Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım askerde ilerliyor. Ne yapmalıyım?

Sağır Serkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selâmün Aleyküm Arkadaşlar ben 5 aydır askerim, askerlik başldığından beri hafif derecede işitme kaybım vardı son 1 aydır orta dereceli ye çıktı odyo testlerime göre uzmanlar MR Çekimi istedi, ortamlarda konuşulanları anlayamıyorum ayrıca hiç kesilmeyen şiddetli bir kulak çınlamam var kafayı yemek üzereyim MR sonucu pazartesi belli olacak ve doktora gösterecem. 40-55 db arası işitmem sizce heyete çıkmalı mıyım?

Sağır Serkan

Sese mi mazur kaldın orda?

Muaf olursun işitme kaybın çıkarsa

Mr'da belli olur

5 aydır askerim kulağımda şiddetli çınlama ve işitme kaybım var doktor muayene etti odyo mr kan tahlili vs. yaptırdım sonuçta iki kulağıma işitme cihazı yazacağını söyledi 40-55 db arasıydı sanırım lakin raporda ilerleyici diye yazdı doktor sizce askerliğim biter mi
( Bu arada Komandoyum birliğimden ayrılıp piyadeye gönderilmek istemiyorum)

ses ve soğuk kulak sağlığını olumsuz etkiler. Heyet raporu alın.

devlet hastanesindeki Doktor iki kulağıma da işitme cihazı yazdı merak ediyorum askerde işitme cihazıyla nasıl olacak yarın askeri hastaneye gidip görünecem

asker oldugunuz icin belki size piyango gibi olur cihazlar. sgk kurumunun verdigi katki cihaz alirken cok az. cihazlarda pahali:mad:siz asker oldugunuz icin hepsini oderler belki.
aman kulaklariizi yuksek sesten koruyunki dahada ilerlemesin isitme kaybiniz.

iki kulakta +40 db ise muaf olman lazım yönetmeliğe göre

İşitme cihazı kullanman gerekebilir bende 2 Adet kulak arkası siemens centra life işitme cihazı var 2 ay kullanıldı 3,500 tl vericem ilgilenirsen araya bilirsin piyasada şuan cihazlar çok pahalı... 0533 053 31 55

sametbaysungur
3500 mü...Benim bildiğim en pahalı ve kaliteli markalar oticon, phonax ve widex diye biliyorum. geçen ay oticonun opn3 son versiyonunu 3600-TL verdim...Simens nedir? Netten baktım Web siteleri bile yok. Nasıl güvenipte alıyorsunuz ilginç

Sağır Serkan
Öyle birden bire işitmeme olmaz...Daha doğrusu olursa da etken bir şey var demek. Yüksek silah seslerine falan maruz kalıyor olabilirsin. Ciddi ilerlemiş 5 ayda bu kadar değişim olduysa...En kısa sürede askerikten muaf olmaya bak.

Sağır Serkan bak kardeşim yapman gereken şudur :) asker iken başlayan rahatsızlığını dilekce ile tsk dava aç eskerden önce birşeyim yokdu de tazminat ını iste zaten :% 40 üstü zaten muhaftır sen dava aç dava :) :)

Üst Alt