Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Işitme kaybım ilerledi. Yeni cihaz önerileriniz..?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
2006 yılından beri işitme cihazı kullanmaktayım, farklı zamanlarda farklı cihazlar kullandım şu anda sol kulagıma kullandıgım cihaz Phonak Naida S CRT 5
image.php
image.php
,, sağ kulagıma kulak içi bir cihaz var ama 2side yeterli gelmiyor, sol kulagıma yeni bir cihaz alıp "Phonak Naida S CRT 5" sağ kulagıma takmak istiyorum ama sol kulagıma ne alacagım karar veremedim sizin önerileriniz nedir. odyo testimi ekledim

İki kulaktaki cihazın da yenilenmesi gerekiyormuş gibi görünüyor.
Ama daha önemlisi orta kulakta bir problem var. Umarım zarda delik yoktur.
Orta kulak problemi hakkında bilgi verebilir misin?
Geçmiş olsun..

Orta kulak ile ilgili doktorlar birsey soylemediler, delik yok zarda, hacettepe ve bilkentdeki ataturk arastirma hastanesine gidiyorum devamli orta kulak da bi durum yok zannedersem hic gundeme gelmedi, cihaz sizce ne olmali hacettepe tam implanliksin diyor istersen hemen takalim dedi bende idare edebildigim kadar etmek istiyorum implantsiz cihaz oneriniz nedir

17 senedir Widex'i kullanıyorum. Her türlü işitme kaybına uygun cihazları var. Önceleri kulak içi kullanırken, son 10 senedir kulak arkası kullanıyorum. Son derece memnunum.
cihaz alırken "bir kaç gün deneyeyim, olmazsa geri veririm" yapamıyoruz maalesef. Onun için siz iyice bir araştırın derim. Çok geçmiş olsun.

Odyogramda kemik eşiklerinin hava yolu eşiklerinden daha iyi olduğu görülüyor.
Bu durumda iki ihtimal var: Ya orta kulakta bir problem var ya da iç kulakta anatomik bir farklılaşma var.
Ama kulak zarı delik değilse, cihaz kullanmana engel bir durum yok.
Cihazı almadan, iyi bir deneme süreci yaşaman gerekiyor.
Ankara'da Mithatpaşa üzerinde Selis var. Bildiğim kadarıyla 3-4 markayla çalışıyorlar. Hepsini deneyin. Ayrıca deneme süresi isteyin.
Denemeyi iki kulağınızda birden yapın.
.................
İşitme cihazı ile implantı bir birinden ayıran kriterlerden biri "konuşmayı ayırt etme puanı"dır. Eğer işitme cihazı ile dudak okumadan konuşmaların (örneğin, otobüs, çarşamba gibi üç heceli kelimelerin) %40'ını anlayabiliyorsanız, koklear implantsız da idare edebilirsiniz demektir. Koklear implantlılarda bu oran %100'e kadar çıkabiliyor ama bu durum koklear implant kullananların çoğu için geçerli değil.

Kocatepe altinda arya isitme var, oradan aldim phonak i, widex ilede calisiyorlar widexde en iyisi hangisi acep.

Sayin mehmet aksit, doktorlar okadar alismiski bu duruma tam bilgi vermiyorlar sizin meslek nedir ankaradamisiniz doktor yada odyomed misiniz?

Size uygun olan cihazın kazancının (2 cc coupler'e göre - bu çok önemli) 75 dB' civarında olması gerekiyor. Frekans aralığı da 200 - 6000 Hz civarında olmalı. Ama uygun model isimlerini bilmiyorum. Onu ancak deneyerek anlayabilirsiniz.

Ankara'dayım. Doktoramı Odyolojide yaptım. Ama işitme cihazı firmasında çalışmıyorum.

Son düzenleme:
Mehmet beye katılıyorum. Dudak okumadan konuşmaları ayırt edebiliyorsanız işitme cihazı yeterlidir.
Ben şimdi widex'in dream serisini kullanıyorum (D-FS 440 Model)
Telefonu kulağıma götürmeden bluetooth bağlantısıyla konuşabiliyorum. aradığım kişiyi ya da beni arayan kişinin sesini iki kulağımda da duyabiliyorum. tabi ayrı bir aparatı var yanımda taşımam gereken. telefonla konuşacağım zaman boynuma asıyorum onu. işitme cihazıyla telefon arasındaki bağlantıyı o sağlıyor. en sevdiğim özelliği bu oldu yeni cihazımın. müzik falan da dinleyebiliyorum. bana kalsa almam zor olurdu çünkü sigortam çok az miktarını karşılıyordu. kalan tutar, çalıştığım şirketin armağanı oldu. Allah razı olsun onlardan..

