Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Kaybı ve Cihaz Önerileriniz?

UZAKLAR

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, yeğenimde uzun yıllardır ilerleyen işitme kaybı söz konusuydu. Ne yazıkki biraz da bizim ihmalimizle sağ kulakda %75 sol kulakda da %50 işitme kaybı söz konusu şu an. Doktorumuz cihaz kullanmamız gerektiğini ve her sene de düzenli kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. 19 Yaşında Üniversite Öğrencisi bir genç kızın kullanacağı cihaz önerileriniz nelerdir. Kulak içi cihaz kullanmak istiyoruz bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız bize yol göstermiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım ilk önce bir işitme merkezinde veya hastanede odyo testi yaptırınız. Bu test sonuçlarına göre yeğeninizi bütün markaları mümkünse tek tek denemesini tavsiye ederim. İşitme kaybı, kayıp seslerin niteliğine ve frekansına göre çok kapsamlı niteliğe sahiptir. Bu sebeple bizim yapacağımız bir tavsiye doğru olmayacaktır. Aynı zamanda maliyet-fayda mukayesesini de sizin yapmanız gerekecektir.

İyice araştırmadan, denemeden işitme cihazı almayınız, bizim yapacağımız tavsiye budur.

esraya tamamen katılıyorum dış görünüş uğruna kesinlikle yanlış cihaz almayın derim....ayrıca kulak içi cihazlar duyma oranı % 60 db üzerinde olursa pek randıman vermez.....

ilginize ve paylaştığınız tecrübeleriniz çok teşekkürler.

starkeyin cıc power modelleri 90 db ye kadar çok rahat karşılıyor.ben ses kalitesi olarak memnunum.

CIC cihazları, üreticiler eminim ki müşterileri istedikleri için çıkartıyorlar. Zira teknik açıdan bakınca asla tercih edilmez. Sanırım bende hafif derece kayıp var ve CIC cihaz önerilecek ama asla CIC bir cihaz almam ben. Kimseye de önermem.
En basitinden dış etkilere (ter/kir) çok daha maruz kalıyor. Küçük olduğundan boyutu tuturabilmek için tasarım aşamasında bazı fedakarlıklar yapılmak zorunda. 120 metrekare bir ev mi daha fonksiyonel ve rahat olur yoksa 60 metrekare mi?

Üst Alt