Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım için rapor almak istiyorum.Nereye nasıl başvurabilirim?

YAKARİ111

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Abimin kulağı ağır işitiyor. Askerliğini yaptı. Halen bir temizlik firmasında çalışıyor.
sağlık raporu almak istiyoruz. Bunun için nereye başvurmamız lazım?
Askerliğini yapmış olması rapor almasına engel midir?
Yapacağımız prosedür hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Abiniz en yakın hastaneye giderek KBB polikliniliğine başvursun. Girerken işitme kaybı raporu almak istediğini belirtsin.
Doktor gerekli kontrolleri yapıp %40 ve daha yukarısı için rapor verebileceğine kanaat getirirse sizi heyete sevk eder.
Ondan sonrası heyete bağlıdır. Heyet te onaylar ise raporunuz çıkar.
Eğer bir yerde çalışıyor ise maliye bakanlığına göndererek vergi indirimi için Ankaraya başvurmuş olursunuz.Özürlü emekliliği için bu şarttır.

Teşekkür ederim. Gazi üniversitesi hastanesinde çalışıyor. Ona işkura gitmesini söylemişler. Ben sizler bilgilisinizdir diye bilgi almak istedim. Yani Gazi üniversitesinden de alabilir miyiz? İçeri girdiğimizde sağlık kurulu raporu almak istiyoruz dememiz yeterli yani.

hazir konusu acilmisken konunun devaminda bende sorayim arkadaslar. bende mikotia(dogustan kulak gelisimi eksikligi) ve isitme kaybi var. askerlige elverisli degildir diye rapor aldim. sigortali olarak calisiyorum. maliyeden onayli raporumla vergi indiriminden faydalaniyorum ve meb sinavina muracaat ettim. atanirsam vergi indirimi icin maliyeye tekrar muracaat etmek gerekiyor mu. bir de gecen ay aldigim raporumu %39'a dusurmusler. sorun olur mu ?

Teşekkürler. Yalnız şirket her sene değişiyor. Ne hikmetse bu sene değişmedi. yıllık izin vermişler. Bunun için değerlendirmek istiyoruz. Şirket benim seneye ne olacağım belli değil demesi gibi bir durum var mı? Erken emeklilik dahi olmasa vergi indirimi için her değişen şirket için yeniden almak mı durumundayız?

Bir kez defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, buna temel olan rapor sürekliise veya maliye bir kontrol şerhi koymadı ise, vergi indirim hakkınız bakidir. İşyeri değiştirdiğinizde tek yapmanız gereken şey defterdarlığa gidip yeni işyerinde bu haktan yararlanmak için yazı almaktır...

Üniversite hastaneleri sağlık raporu için ücret istiyorlarmış. Devlet hastanesinden sevk istiyormuş. Sevk olursa ücret kalkıyormuş. Bu doğru mu?

Sayın oturanboğa teşekkürler,
Üniversite hastanesinede sevkli mi gitmemiz gerek?

Burada yorumlarını paylaşanlara çok teşekkür ederim. Sizler biliyorsunuz ama memurlar resmen mal. Birşey bilmiyorlar.
Bugün işlemleri yaptıralım dedik. Hastenedeki şirket yetkilisi direkt hastaneye gelin rapor bölümünden halledin dedi. Ben mal müdürlüğü, defterdarlık dedim gerek yok dedi. Gittik. Hastanedeki görevli mal müdürlüğünden yazı getirmelisiniz dedi. Çankaya mal müdürlüğüne gittik O ne dedi. O ona o ona gönderdi. Sonunda sosyal hizmetler veriyormuş adamı bulduk. Ben çalışmayana veriyorum çalışan elini kolunu sallaya sallaya alır demez mi? Hastaneyi aradım o da bana çalışanda çalışmayanda getiriyor dedi. Adama gittim adam o kanun bilmiyor dedi. Başka hastaneyi aradım ada defterdarlık dedi. Defterdarlığa gittik. Elimize 2 kağıt verdiler. Soykankaan kardeşin dedikleri gibi ama uygulayan nerede? Bir mal müdürlüğdür tutturmuşlar. Şirket abimin evrağını imzalamış. Önce rapor istemiş. Yahu insan bir okur. Orada şirket işçimiz çalışyor diye yazıya kaşe istiyor. Şirketin muhasebecisiyle görüştüm yarın imzalayacak. İnsanlar neden görevlerini bilmezler neden zorlaştırırlar? Nice özürlü insan var. Özellikle beden. Onlara yazık değil mi? Şeytan diyor hepsinin yanına git görevlerini anlat. Bari raporu alabilsek çektiklerimize değse.

