Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var. Kayınpederimin adına alınan aracı kullanabilir miyim?

mskaya1661

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrblr. kayınpederimin %90 raporu var. benimde işitme engelim var. ehliyetimde var. Kodlar şöyle;
02-işitme desteği/iletişim desteği
42.01-arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03-yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05 Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06-elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
78-Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
denmektedir. bu durumda pederimin adına "yeni dacia duster" markalı aracı alırsam ben bu aracı kullanabilir miyim?

Yani kayınpederimin üzerine alinan arabaya bu donanımları taktirsam kullanabilirim degil mi? Yalnız arac kayinpederimin adina olucak farkederseniz.

mskaya1661

Öncelikle size bunca kodu yazanları Allah bildiği gibi yapsın! İşitme kaybı ile bu kodların hiç bir ilgisi yok. Ben olsam karara itiraz ederim.

Araç ruhsatında bu donanımlar işli olmayınca sizin kullanmanız da mümkün olmaz. Yani hayır, kayınpederinizin aracını kullanamazsınız.

Başkanım bende işitme engelli olarak F sınıfı ehliyetimi B olarak değiştirdim adıma kayıtlı araç ruhsatında hiç bir ibare yok normal ruhsatlı araba Ehliyetimde ki Kodlar
47
42-01
42-03
42-05
42-06
bu kodları kafadan yazan Sağlık müdürlüğündeki Sağlık kurulu katibi olarak görev yapan kişi Doktorlar bu kodlarla hiç ilgilenmiyor sadece eski
F sınıfı ehliyetime baktılar

Sadece işitme kaybı olan birine bu kadar kodu dolduranın Allah belasını versin..!
Hele hele 78 numaralı kod.
Ne demek ya hu sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ?
Madem işitme kaybına otomatik vites şart, o halde işitme engellilere neden ÖTV muafiyeti vermiyorsunuz ?
İşitme kaybım var, ehliyetim eski "B"
Sadece "ticari araç kullanamaz" ibaresi var. Henüz yeni ehliyetler ile değiştirmedim.
Sırf bu saçmalıklardan dolayı gidesim gelmiyor.

arkadaşlar bu arada ehliyetime yazılan 78 kod bende de var. ama benim sol ayağımda 3 cm kısalık var. ve kalçada platınım var. bu yüzden bana 78 kodu yazıldı.ve ayrıca ortopedik durumum olmasının da ötv indiriminden faydalanabiliyorum.

ehliyetimi ilk defa aldığım için önceleri ve başkaları nasıl bir ehliyet aldı bilmem. yalnız bir işitme engelli için hangi kodlar olması gerekirdi ki bu kadar fazla kod yazılmamalıydı???

Yeni yeni vazgeçtiler..
eskisi kadar kod doldurmuyor..
yinede ehliyetim eski son ana kadar değiştirmiyorum..
Kodlar bana saçma geliyor ve Ufukalp kardeşimiz gibi benimde ehliyet değiştirmeye gideşim hiç gelmiyor..

not: gördüklerim kadrıyla bazı kodlardan vazgeçmeye başladılar: tamamen tüm vazgeçsinler de gideyim..

eski ehliyet misss gibi başkalarının arabalarını rahatça kullanıyorum...

Bu durum görevi kötüye kullanmaya girer.Düzeltilmesi için ilkin itiraz dilekcesi yazılmalı.Kabul olmazsa dilekçeye verilen cevapla birlikte mahkemeye gidilmeli.

İşitme kaybıyla ne alakası var bunların?

42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

Bana kalırsa 47 de çok ağır..cihazla bile motor kullanamıyorsun ama bu sanırım 50 db üzeri olanlar için yönetmelikte var.

login geçen gün bu gibi durumlardan bahsediyordum işte.
Halbuki bu kodlar boyun hareket kısıtlılığı yaşayanlar için.
Adam bir de utanmamış 78 kodu vermiş, sadece otomatik vitesli araç kullanır kodu.
Madem öyle otv muafiyeti versene değil mi ?
Ya hu işitme engelli komisyona neden sevk edilir ? Nasıl bir tertibat hayal ediyorsunuz ?
İşitme cihazı varsa işitme desteği kodunu ve ticari araç, ambülans ve resmi araç kullanamaz kodunu yazar gönderirsin nüfusa. O kodlar zaten konisyonun değil doktorun yazacağı kodlar listesinde.

Ufukalp

Evet ben de ilk defa duyuyorum bunları.Bana böyle birşey yazsalar ortalığı ayağa kaldırırdım herhalde.Bunların resmi bir dayanağı yok çünkü.

Her ne kadar dayanağı olsa da ticari araç, resmi araç ibaresi de saçma.Bunları kaldırmak için de girişimlerde bulunmak gerek.Hani dolmuş otobüs şoförü olamazsın belki de doblo tarzı bir aracı neden kullanamayacakmış işitme kaybı olan biri? Bir de sticker meselesi vardı! Motorsiklet kullanamama da ayrı bir konu.

login
Ticari araçtan kasıt araç türü değil zaten, kullanım şekli.
''Ticari araç kullanamaz'' ibareli ehliyetle doblo türü araç alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz, bu konuda bir sıkıntı yok.
Tek şart; ruhsatta ticari yük ve yolcu nakli değil de hususi yük ve yolcu nakli işaretli olması.
2005 yılında ruhsatta kamyonet geçen bir sıfır doblo aldım ve 8 yıl faal olarak kullandım.

Üst Alt