Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı yaşayıp evlenenler buraya bakabilir mi?

Zero0

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Sorum başlıktaki gibi işitme kaybı yaşayıp evlenenler var ise çocuklarınızda işitme problemleri oldu mu? Veya sonradan işitme kaybı yaşayıp evlenenler ve çocugu olanlarda işitme kaybı olur mu?

Bu durum bence kişiden kişiye farklılık gösterir die düşünüyorum,hiç konuşamayan ve duymayan tanıdığım evli olan kişiler var çocukları da maşallah bi sorun yok.

Sonradan sa çocuklara birsey olmaz
Doğuştan sa çocuk yapmasınlar daha iyi

Bu korku ile yaşıyorum bende acaba çocuğum olursa benim gibi işitme sıkıntısı çeker mi benim yüzümden hayatını cehenneme çevirmek istemem benim çektiklerimi çeksin istemem bu yüzden evlilikten korkarım hep..

Biz insanoğlu herseyi kafaya takiyoruz Allaha , zamana ve akışına birakmiyoz bişey i ..

Size iki sey anlatacagim tabi bundan kendinize pay cikarip cikarmamak sze düşer. .

Birincisi : bizim memlekette kari koca hem doğuştan işitme engelli hemde dilsiz derler konusamayan cift var ikiside engelli .. çocukları var onunda maşallah i var Nurtopu gibi ..hem bicir bicir konuşuyor hemde annesine biri bsey dediğinde isatet diliyle anlatyo annesine küçük yaşta işaret dilini annesi için öğrendi .kendisi cok iyi konusyo anlasyo arkadaslaryla ..

Konu işitme engeliyle alakali oldugu icin bunu anlattim bi kaç kisi dha var engelli onların da çocuğunun maşallah i var

İkincisi : bn cihaz güncelleme yaptrmak icin ayda bi odyocuma gdyorum orda bi ablayla karsilastik cihaz kullanyo sonradan mi engelli doğuştan mi bilmiyorum sordum anlamadgi icn cvb vermedi ama mevzu su iki çocuğu var bi erkek bi kiz .. erkek buyugu kadının esinin engeli yok normal kadına sordum çocuklar ile anlasmak nasil kolaymi oluyo zormu dye kucuk cocuk bebekken aglarken buyugu(4ysnda) gelip bebek ağlıyor anne derdi duymazdim ağladığını dedi .. zor olduğunu söyledi. ..

Rabbim ne verrse hyrlsni versin inşallah .. düşünüp kndnzi uzmeyin .. herkesin imtihanı farklı .. Rabbim cümlemize nur topu gbi sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. . @Zero0

Son düzenleme:
Benim dedemde işitme kaybı var babamda var ve bende varbenim çocukta yok abiminçocuğunda var demekki oluyormuş

acı gerçek

Ben sırf işitme kaybı sebebiyle kadınlardan vazgeçmeyi öğrendim siz sağlıklı evlatlar nasip etsin demişsiniz :D

Zero0 genelleme olarak demiştim herkese yani .. hakkında hayırlısı olsun diyorum o zaman .. başka ne desem bilemedim hersey gönlünce olsun .. ben iyi dileklerimi dile getrp sunayimda siz hangisini isterseniz onu secin :)

Kardeşim ben evlendim. 6 yaşında oğlum var. Onda Yok. İşitme engeli bulaşıcı birşey değil.

Eşimde bende sonradan işitme engelliy iz iki çocuğumuz var şükür ikisinde de engel yok büyük oğlum işaret dilini bizden öğrendi çokta guzel kullanıyor kendisi normal konuşuyor duyuyor

İlk başta ben çok korkuyordum genetik doktorları var gidin bi konuşun danışın mesela benim eski bi doktorum akraba lar dan biri ile evlenir se m karşı taraf işitme engelli olmasa bile 2 çocuğumdan birinde işitme engeli olacağını kesin bi dille söylemişti
söylemişti

15 yıl işitme engelliler okulunda çalıştım çoğu akraba evliliğinden genetik olarak geçiyor akraba olduğu için geçiyor
Anne baba doğuştan engelli değilse akraba da değilse çocuk engelli olmaz bence

Ama akraba y sa doğuştan engelleri varsa riskli

Eğer ailede akraba soyunda birinde doğuştan işitme engeli varsa doğacak çocukta işitme engeli olma riski var ama illaki işitme engelli olur diyemeyiz.

Üst Alt