Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Kaybı ve Askerlik..?

nofear_016

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba forum halkı ben 18 yaşındayım geçen sene staj yerinin işitme testi istemesiyle işitme kaybımın olduğunu gördüm ve o işitme kaybının askerlikte sorun çıkarıp çıkarmayacağını bilmiyorum bu konuyu sizinle paylaşacağım yardımlarınızı bekliyorum nede olsa erken teşsiz belki bişeyleri kurtarmaya yeter.yani bu konuyla ilgili biraz bilgi edinmek istiyorum büyüklerim olarak yardımcı olursanız sevinirim.

size staj zamanında yaptırdığım işitme testinin sonuçlarını sunayım.

Saf ses ortalaması
sağ-----kemik:20 db--hava:23db
sol-----kemik:7db--hava:10db
testin sonundada kanı ve öneriler kısmında açıklama yapılmıs bu açıklamada:
Sağda orta derecede nörosensoriyel tip işitme kaybı vardır.Sol kulak normaldir. yazmışlar

yukarıda 2 tane tablo gibi bişey var grafikle çizgiler çizilmiş onların okumasını bilmediğim için yazamıyorum.

bu sağ kulağımın kaç db işitme kaybının olduğuna nerden bakıyorum

birde bu çürük raporu ne işe yarıyor o raporu alınca hiç askerlik yapılmıyormu bunları açıklarsanız sevinirim iyi forumlar.​

vermiş oldugunuz bilgilere gore askerden muaf olabilmeniz soz konusu degil, ayrıyeten orta dereceli işitme kaybınız oldugunu sanmıyorum, olsa olsa hafif dereceli işitme kaybıdır. 6 ayda ya da yılda bir test yaptırmanızda yarar var.
ince seslerin bulundugu yuksek frekanslarda orta dereceli kayıpların olablr, onlar da ortalamaya girmediginden üzerinde bir tahmin yurutemiyorum..

peki işitme testinin buraya tarayıcıdan fotoğrafını yüklesem anlamanız için belki yardımcı olur en kısa zamanda yüklerim fotoğrafı iyi forumlar

Üst Alt