Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var. Kullanmadığınız işitme cihazınız var mı?

ugur4345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yüzde 60 iki kulak işitme kaybım var elinde kullanmayan varsa verebilirmi arkadaşlar

Elimizde bi cıhaz var kulak arkası oda ayarlaması lazım? kulak icı de var oda yuzde 35 40 dB kayıplara ancak ıyı gelıyo

Daha önce hiç kullanmadım deneyimin yok sizler bu konuda deneyimli olmalısınız siz nasıl uygun görürseniz o olur

Ilk defa kulanacaksan ıkıncı el cıhaz ışını görmez kı devlet 500 lırasını karsılıyo az bı mıktar para ekle yenı cıhaz alıver

Evet haklisiniz marka ne olmalı sizce fiyatlar çok uçuk geldi yada öyle söylüyorlar

MANISADAYMISSINIZ. sitede ceremicem betul hanim oticon satiyor. o size iyilik yaparmis gibime geliyor. yani uygun fiata bilgilice cihaz onerir vede ayarini yapar aydindayim diyor

Bunlarda sitede pazarlama müdürü olmuşlar birklikte :)

yok adilcigim:eek: betul hanimin bilgisine guveniyorum. benim cihaz siemens simdiki halde ama ilk olasilikta betul hanimi dusunuyorum

evet doğal olarak aklınıza o gelebir bende kotu anlamda söylemedim zaten )

elimden geleni yaparım. elbette ki.. işitme grafiği ve odyogram görürsem net olarak cevaplarım. bana bir odyogram gönderir misiniz ugur4345 bana ulaşmanız mümkün. gelirseniz bir sabah , rapor işlemleriniz vs uygulamalar , hiç birşey için ücret ödemiyorsunuz. Devletin ödediği ile eş değer rakamlara indirim yaparsak cihazlardan da verim alabilecek gibi görünüyorsunuz.. neden olmasın.. ben seve seve elimden geleni yaparım..

kendi kafana göre ve kendi arzularına göre cihaz alma. doktoruna başvur. aksi taktirde duyuyorum diye faydalı diye bir bakarsın hgepten kaybolursun. doktorlar kemik güçüne göre kulak içi yada kulak arkası öneriyor zaten.

uğur4345 merhaba, sen işitme cihazına nasıl karar verdin bilemiyorum ama , hiç bir firma zaten bir doktor reçetesi olmadan cihaz satamaz. Yasak.. Yani senin bir firmadan işitme cihazı satın alabilmen için doktorun buna uygun olduğun kararını verip sana bir reçete verecek ki sen bir cihaz satın alabilesin zaten. O yüzden kafana göre cihaz kullanamazsın. Bu ciddi bir iştir. Kulak kanalının yapısı , patalojik bir durumunun olup olmaması , kulağının havalanması gibi ve işitme kaybının tipine ve kayıp derecesine göre cihaz belirlemek gerek.. Sen sadece bir firmada cihaz denemesini yaparak cihazla duymanın ne demek olduğunu tecrübe edebilirsin. Bişey olmaz yaaa diyerek hareket etmek seni sadece pişmanığa götürür.. Sağlığından da parandan da olursun , telafisi de mümkün olmaz üstelik.. Bu konuya biraz daha önemseyerek yaklaşırsan mutlu olursun.. görüşümek üzere..

işitme cihazı kullanmam gerektiğini gösterir raporunla il veya ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edin, zaten 500 tl lik kısmı devlet karşılıyo geriye kalanıda vakıf karşılar işin görülmüş olur arkadaşım. sosyal yardımlaşma vakfı ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için bu gibi durumlarda her zaman yardımcı olmaktadır.

elimde 2 adet oticon marka vigo model cihaz vardır.
ilgilenirseniz anlaşırız. iyi akşamlar :)

Üst Alt