Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve askerlikten muaflık..?

seslifısıltı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Öncelikle forumu incelediğimi ve bazı yönetmelik maddelerini gördüğümü belirtmeliyim. Yönetmelikte B ve D grubuna giriyorsa muaflık söz konusu diye anladım. Ancak kendimi hangi gruba girerim bilemedim.

Benim durumum şöyle;
1)Sağ kulak zarı 1 yaşından beri delik (26 yaşındayım).

2)Orta kulak iltihabı 1 yaşından beri sürekli oluyor. Sürekli yağmur, hava vb. kaçmasın diye korumaya çalışıyorum.Banyo, havuz, deniz her zaman korumak zorundayım.

3)Herhangi su vb. kaçtığı zaman orta kulakta iltihapa başlıyor ve mantar vb. de oluşuyor. Akıntı da oluyor. Bu durumları hala yaşıyorum.

4)2007 yılında orta kulak zar ameliyat geçirdim ancak zar hala delik durumda.

5)İşitme kaybım 2013 testine göre,
Sol hava: 13 Sol kemik: 10
Sağ hava: 40 Sağ kemik: 17
Bu sonuca göre "askerliğe elverişlidir, komando, muhabere, jandarma, tank ve zırhlı süvari olamaz" yazdılar raporda.

Bana bu testten başka testler hiç uygulanmadı. Haberim bile yoktu.
2013 sonrası isitme kaybımın arttığını hissedebiliyorum artık.

6)Çevremde konuşurken birileriyle sürekli "Hı, efendim, tekrar eder misin?" Gibi durumlar yaşıyorum. Mesela saat 3:30, ben 10:30 anlıyorum gibi.
Konuşmamda da son yıllarda az da olsa bazı kelimelerin ilk hecesini kekeliyorum. Mesela gazete kelimesini "gagazete" gibi.

7) Oturduğum veya yattığım yerden kalkınca gözlerim kararır ve başım döner 3-5 saniye. Kulak etkiler mi bilmiyorum.

8) Spor yaptığım zaman ya da yorulduğum zaman, sağ kulak arkasından "tik tak tik tak" gibi bir ses gelir.

26 yaşındayım ve 1 yıldan az kaldı tecilimin bitmesine. Askerlik yapmadığım için işe giremiyorum da. Halimi neticelendirip hayatımdaki belirsizliği kaldırıp ya askerlik yapacağım ya işe gireceğim.

Ben bu hafta test yaptıracağım durumumu anlatıp. Duruma göre askerlik şubesine gideceğim.

Sizce bu durumum muaflık getirir mi?

Teşekkürler

seslifısıltı

Muafiyet verilir gibi görünmüyor:

IV. KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
MADDE 19
AÇIKLAMA: Bu maddenin değerlendirilmesinde kullanılan ortalama işitme eşikleri, saf ses ortalamalarını (500 Hz,
1000 Hz, 2000 Hz) ifade etmektedir.
A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25 dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 2 m ve daha uzak mesafeden [26 dB’den 40 dB (40 dB hariç)’e kadar,] işitecek derecedeki sağırlıkları.
3. Bir veya iki kulakta 4000 Hz ve daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üstünde nörosensoriyel işitme kayıpları. B) 1. Bir kulağın fısıltı sesini 3 m ve daha uzak (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu fıkranın değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır.).
4. İşitme kuvvetini bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte, her iki kulakta 4000 Hz veya daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları

Hocam benim saf ses duzeyi sol 40 sag 43 konusmayi ayirt etme 45 45 kelime yuzdelikleri ise yuzde 72 76 B grubuna girer miyim ?

Üst Alt