S CRTphonak ince hortumlu ritemi oluyor juiceles. phonak sizde sikayet sebebi olmamis anlasilan. sert seylerin carpmasi bende dayanilmaz aci batma hissi yapti nedense bu phonakin 3 cesidinde. Mehmet bey bu riteler yuksek frekans orta frekans kayiplilarda ise yararmi.

Evet Ince hortumlu, pek bi sikayetim yok ama yetmiyor artik bunu sag kulaga takip sol kulagima daha kuvvetli bir cihaz almam gerekiyor iyicene duymam zayifladi 32 yasindayim yaklasik 8 senedir isitme cihazi kullaniyorum 8 senede kaybim raporda gorulen degerler, cok hizli ilerliyor

ben selis isitmenin odyometristinin hizmetlerinden memnun kaldim juiceles. istersen sende git dene. aryaya bende gitmistim phonaka dogru ayar yaptirmak icin ama olmacak cihaz olmuyormus. hic olmadi.kulaklarinin isitmesi azaldi deme koklear implant rus ruleti gibidir. vallahi omrumu komur etti bu koklear implant. dudak okursun. allahin verdigi cok az bir isitme kirintisi bile koklear implantin beyni sarsan seslerinden daha iyidir. keski yaptirmasaydim. dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum. kaldim tek kulak. bunada raziyimda su koleastotam belasini hala savamadim 7 yildir. keski elimdekine sukretseydim.

Selam, 97 dbl olan kulak için hiç bir firma cihaz vermiyor, işe yaramaz diyorlar. İşitme kaybı bu seviye yada ileri düzeyde olan arkadaşlar cihaz deneyimlerini yazabilirler mi?

al benimkini kac db diycen:eek:250 de 100 500de 105 1000 de100 2000 de 90 4000 de 80
hacettepede 250 500 1000 110 db olcumlerde
idise gidince sen duymuyorsun diye chiliyi denedikte sen duymuyorsun:p diye cihaz satmadi bu cihaz bana iyi oldu illeki alacam dedikte remle ayarladikta:mad:
yalvar yakar selisteki sibel hanima gittim chiliyi alacam ne duyarsam karim diye. tek kulak ses duymak lazim:(allah razi olsun chili 7 yi cok guzel ayar yapti. hikayemi biliyor, phonaktan neler cektigimide anlattim onlarida biliyor. vallahi cok guzel oldu hic rahatsiz olmuyorum.sibel hanimin ayaklarina kapanacaktim tesekkur icin.

Sayın Shukufe,
Bir çok yerdeki yazılarınızı okuyorum, sizde implant var ve bir çok yerde bundan şikayetçisiniz. Galiba tek kulağınızda implant var diğer kulağınız 110db' mi? Bu kulakta duyduklarınızı anlayabiliyor musunuz? yoksa Sadece ses duyup dudak okuyarak mı anlaşıyorsun.

Bu arada benim sol 97db sağ 52db, genellikle sağa cihaz veriyorlar. Bende nereye gidip sola istediysem olmaz dediler.

Widex super 220 modeli var duymussunuzdur, phonak crt 5 i arya işitme merkezinden almıstım, sagolsunlar benim için 10-15 gün deneme süresi veriyorlar sağ kulagıma widex super 220 verelim dedi, kalıp alındı gelmesini bekliyorum 5-10gün deniyecegim inşallah işimi görür, insan ister istemez cihaz biraz kibar görünsün istiyor. Oticon hic denemedim sol kulagımın kaybı iyicene ilerledi o kulagıma çok çok güçlü bi cihaz istiyorum ama yok malesef. Zannedersem buradaki paylaştıgım odyo testim'e göre birazdaha kayıp ilerlerdi, bunada şükür.
Shukufe implat düşünüyorum ama artık cihazdan hiç bir verim alamazsam taktırayım diyorum, geri dönüşü olmadıgını biliyorum onun için cihazlardan verim alabildigim kadar almaya çalışıyorum allah sonumuzu hayrellesin.

juiceles duymuyoruz, cihazin guzel olmasinida istiyoruz :eek:benim resoundla memnundum. kulak arkasinin ic tarafina gelen yerleri koseli kulagin arkasinda rahatsizlik veriyor der hep birdaha keskin koseli olan cihaz almiyocam derdim.siemenslerde birde phonaklarda yuvarlakca bu kulaga dayanilan yerleri kabinin,
siemenslerin goruntusunu begenmedim, phonak alincada memnun olmadim hic duyma seklinde.
oticonlarda resoundum gibi koseli kabini. ama rahatsizlik vermiyor sesleri. artik sekle hic bakmiyacagim:)isterse kocaman cirkin gozuksun diyebiliyorumda su begendigim markalarda koseli yapmasa iyi olurdu kabini:eek:
duymadiginizi cok dusunmemeye calisin, elimizdekilerle yetinmek daha iyi goruyorum bir koklear implantzede olarak:(allah sabir versin.

Üst Alt