Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve miyoptan emekli olabilecek oranda rapor alabilir miyim?

teblig

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben 2001 yılında memurluğa başladım.
İşe başladığım dönemde 2 kulağımda da işitme kaybım olmasına rağmen (sağ ve sol kulakta her birisinde `) kanal içi işitme cihazımla normal bir insan gibi duyduğum için rapor almadan memurluğa girdim.
Şu an işitme kaybım eskiye göre iyice arttı ve ben öğrencilerim karşısında biraz zorlanmaya başladığımı hissediyorum.
Ayrıca 6 derece miyop + astigmatım var .
Ben işitme kaybım ve gözlüklerimle rapor alsam oranlar emekli olmamı sağlar mı?
Bu konuda nerden başlayacağımı bilemiyorum.
Yol göstermenizi rica eder saygılar sunarım.

isitme kaybı ve hepatit b var.erkekn emeklilik mumkun mu?

Merhaba arkadaşlar
Devmet memuruyum(ogretmenim) 2001 yılında goreve basladım.Goreve baslarken ısıtme kaybımı memurıyete gırıste belırtmedım.
2 kulagımdada isitme kaybı var ve ben bir kulagımda isitme cızazı kullanıyorum.
Kendi hesaplamalrımla % 30*35 arası engelli durumum var.ama bu erken emekli olmama yeterli degil.
bunun yanısıra hepatit b tasıyıcısıyım.bunuda ekletebilir miyim?
ve bu tur konularda bana yol gosrecek aydınlatacak izmirde ikamet eden kısılerden yardım talep edıyorum.
bu durumlarla ılgılenen yol gosteren takıp eden ozel kurumlar var mı?
sımdıden tesekkur ederim..

Hepatit B için;

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1 / Özür Oranı % 15

Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde
Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir
Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı % 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde
Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı % 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü
Ve Beslenmesi ve gücü zayıf
Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı % 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Yeniden rapor almalısınız, Hepatit B için yukarıdaki oranları alabilirsiniz durumunuz hangisine uyuyorsa... % 30 alsanız dahi, % 15 te en kötü ihtimalle Hepatit B'den alsanız % 41 yapar....

tesekkur ederım.
keske bu islerle ilgılenen bırımler olsa bıze yol gosterse.
ucret neyse verırız sorun degıl

Üst Alt