Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Kaybım var. Askerlik işlemlerim nasıl olur?

beypazarli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Hayırlı günler

sol kulağımda işitme kaybı var. Askere gideceğim
değerlerim şunlar: Saf ses ortalması: ( Hava) Sağ 25db sol 82 db , (kemik) sağ 25 db sol 40 db
Konuşmayı alma eşiği: Sağ 15 db sol 70 db
Konuşmayı ayırt etme: Sağ 65 db % 84 sol 90 db % 84 aletle 60 db
en rahat ses yüksekliğ:i sağ 65 db sol 90 db
tedirgin edici ses yüksekliği sağ 100 db sol 100 db

ve ayrıca sağ kulaktaki saf ses ortalaması normal sınırlarda denmiş

ancak yüksek tip işitme kaybı var Sol kulakta ileri derecede Mikst tip işitme kaybı var deniliyor acaba askerliğe alırlar mı veya alırlarsa bir sorun çıkar mı onu öğrenecektim
bir de tedavisi mümkün mü

Şimdiden Çok Teşekkür ederim

Alınmayacağınızı tahmin ediyorum ancak kesin bilmiyorum.
İşitme kayıplarında , sensörinöral tip kayıpların tedavisi yok. Belki ileride çıkabilir .
Miks tip kayıplarda hem sensörinöral hem iletim tipi kayıp bulunur. İletim tipi için doktor görüşü önemlidir

Teşekkür ederim hocam Saygılar ama çoğu kişi alınırsın diyor kalabalık ortamda telde görüşemiyorum

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

*Tek kulak 100 ve üzeri olması muafiyet sebebidir.

http://www.engelliler.biz/forum/ask...gim-duymuyor-askerlikten-muaf-olur-muyum.html

üzgünüm almazlar askere dostum .... tedavi için işitme kaybın yeni ise mutlaka görün doktora.. işitme kaybın eski ise tedavi mümkün değil

Hocam çok teşekkür ederim birde; özürlü raporu alabilirmiyim ve verirlerse yüzde kaç alırım ? Saygılar

Tek kulak işitme kaybından en fazla % 12 rapor alırsınız. Bu da işinize yaramaz.

Çok teşekkürler Hocam :)

Çamlıca Bey ve Neyzo Bey benim verdiğim verilere sağ ve sol kulakta yüzde kaç işitme kaybı var ?

İşitme Kaybı ve Panik atak hastasıyım. Askere alınır mıyım?

Merhaba Hayırlı geceler Bende sol kuşağımda işitme kaybı var Askere gideceğim (kısa dönem) değerlerim şunlar:
Saf ses ortalması: ( Hava) Sağ 25db sol 82 db , (kemik) sağ 25 db sol 40 db
Konuşmayı alma eşiği: Sağ 15 db sol 70 db
Konuşmayı ayırt etme: Sağ 65 db % 84 sol 90 db % 84 aletle 60 db
En rahat ses yüksekliği: sağ 65 db sol 90 db
Tedirgin edici ses yüksekliği sağ 100 db sol 100 db
Ayrıca sağ kulaktaki saf ses ortalaması normal sınırlarda denmiş ancak yüksek tip işitme kaybı var Sol kulakta ileri derecede Mikst tip işitme kaybı var deniliyor acaba askerliğe alırlar mı veya alırlarsa bir sorun çıkar mı onu öğrenecektim birde tedavisi mümkün mü?
Askerlik yerim belli oldu Acemilik Kastamonu Ustalık Safranbolu Jandarma Abi aynı zamanda Panik Atakta var Panik Atakla ilgili askeri hastaneye gittim komanda olmazsın ama askere gidersin dedi Ağustos sonunda şube beni kulaktan askeri hastaneye gönderecek Birde abi sivilden rapor alsam acemilikte göz önünde bulundururlar mı?

Arkadaşlar yardımcı olacak yok mu 2 Eylülde askeri hastaneye gidecem lütfen biriniz yardımcı olun

işitme kaybına dair odyo rapor neyin varsa götür o bile yeter muafiyet için

Kulakla ilgili bilgi verebilirim çünkü ben de aynı problemi yaşıyorum elindeki bütün belgeleri kabul etmiyorlar,her şeyi askeri hastane kendi yapıyor ona göre bana 2 senedir erteleme veriyorlar neymiş ameliyatla düzelirmiş ama 2 kere ameliyat oldum faydası yok!

senin sag kulagin saglam gibi:eek: 25 db saglamlar kadar duyar:) ileri isitme kaybi olamaz solda var gibi ama anladigim askerlik yapmak istemiyorsun
ozelden aldigin raporlar gecmez:) seni bera testine sokarlar uyutup dogrus desibellerin belirlenir o zaman isitme kaybin tam belli olur

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevap verdiniz

Shukufe hanım ben askere gitmek istiyorum çünkü askerden sonra sivilde iş bulmam sıkıntılı en azından elimde bir evrak olsun arızalı yazsınlar amacım o zaten

Askerlik Ertelemesi

Arkadaşlar benim askerlik yapacağım yer belli ama bu salı hastaneye gidecem eğer bana 1 yıl erteleme verirlerse aynı yere mi askere giderim veya yoksa farklı yere mi giderim onu soracaktım
Şimdiden Teşekkür ederim...