İşlemleri çok şükür bitirdik. İşitme cihazı kullanması gerek dediler. Haftaya perşembe sonuç alacağız. Az çok alıp alamayacağımızı nasıl anlayabilim?

E raporda işitme cihazı kullanması gerek denmişse, bundan sonra bir sorun yaşamazsınız heralde...

Evet yazıyor. İşitme zihazı kullanması gerek denildi. Çarşamba günü alacağız. Haberi paylaşırım. İlginiz için teşekkürler...

Neticede aldık. İşe yaramaz sanırım. % 30 aldık. Direkt defterdarlığa veriliyormuş. Oysa hastene şu tarihte size vereceğiz demişti. Sizce? Bu özür derecesiyle ne yapılabilir?

Merhaba, işitme kayıp desibelleri sağ ve sol kulak için kaç kaç?

Selamlar,
Biz bu yıl tekrar denedik ve % 39 verdiler. İşitme kaybı % 70-75. Şikayet etme olanağımız var mı?

merhaba yakari;
raporunuzu hangi hastaneden aldınız?

ankaradaki bazı üniversitelerde verdiğin o işitme kayıplarına göre % 41 çıkıyor. üniversite hastaneleri daha sağlam rapor verebilmektedir. hatta konuşma kaybını da ekliyorlar konuşma kaybı eklendiği zaman özürlülük oranı yükseliyor. üniversite hastanelerinde işitme testleri cihazları çoktur. bazı hastanelerin çoğunda konuşma kaybı db si ölçecek cihaz yoktur yada yampıyorlardır. sanırım üniversite hastanelerinde hem işitme kaybı hemde konuşma kaybı da ekleyerek özürlülük raporu veriliyor. bundan sonra gideceğiniz hastane en iyi olarak üniversite hastanesine gidin bence.

world56;

Bizim o halde şikayet etme imkanımız nasıl olur? Tekrar mı işlem yapacağız?

universite hastanelerinin odyoloji bolumune pekte bel baglama derim
cok ileri derece isitme kaybim var disarida baska yerlerde veya baska hastanelede cektirdigim odyo olcumun de hep 95 db kararlari oluyor ne hikmetse haceetpede paldir kuldur cektikleri odyoda 85 db

itiraz edebilirsiniz ankaradaki hakem hastanelerine yapabilirsiniz.

Bu konuda yardımcı olur musunuz? Hakem hastaneleri hangileridir? Bütün muameleleri tekrar mı yaptıracağız? teşekkürler.

Rapora itiraz etmek için önce sağlık müdürlüğüne gidilir. ordan sizi başka bir hastaneye sevk ederler ordan aldığınız oranla sağlık müdürlüğü sizi hakem hastanesine(hakem hastanesını onlar seçer) sevk eder.hakem hastanesi her iki raporu göz önüne alarak bir karar alır.(hakem hastanesınnı rapor oranı hakında aldığı karar geçerli olur) . 3 ay mı 6 ay mı tam emin olmamakla beraber rapor alım tarihinin üzerinden bu kadar süre geçmişse aynı hastaneden tekrar başvuru yapılabilir. iki sene evvel araştırırken bu sonuca ulaşmıştım ama hiç başvurmadım yani dedıklerım kesın doğrudur diyemem kendım uygulamadım. Daha sonra oranlar değişince %40 aldım Devlet hastanelerınde sosyal hizmetler yada hasta hakları bölümünden bu tür sorularınıza rahatlıkla cevap bulursunuz. ( işini bilmeyen memurların işini bilen memurlar orda var:) ) yada sağlık müdürlüğünden öğrenebilirsınız.

kocaman hiç bişi demek ten başka yapacak bişi yok

Çok şükür bugün % 40 raporumuzu aldık. Kulak için % 39 göz için % 2 vermişler. Defterdarlık çalıştığına dair belge, raporun onaylı örneği, son ssk sı gibi şeyler istedi. İnşallah oradan bir aksilik çıkmaz. Aldığımız hastane Ankara Hastanesi. Ayrıca bildiğim kadarıyla su ve Ego'dan yararlanma hakkımız var. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.

Üst Alt