok iyi anladığınızı söylemişsiniz ilk mesajınızda, siz de mi ingilizce gerektiren bir meslek yapıyorsunuz? Ve işitme kaybınız ne düzeyde? Siz insanlarla sözel iletişiminizi minimuma mı indirerek yaşıyorsunuz mesela?

Kafe tiyatro sinema gibi salonlarda anlamaman doğal

Acaba işitme kaybı olmayanlar da mı anlamıyor? Yoksa ben mi bu durumumdan dolayı anlamıyorum bazen onu ayırd edemiyorum. İnsan işitme kaybı olunca anlamadığı her şeyi buna yoruyor, ama normalde diğer insanların da anlamadıkları şeyler oluyor elbette. Bilemiyorum ben insanlarla iletişim kurmayı çok severim, konuşkan biriyim, sosyal biriyim çok. o yüzden bir ortamda bir şeyi anlamamak moralimi çok bozan bir şey oluyor, çünkü iletişim hayatımın merkezinde olan bir şey. biraz böyle insanlardan uzak, konuşkan omayan bir tip olsaydım çok daha rahat olurdu hayat benim için.

sen logine bakma.yolunda ilerle.
30 isitme kaybiyla cihaz kullanabiliyorsun. cros da kullaniyorsun. konferanslarda. derlerdede FM sistem iste sen icin zorlandigini dusunuyorsan.
asla pes etme.kaybin nerdeyse yok gibi. biliyorsundur ama bi kek kulakli olarak bende onereyim:eek:konustugun insanlari onune al. duymadigin tarafinda olmamasini sagla. ama zaten sen buna alismissindirki egitim hayatinda buraya kadar gelebilmissi n.
tedirgin olman icin hicbir sebep yok. bide ustelik yabaci ogrenci olacaksin:eek:azicikta oradan avantajli olursun.

Ayırt edememe dert zaten senin sorunlar bendede var

Kendi kulağımızo istyoz ama verim alamıyoz

Kendi kulağımızo istyoz ama verim alamıyoz

Evet, yüzyüze konuşmak çok iyi oluyor zaten. Sizin işitme kaybınızın derecesini bilmiyordum, geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. Ve evet yurtdışında böyle şeylere de özellikle önem veriyorlarmış diye de duyuyorum, Trükiye'de olduğundan daha çok yardımcı olmaya çalışıyormuş herkes, insan hakları vs felan diye...

Karşı komşumuz ufacık konuşmayı sesi duyuyo ne kulak varsa:)

Senin tek kulağınmo 30 oteki sağlammı

hayır öteki kulağım hiç duymuyor.

karşı komşunuzun da kim bilir ne sorunları vardır. herkesin bir derdi oluyor...

İyi kulakları komşunun imreniyom valla

Şu an türkçeyi nasıl anlıyorsan ingilizceyide alışınca öyle anlayacaksın su an anlamanan normal o sorun herkes de var az duymanla alakalı değil

Evet bu cevabı da daha önce almıştım, türkçeyi nasıl öğrendiysen yabancı dil de öğrenilir diye...

Üst Alt