İşitme kaybım var. Askerlikten muaf olur muyum?

arkadaşlar merhaba ,gecenlerde askeri sevkim gataya istenildi ve oraya gittiğimde bana işitme testi yaptılar test sonuçlarıda
sağ kulak hava yolu 115 + kemik yolu 65 +
sol kulak hava yolu 15 db kemik yolu 8 db
gibi sonuçlar ç.ıktı gatada ve daha sonra gata da bana 12 kasımda gel seni uyutacaz 2 saat falan test yaapcaz uykuda dediler acaba bu nedir bu şartlarda muaf olurmuyum olmazmıyım sağ kulak taki 115 65 + olayı nedir ben devlet hastanelerınde ki doktorlara gittiğim de benim sağ kulağımın öldüğünü söylediler ve askere almazlar seni dedilier lütfen biri yardımcı olsun
teşekkür ederim her şey için...

sağ kulak 115 Db zaten totale yakın demek. ama askeriye bera testi yapmadan buna karar vermez. Klinik bera yapacaklardır muhtemelen onun sonucundada aynısı çıkarsa o zaman karar verirler.

teşekkür ederim arkadaşım eğer mimkünse birsoru daha sormak istiyorum bu hava yolu 115 + kemik yolu 65 + demek ne demek + işareti desibel anlamına mı geliyor çünkü sol kulak bana 15 db yazmışlar ama sağlulağımda hiç oyle yok sadece 115 + 65 + işareti yani bu 115 db falan mı demek oluyo ya da 115 ve fazlası olduğu için mi oyle çünkü dediğim gibi kaç tane doktora gittim özel ya da devlet hepsi askere almazlar seni dediler kulağın ölmüş dediler var ben sağ kulağım hiç duymadığı için öyle yazdıklarını düşünüyorum sence durum nedir tekrar teşekkür ederim her şey için

bide raporun sonunda stenger (-) diye birşey var bu ne demek oluyor

Normalde ben Db olarak yazıyorum. eğer hava yolun 120 kemik yolun 65 olsaydı sadece total yazıyorum. cihazlarda daha yukarısı yok zaten sınır bu. neden + koydu bilmiyorum ama değerler hava yolu 115 kemik yolu 65 yazıyorsa kulağın tamamen gitmiş demektir. Bera testinde kesin sonuç alınacaktır. Kolay bir test sen birşey yapmıyorsun cihaz kendisi dalgalar halinde ölçüyor her frekansta ne kadar duyduğunu yada duymadığını..

yani bi bakıma insanların yalan söyleyip söylemediğini ölçmek için yapılan bir test sanırım.
nese artık salı günü uyku testine girecem orda da aynı sonuç çıkarsa eğer o gün muaf raporu verirler mi acaba yada bu işlem uzun sürer mi

tek kulak totalse muaf oluyorsun diye biliyorum. sen askerdemiisn yoksa yenimi gideceksin.

yeni gidecem yani tecilibozdum geçen ay gataya falan sevk etti askerlik şubesi orda da bu sonuçları aldım işte gata da 12 kasımda abr testi yani bu uyku testini yapacak bana hatta 2 saat uykuyla bide tok karınla gel dedi o testten sonra da refleks testine sokacaklar bende muaf olabilirm diye düşünüyorum çünkü herke aynı şeyi söylüyor ama o gün hemen raporu verirler mi orasını bilmiyorum işte

bera yani abr aynı test bunlarında reflekslerinde sonucu hemen çıkıyor. Ama rapor yazma işi falan varsa zaman verebilirler. gata nasıl çalışıyor bilmiyorum. ama gitmezsin bence...

sağolasın kardeşim aydınlattın beni teşekkür ederim senin durumun nedir askerdemisin muafmısın

benim hiç bir engelim yok her sağlıklı insan gibi engelli adayıyım. Ama elimden geldiği kadar burdayım ihtiyacı olanın yanındayım..

eyvallah kardeşim sağolasın umarım hakkımızda herşeyin hayırlısı olur

Hayat ne şekilde olursa olsun nefes alabildikçe inan çok güzel.. Önemli olan bunu görebilmek... Senin için hayırlısı olsun diyorum..

sağolasın kardeşim aynı dilekler senin içinde geçerli

İyi günler bugün sol kulagım duymadıgı icin hastaneye gittim doktorun verdigi raporda ;

SAF SES ORTALAMASI ( DB İLE ) (500-2000 HZ )
SOL - SAĞ
HAVA : 120 DB 10 DB
KEMİK : 70 DB 6 DB

Bu sonuç askerliğime engel olurmu ?

MEGA;
tek kulağın 100 db. üzeri duymaması muafiyet sebebidir, sizde muaf olursunuz...

Üst Alt