Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım %70. Evliyim. Engelli maaşı alabilir miyim?

humeyra75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben aranıza bugün katıldım sızlere bende şunu sorayım benım kulağımda yüzde yetmiş işitme kaybım var evliyim ama banada engelli maaşı bağlarlar mı evli olmam sorun olur mu?
şimdiden teşeklürler cevaplarınız için

işitme kaybınız için size maaş baglanmaz,maaş baglanması için rapor oranı ypksek engelli olmanız lazım,kaldıki siizn bu kayıbınızla engelli raporu bile alamazsınız,alsanızda oranı çok düşük olur...

çift kulakta kaybınız varsa ve en az yüzde 40 rapor alırsanız,toplu taşım araçlarını indirimli yada bedava kullanabilirisiniz..

tesekkurler cevabınız için hebuz rapor almadım ama test yaptırdım cok ılerı derece yazıldı sonc ama bakalım hayırlısı

çok ileri derecyse kaybınız ve çiift kulaksa o zaman alırsınız yüzde 40 rapor,oda sizin işinize yarar,hızlı tren,şehiriçi otobüslere bedava yada indirimli binebilirsiniz,onun dışında maaş baglanmaz,maaş için raporunuzun çok daha yüksek olması gerekir diye biliyorum..
geçmiş olsun.

cok tesekkurler ama magas için 100de 40 engel denılıyor 100de 40 raporu uygun bılıyorum

durum ağır olursa maaş olur hiç duymama durumunda bile maaş vermiyolar çalışabilir durumda diye %60 üzeri verirler

selam kardesler

bn saglık kurulundan 100de70 rapor aldım ... bu raporu kaymakamlıgamı getrcegız nekadar zamanda onaylanıp magasa baglanırım bılgınız varmı... engellı magası ıcın eve gelıp ınceleme yapıorlarmı bılen bıldıklerını anlatabılırmı sımdıden tesekkurler

kardeşim hoşgeldin ailemize.

%70 engelli maaşı için yeterli fakat bakanlık iş göremez raporu istiyor. anladığım kadarı ile çalışma güçünüz var çalışabileçek durumdasınız onun için bakanlık maaş bağlamaz. benim %100 duymayan arkadaşlarım var fakat maaşa bağlamıyorlar iş görebilir durumda oldukları için...

hoş buldum tesekkurler kardesım cevap için saolasın

magas neden baglanmaz sonuçta duymuyorsan calışamamda :)

kardeşim sektörde dinimize uygun hareket eden bir çok sektör var sana bu sektör iş verir duymasanda konuşamazsa emin ol sana çok muhteşem iş verip seninle çok mükemmel şekilde ingilenen iş adamları var onun için maaş bağlanmıyor onlardan biri sana iş verir muklaka diye...

duymamak yok ama elin ayağın tutuyo bi kere gösterdilermi ondan sonra hiç duymama olsa bile yapılır işler duymamakta zordur varmısın yokmusun belli deil dünyada ama her iş yapabilir o yüzden maaş bağlanmaz

rapor yeterli olsa bile dediğiniz maaş 2022 maaşı olur ki onda da muhtaçlık şartı var. yani sizin evinizde kişi başı gelir 260 tl yi geçmemeli.

2022 maaşı alıyorum ben rapor oranım yüzde 48
işitme kaybım da iki kulakdta yüzde 75-80 civarı vakıfa gidin başvurun
muhtaçlığa göre alabilirsiniz ben öğrenciyim sigortam yok ailemin de sigotası yok 2 tane okuya kardeşim var anne baba ayrı bu yüzden alabildim siz de başvurun inceleme yapsınlr yüzde 40 üzeri olduğu sürece rapor oranı başvuru yapılabilir yok efendim rapor oranı yüksek olacak yüzde 70 lerde olacak diye bir kanun yok yanlış bilgi vermeyelim

alamaz ne demek ya elbette alır özellikle muhtaç ise ....ama herhangi bir gelirin varsa veya sgk emekli sandığı bağkur bunlardan biri isen alamıyorsun

Engelli Maaşı için;

a) T.C. vatandaşı olan,
b) Herhangi bir işte çalışmayan,
c) Sosyal Güvenlik Kurumu’na tabi olmayan,
d) Nafaka almayan veya alabilecek durumda olmayan
e) Her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirleri toрlamı muhtaçlık sınırının altında olan (2014 yılı için 270 TL),
f) Kendisine bakmakla yükümlü bir yakını bulunmayan engelliler,

gerekli şartları taşıyor olarak kabul edilir.

Engelli Maaşı onaylanan engelliler aşağıdaki miktarda maaş alır;

Engel oranı % 70 ve üzerinde olan ve 18 yaşını dolduran engelliler 3 ayda bir; 1.274 TL (2014 yılı için)
Engel oranı % 40 ile % 69 arasında olan ve 18 yaşını doldurmuş bulunan engelliler 3 ayda bir: 893 TL (2014 yılı için)
Kanunen bakmakla yükümlü olduğu ve fiilen bakımını gerçekleştirdiği 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunanlara 3 ayda bir; 893 TL (2014 yılı için)

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan malul olmaları nedeniyle yetim olarak aylık veya gelir alan çocuklara, aylık ya da gelirleri engellilik derecelerine göre alabilecekleri engelli aylığı tutarından düşük olanların ilgili kuruma müracaatta bulunmaları suretiyle aradaki fark tamamlanarak ödeme yapılır

humeyra75

selam Hümeyra 75 %70 raporu hangi hastalıklardan aldınız sadece kulaktan verilmez çünkü o oran . kanunda %40 ve üzeri engeli olanlara gelir şartlarına da uyuyorsa 2022 maaşı bağlanır diyor eve geliyorlarlar. Sanırım maaş bağlanması da 2-3 ayı bulur diye biliyorum

Üst Alt