Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var. Askerlikten muaf mıyım?

zalim0606

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
saf ses ortalaması hava iletimi sağ 52db sol 47db
kemik iletimi sag 47 sol 47
konusmayı anlama eşigi sag 45 sol 40
konusmayı ayırt etme sag %68 sol %74
en rahat ses yüksekliği sag 85 sol 80
tedirgin edici ses yüksekliği 100+ 100+

lütfen yardımcı olun
bi de kolumda bıcak yarası var ve sinir damarı kesildi ameliyat oldum damar dikilemedi belli bi bölgede az bi bölgede ama uyusukluk var ve zorladıgım zaman agrıyor kolumu fazla kullanamıyorum

sensörinal işitme kaybı bu arada

Büyük ihtimalle muafsınız...

her işitme kaybına askerlikten muafiyet verilmeyebilir..

sensorinöral işitme kayıpları iç kulakla ilgili işitme kayıplarıdır ve ameliyatla düzelme şansları yoktur.. çünkü tıp henüz iç kulağa müdahale edemiyor.. ama progresif (ilerleyici) midir, stabil (durağan) midir bunun bilimesi gerek...

ben 1995'te askerlik muayenesine gittiğimde odiyometrik testten sonra askeri hastanedeki heyeten '1 yıl bekleme' kararı çıkmıştı... '1 yıl bekleme'nin ne demek olduğunu kbb uzmanı doktora sorduğumda "gelecek yıl da aynı testlere tabi tutulacaksın ve sonuçlara göre askere alınıp alınmayacağına karar verilecek" demişti.. 1 yıl sonra testlerden sonra muafiyet almış ve sevinmiştim... bunu bazı mesajlarımda da yazmış ve arkadaşlarımın bazılarından neredeyse "vatan haini" yakıştırması almıştım..

bu sizin bileceğiniz birşey... eğer askerlik yapmak istiyorsanız duyduğunuzu var gücünüzle belli etmeye çalışın... işitme cihazı kullanıyorsanız kulağınızdan çıkarmayın... zira yapacağınız askerlik "geri hizmet" olacaktır.. bol bol patates soğan doğrarsınız... :)

arkam dönükken duyuyorum ama anlamıyorum ne dendigini

2 gün önce tekrar test yaptırdım kulaklıgım vardı kullanmamıstım konusmanda bozukluk olusmus dedıler kullanmadıgım için

Aynı tür işitme kaybı.Hatta oranların da benimkine yakın.Ben muaf oldum.Büyük ihtimal sen de muafsın.Geçmiş olsun..

bence de muaf olabilirsin..ben de de işitme kaybı var ve muafiyetimi uygun gördüler..

slm

slm ilker bey ben gecen sene 10 ayda muayene oldum her iki kulagımda işitme kaybı var ve her iki kulak zarım delik 1 yıl erteleme verdıler sızce muafmıyım

% 80 muafsın 1 yıl sonradüzelecekmi diye formalite bi erteleme vermişlerdir 1 yıl sonra tezkereni alırsın

mrb arkadaslar ben 2009 10 ayında muayene oldum her iki kulak zarım delik ve her iki kulagımdada işitme kaybı var bana 1 yıl erteleme verdiler sizce cürükmü alrım iç kulaktan işitme kaybı var ve 10 senedir kulak zarlarım delik

sayın ticret77 yelloyamı yorum yaptınız

arkadaslar lutven benım sorumuda cvp layın merak edıyorumda lutven

Selam gecen sene 10 ayda muayene oldum her iki kulagımda işitme kaybı var ve her iki kulak zarım delik 1 yıl erteleme verdıler sızce muafmıyım ve kulak zarlarım 10 senedir delik

benim durumumu biliyorsunuz gerçekten muaf olma ihtimalim yüksekmi yakında askere gitcem kesin ögrenmem lazım

erteleme almadıysanız, bu yıl 1 yıl erteleme alırsınız..

gelecek yıl %90 muaf olursunuz...

aman benim başıma gelenler senin başına gelmesin :)))sakın gitme her yolu dene raporunu al... eger gidiymde ordan alim rapor dersen işde ozaman 2 muzo vakası yaşanır :)))

s.a. arkadaslar mayıs 26da teslım oluyorum birliğime acemi birliginde söylicem mi ve beni ordanmı göndercekler onu merak ediyorum lütfen acil cevap

yukarıdaki işitme sonucuna bakıp muaf olma durumum hakkında bıraz bilgilendirirseniz sevinirim testın arka sayfasında hafif diyordu

Acemi birliğinden önce, askerlik şubesindeki ilk işlemler sırasında söylemedin mi işitme kaybın olduğunu? O aşamada muafiyet vermeleri gerekirdi...
Eğer o aşama geçmişse, acemi birliğine gittiğinde beyan edersin ve revire çıkp, askeri hastaneye sevk alıp, muaf olmak için girişimde bulunursun.

benim doğuştan işitme kaybım var. işitme cihazları kullanıyorum. tam hatırlamadığım kaybı oranım %55tir. ben şuan konuşma bozukluğum ve anlama bozukluğum var. askerden muaf olabilir miyim?

üstadim peki askerlik yapmak isteytenler ama kulak duymamazlik sorunu olan bir kisi subede yoklamada hic birsey soylemese anlarlarmi ,anlamasalar askere alinirmi

Üst Alt