Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Kaybım ilerleyici mi? Cihaz kullanmalı mıyım?

Sivasli58

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Benim durumum şöyle. 2010 yılında ablam bende işitme kaybı olduğunu fark etti. İleri düzeyde olmadığı için, ben farkedemedim durumu ama uzaktan bana seslenmiş. Ben fark etmemişim. Doktor tanıdığına götürdü ve test yapıldı. İlk test sonucum şöyle(2010 Kasım):

Sol Kulak -> Hava: 43db Kemik: 30 db
Sağ Kulak -> Hava: 40db Kemik: 13db

31d5e21307c44917bc3ea564696ee931.png

Bir ilaç verdiler bana, 2 ay kullandım o ilacı ve tekrar bir test yapıldı. 2011 Mart test sonuçları:

Sol Kulak -> Hava: 53 db Kemik: 25 db
Sağ Kulak -> Hava 42 db Kemik: 23 db

Daha sonra bana işitme cihazı verdiler ancak ben cihazsız da duyduğum için ve işitme cihazıyla da düzgün bir şekilde duyamadığım için, ara sıra taktım cihazı. 4 sene kadar bu şekilde devam ettim. İşitme cihazının bana en büyük katkısı çınlamamı bastırmasıdır. Sol kulağımda sürekli bir çınlama var. Sağ kulağımda ise senelerdir ara sıra gelen, ara sıra da giden bir çınlama. Senelerdir durum bu. Daha sonra sağ kulağımdaki çınlamanın arttığını düşündüğüm için, tekrar bir test yaptırmak istedim. 2015'in Mart ayında test yaptırdım ve sonuç şu:

Sol Kulak -> Hava: 58db Kemik: 45db
Sağ Kulak -> Hava: 47db Kemik: 38db

ec1fd4b1986240d28eeb702dec924b6b.png

Daha sonra da 1 sene sonra yeni bir test yaptırdım, bunda ise sonuçlar şu (2016 Ocak):

Sol Kulak -> Hava: 55db
Sağ Kulak -> Hava: 43db

03a9c386b173478b80c87097c17619dc.png

Bu sonuçlara göre işitme kaybımın arttığından söz edebilir miyiz? Bazen sağ kulağımdaki çınlamanın arttığını hissediyorum, bunun sonuçlarla bir alakası olabilir mi? İşitme cihazı şart mı bu durumda bana. Gürültülü ortamlarda anlamakta zorlanıyorum ama bire birde yine bir şekilde iletişime geçiyorum. (İşitme cihazıyla da gürültülü ortamda anlamakta zorlanıyorum.) Konuşan kişinin sesi çok düşük seviyedeyse sıkıntı yaşadığım oluyor tabi.

Teşekkürler.

sizde ortakulak iltihabi derdi varmis gibi.
tedaviyle duzelmiyormu,genede 1000 frekanslariniz sabit gibi olsada isitme kaybiniz var. benim isitme kaybimda sizin gibi pes seslerde daha cok, tizlerde kismende olsa iyi.
bize isitme cihazini ayarliyamiyor odyocular:mad:illaki tizleri yuksek yapiyorlar ne kadar soylesende:mad:buda cirkin bi ses kalitesi oluyor:(
mehmet aksit bey daha iyi yorum yapar ama oda ortalikta gozukmuyor

bende aynı şikayeti yaşıyorum çağrı merkezındeyım ve cıhazı taktıgımda calısma ortamındakı tum müşteri temsılcısı arkadaslarımın sesı bana gürültü olarak geri dönüyor :( :( cıhazı takmamamaneden oluyor cıhazı takmadıgımda ıse ıstme kaybım ılerlıyor cok kotu bır rahatsızlık ama yınede halımıze sukurler olsun.... sizlerede gecmıs olsun..

kader12

cihaz takmamakla isitme kaybi ilerlemez rahat olun. anlama kaybi ilerliyor diye yutturup bize cihaz kakaliyorlar odyocular:)nasi para kazanacaklar baska. yalan
aksine yuksek sesle ayar yapiyor bazi odyocular, asil isitme kaybini bu yapiyor.
cihazin gurultu onleme ayarini becerebilen odyocu maalesef coook az. bu da biz isitme kayiplilarin uzuntusu.

kader12 MERHABA bende cihaz kullanıyorum hemde iki kulakta siz en iyisi kulaklık ayarlarını iyi yaptırın gürültü kısıcı ayarlarınız iyi olmazsa devamlı yüksek seslerden rahatsız olursunuz shukufe arkadaşında dediği gibi odyocular devamlı onlara gebe kalmamız için ayarları düzgün tutmuyor ayar yaptırmaya gidin elinize gazete poşet ve buna benzer şeyler alarak ayarlarda ses kontrolü yapın metalik sesleride düzgün ayarlatın sorun aza inecektir geçmiş olsun arkadaşlar

shukufe
Valla shukufe 6 sene oldu neredeyse bu sorun başlayalı ve defalarca doktora gittim. İşitme kaybının neden ortaya çıktığı konusunda hiçbir bilgi vermiyorlar. MR çekildi, genzime falan bakıldı ama yok. Doğuştan deyip gönderiyorlar. Ancak ben 21 yaşıma kadar en ufak bir işitme problemi yaşamadım. Okulda hep en arka sırada otururdum. İşitme problemim olsa okulda da sorun yaşardım zaten ama hiçbir sorun yaşamadan liseyi bitirdim. Üniversitede patlak verdi işte.

İşitme kaybım var evet ama ilerliyor mu ilerlemiyor mu bilmiyorum. Test sonuçlarından da pek anlamıyorum, kemik yolu ilerliyor gibi görünüyor ama nedir ne değildir onu da anlamıyorum;)

İşitme cihazı taksam, daha fazla problem yaşıyorum. Sadece ses yükseliyor ve başımı ağrıtıyor. Takmayınca da sessiz konuşanları, yavaş konuşanları duymakta zorlanıyorum. Ne yapacağını şaşırıyor insan.

kader12
Size de geçmiş olsun. Bir de çağrı merkezindesiniz, iyice sıkıntı yaşıyorsunuzdur muhtemelen. İşitme cihazı takmayınca kaybın ilerlediğini ise bilmiyordum. Ben 6 senedir doğru düzgün takmadım yani.

En büyük sıkıntıyı ev gibi sessiz ortamlarda yaşıyorum aslında. Çünkü sessizken, insanlar da sessiz konuşuyor. Tabi bu da duymamızı zorlaştırıyor. Mesela evde iletişim kurmakta zorlandığım kişilerle, dışarıdayken çok rahat iletişim kurabiliyorum. Yüz yüzeyken de iletişim kurabiliyorum. Ama birkaç metreden bana seslendikleri zaman anlamayabiliyorum. Bir de neye bağlı olarak arttığını bilmediğim bir çınlama olayı var. Çınlama artınca iyice kopuyorum ortamdan.

Üst Alt