Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var, ameliyat olma konusunda çok kararsızım!?

Selman38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben daha önce sol kulaktan ameliyat oldum üniversite hastanesinde daha sonra da sağ kulAktan kolesteatom ameliyatı oldum İzmir de ekol çağlar bey yaptı ameliyatı aradan 6 ay geçince zarın gelindiğini öğrendim şimdi ameliyattan sonraki işitme kaybım da ilerlemiş geçen hafta kontrole gittim ameliyatın üstünden bir sene geçti İstanbul da nazım Korkut a muayene oldum iki kulağın da ameliyat olabileceğini ve düzelme ihtimalinin olduğunu söyledi yorumlarınızı bekliyorum çok kararsızım

diger kulaginizdki problem ne, kolestratom ameliyatiyla isitme duzelmez. hatta tekrarlayan kolesteatomlar tekrar tekrar ameliyatlarla butun isitmenizi kaybedebilirsiniz. kolesteatomu yok etmek isitmeyi korumaktan daha onemlidir. akinti filan varsa kurur. sizi beyin iltihaplanmasi gibi tehlikelereden korur.
kolesteatom icin ameliyat sarttir ilac tedavisi ise yaramaz.

Kolesteatom gözükmüyor iltihap vardı kurumuş az bi delik var dediler kolesteatom yönünden bir sorun gözükmüyor dedi işitme için ameliyat dediler

kolesteatom yoksa gozunuz aydin...
isitme icin ya koklear implant yada teflon piston ameliyati olur bildigim. yapaydan baska care yok yane duymak icin.
kulak zari ameliyatini diyorsaniz delik diye buda ise yarar.

Peki doktor olarak bi önerin var mı

Sağ kulaktan ameliyat oldum zar delikti doktor ameliyattan sonra zarı onardığını içine de işitme için birşeyler yaptığını eskisinden de iyi olacağını söyledi ameliyattan 1 hafta sonra tamponları çıkardık duymuyorum şu anda doktor en az 1 ay süreceğini söyledi işitmenin gelmesi için ama hiç umudum yok korkuyorum var mıdır başına gelen daha önce

gecmıs olsun. amelıyatınızı yapan doktorunuz sızı ıyı bılgılendırememıs. acaba ısıtme ıle ılgılı ne yapmıs. teflon pıston kaymıssa bunu duzeltmısse tamponlarınız cıkınca duymanız gerekır. zarı onarmıs onu anladık ama.

olanla olene care yok. kendınızı uzmemeye calısın. bır ay sonra nasıl duyacakmıssın onu sormadınmı doktoruna.

Kemikler iyileşecek diyor ameliyat yeri iyileştikçe düzelecek merak etme diyor Nası etme korkudan ölüyorum piston takmadı onu ds biliyorum

Ameliyatı sağ kulakta olmuşsunuz ama sol kulak düzelmiş:eek:
Testler sonucu açıklamıyor.

Mehmet Akşit üstadım sol değil de sağ için ameliyattan sonra kemik değerleri ilerledi ya kafama takılan tek konu o sizce normal öi yoksa ameliyatta bir hata mi oldu

Kişisel düşüncem,
Testleri farklı hastanelerde yaptırmışsınız. Muhtemelen hastanelerden biri testi yanlış yapmış. Bu testlerin sonucuna güvenerek yorum yapmak doğru olmaz.

Mehmet Akşit hocam ikisi de doğruysa sizce sağ kemik geriler mi ameliyat olalı 20 gün oldu yoksa bi yanlışlık mı var ameliyatta lütfen hocam

Bu ameliyat, kemik yollarının kötüleşmesine neden olmaz. Umulan hava yollarının iyileşmesidir ama amaç bu değildir. Esas amaç orta kulağın dış ortamla bağlantısını kesmektir. Bu arada hava yolları da iyileşirse ne aladır.
Kemik yollarında değişiklik beklenmez. Kemik yollarını etkileyecek bir işlem yapılmaz ameliyatta.

Mehmet Akşit inşallah öyledir hocam bi sıkıntı var ama çözemedim teşekkür ederim gene de ilginiz için

Üst Alt