Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım sağ kulak %78 sol kulak %72. İşitme cihazı önerisi..?

Turkishwifie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba aranıza yeni katıldım. 10 yaşında bilatarel ani işitme kaybı teşhisiyle her iki kulağımda 98 yılında %95 işitme kaybı tanısı konularak işitme cihazı kullanmam uygun görüldü. 16 yıldır işitme cihazı kullanıyorum.

Bu zamana kadar 2 adet cihaz kullanabildim ancak, ikisi de bernafonun cihazları. İlk kullandığım haliyle manueldi, ikinci cihazım kanal içi model ancak modelin tam adını bilmiyorum. Şu anda bu kanal içi modelle 8. yılımı dolduruyorum. Haliyle cihazım aksamaya başladı.

Ve şu anki işitme kaybım sağ kulak %78 sol kulak %72. Hangi cihazları önerirsiniz?
Normal şartlarda ahizeli telefonlarla çok rahatlıkla konuşabiliyorum, cep telefonlarıyla arada sırada sıkıntı yaşıyorum. 16 yıldır gittiğim işitme cihazı merkezine güvenim azaldı, buradaki arkadaşlar çok ayrıntılı bilgiye sahipler ben hala bu kadar bilgiye sahip değilim. Desteklerinizi bekliyorum.

Bu arada 12 Mayıs'ta direnişimi kırarak engelli raporu aldım. Bu raporla ne gibi haklara sahibim hiç bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim :)

yuzdelerle isitme kaybini tam anlatamazsiniz konu isitme cihaziysa. desibelle belirtilir isitme kaybinin derecesi.
eger 72 78 db gibi bir kayip sozkonusuysa kulakici cihaz kullanamazdiniz, kaybiniz daha hafiftir.
16 yil gibi bi zamanda 2 cihaz kullandiginizi soylediginizden;cihaziniz verimli kullanma devrelerini coktaaan gecmis bence.
yeni cihaz almalisiniz. odyonuza gore ayarlatarak.
bahsettiginiz bernafon cok guzel bir markadir. markaya odyometristinize birsey diyemezsiniz, cihazlar yeni modeller ciktikca daha iyileri gelismisleri oluyor.inaniyorumki cok giris sinifi olmadan yeni cihazlardan iyi bir odyometristin ayarlamasiyle hayatinizdan memnun olacaksiniz.

Üst Alt