Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve Askerlik sorunu

erhankucuk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler benim odyo sonuçlarım
saf ses ortalaması
sağ kulak ----hava :94 db kemik:69 db
sol kulak------ hava 25 db kemik 22 db

haziranda tecilim bitiyor bana bu sonuçlarla askerliğe elverişli değildir raporu verirler mi ve izlemem yol nedir
yönlendiri seniz çok sevinirim
bu arada yedek subay adayıyım ...

Hepinize teşekkürler

Sol kulak 40 desibel ve üzeri olsaydı %100 "Askerliğe elverişli değildir" raporu verirlerdi.Kesinlikle raporun verilmeme durumu olmazdı.Benim devlet hastanesinde her iki kulak (bilateral) 68 desibel çıkmıştı.Askerdeyken Eskişehir Askeri Hastanesinde sol kulak 53 dB, sağ kulak 58 dB çıktı.ve bana "Askerliğe elverişli değildir" raporu verildi.Sizin sol kulak 25 dB.Bu sebepten kesin birşey söyleyemem.Ancak sağ kulağınız benim ölçülerimden yüksek.88 dB ileri derece kategorisinde.Hatta çok ileri kategorisinin eşiğinde.Bu sebepten size büyük ihtimal rapor verilebileceğini söyleyebilirim.

çok karışık bir konu !
kafanı karıştırmak istemem ama , askerlik tarihim belli dediğine göre sülüsünü almışsın demekki( kesin askersin o tarihten itibaren ).
benim bildiğim acemi birliğine gidince, ordaki yapılan muayenede hastaneye sevk istemen yönünde, sülüs tarıhınde teslım olmazsan bakaya kaçak düşersin. git birliğine ordan işlemlerini yap.

Eğer sülüsünü almamışsan ki bence almamış olduğunu tahmin ediyorum, hastaneye sevk isteyebilirsin, benimde son yoklama kağıdımda sevk tarihi 30/11/2010 yazıyor ama gittim hastalığımı anlattım(tip 1 diabet) ve temmuzda gel askeri hasteneye sevkini yapalım dediler.. Böle bir şansın var yani.. Ama sülüsünü almış olduğun halde böle bir şansın var mı bilmiyorum..

Üst Alt