Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım olduğu için işime son verilebilir mi?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
benim sol kulağımda %40 sağda ise %10 luk bir işitme kaybım var..çalıştığım yer ise bir şirketin mh. hizmetleri bölümü olup 13 yıldır bu şirkette çalışmaktayım..iş yerimin eline işitme kaybına sahip olduğuma dair bir hastane raporu geçmesi durumunda benim iş aktimi fesh edebilirmi ?

senin duyma engelin var deyip tazmınat vermeden işten çıkartabilirmi ?

konu ile ilgilenen herekze şimdiden tşk.

Hayır,tazminatsız çıkaramaz.
Hem kıdem hem de ihbar tazminatınızı ödemek zorunda.

İşitme kaybınız eğer size işinizde sorun çıkarmıyorsa kimsenin sizinle uğraşıp işten çıkaracağını sanmıyorum. Belki benim gibi telefonda konuşamayan biri olsanız sorun çıkardı ancak kaybınız fazla değil.

internette bir hukuk köşesinde ihbar alamaz fakat kıdemı verilerek iş akti iş veren tarafından fesh edilebilir deniyor..

ben bunun dışında şöyle bir şey sorayım o zaman.

ben duyma kaybı ile ilgili testi yaptırmasam bana ne gibi bir yaptırm uygulanır ?

isitme kaybi yuzdelerle hesap edilemez
odyo testini herhangi bir isitme cihazi satilan yerden yaptirabilirsiniz kendiniz eger isitme kaybiniz karsiliyorsa engelli statusunden calisabilirsiniz rapor alarak

Üst Alt