Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve beraberinde gelen çınlama ve uğultu..?

Karaduman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, işitme kaybım dolayısıyla aşırı derecede çınlama ve uğultu hissediyorum. Bu durumdan çok rahatsızım. Çınlama ve uğultunun herhangi bir tedavi yöntemi varmı arkadaşlar?

doktora gidersen seni biisuru kostururlar oraya buraya. emar, mri, isitme testi derler. sonrada ilac verirler. bu genelde BETASERC oluyor.

kullaniyosun, eger iyimsersen psikolojik olarak ise yaradi diyebiliyosun.

iyilesmedim dersen cinlama onleyen:p programi olan isitme cihazi alin diyolar. o da durmadan ses yapip yalanci cinlama:pyla iyilestirme oluyorya kulak asma bi halta yaramaz.

sabretmek, cinlamayi yoksaymak, var cinla olmuyorum diyerek dalga gecmek en iyi care:)

Valla benim yazın oldu biara içine kçmış gibi bises glyodu böcek sandım kamerayla baktı bişi yok bi ilaç yazdıydu onuda az içtim bitirmedim öle kendi kendine geçti

Kbb ye bigörünün bakar içine

Umarım ilaç tedavisi olumlu yönde etki eder. Yoksa çınlama ve uğultu içinde psikolojim alt üst olmak üzere, takma diyorsun da gündüz gündelik hayatta aklıma gelmiyor da sessiz bir ortamda birde gece yastığa başımı koyduktan sonra senfoni başlıyor. Müziğin notası hep aynı değişmiyor sıkıcı olan bu dilerim bir an önce bu durumdan kurtuluruz Selamlar sevgiler dilerim.

Kısa süreli yaşadığınıza sevindim. Ben yaklaşık olarak 2 yıldır çekiyorum da son zamanlarda artması hem rahatsızlık verdi hemde endişe, ilk başladığı zamanlarda doktora görünseydim belkide bu denli rahatsızlık duymazdım. Umarım şifa bekleyen herkes şifasını bulur. sevgiler.

Amin işlh işitmenede baktır

ılk basta doktora gıtseydım dıye pısmanlıgınız olmasın. doktorlar kulakı daha kesfetmemıslerdır bence. cesıt turlu tedavı uygularlar ama bı kordovus dıyorum ben:)

evet gunduz ugraslarında genellıkle dayanılıyor bu merete. gece yatarken bı arkadas muzık dınlıyorum cınlamaları bastırmak ıcın derdı. benım sagır kulak muzıgıde duymuyo cıhazı cıkardıktan sonra. uykuya gecmem cok zor oluyor. evde herkes tembıhlı. benı kımse uyuduktan sonra uyandırmıyacak:)

Ben de aynı durumdayım kardeşim. Doktora gittim. B12 vitamini ve VASOSERC yazdı kullanıyorum hala ancak fayda etmedi. İşitme cihazı kullanman gerekiyor dediler o sesi bastırır dediler nasıl bastıracak anlamış da değilim..

iskenderci

ilac pekbi fayda etmiyor. biraz kendinizi dinlenmis hissederseniz, uykunuza dikkat ederseniz,sinir stres durumlarinizi azaltirsaniz daha azalir gibi oluyor.

isitme cihazi isitme kaybiniz cok ileri olupta ses duymuyorr isitme cihaziyle ortam seslerini duyuyorsaniz iste o zaman tesirli.

ama hafif veya orta bir kaybiniz varsa sizin isitme cihaziniza bir nevi cinlama gibi gurultuler yukleyip devamli ses duyurarak cinlama otelettigini iddia ediyorlar:p yalan, konusulani bile daha zor anlarsiniz gurultilerden.

Işitme cihazı taksam da bi işe yaramayacak yani? Bana da öyle geliyor lakin bu çınlamanın çözümsüz olduğunu öğrendiğimden beri daha da stress oldum napacağım ömrümün sonuna kadar bu sesle nasıl yaşayacağım 😮

Karaduman
ferhat bey öncelikle acil şifalar dilerim benim 16 yıl oldu her iki kulakta da var geceleri uyandırıyor hasta olduğum zamanlar çok yükseliyor . gece uykuda uyandıracak derecede sabaha kadar sürüyor tedavisi henüz yok VASOSERC adlı ilaç bir nebze lsa düşürüyo seyrını azaltıyo ama kesin iyileştiriyor demedim azıcık olsa baskılıyo

iskenderci
bana da baskılıyor dediler kesinlikle zere kadar baskılama işlevi yok tavsiye amaçları ticaretten öte değil

Çınlama olmasa inanın işitme kaybını bu kadar umursamayacağım. Ancak çınlamanın sebebi ölen iç kulak saçlı hücrelerinden kaynaklandığını söylüyorlar.

Slm

Karaduman

Arkadaşlar ben bir ay önce birden baş ağrısı baş dönmesinden açile balıkesir devlet hastanesine gittim orası da balıkesir üniversite sevk etti beni yatış yaptılar yolculuk esnası aynı gün işitmemi tamamen kaybettim sağ kulağımdan 2004 de ameliyat olmuştum o duymyodu zaten sol duyuyudu buda gitti tamamen kulak intihap yapmış beyne vurmuş pazartesiydi yatış yaptık hastaneye cuma günü gündüz saat 11 de girdim saat 2 de çıktım ameliyattan ama işitmemi yok düzelmedi doktor biz seni menenjit yada yüz felci olmanı kurtardık dedi uğultu yürürken konuşurken oluyor bende zamanla geçermiş doktor geçen gün kontrolde öyle dedi normal işitme cihazın la duymadığım için biyonik kulak takılmsı gerekiyomuş yarın nasib olurda özürlü raporu alcam bakalım yüzde kaç verecekler herkese geçmiş olsun halimize şükretmekten başka çaremiz yok

Üst Alt