Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım ve gözümde keratokonus var. Yüzde kaç rapor alabilirim?

sadsadsad

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merbaha arkadaşlar adım Emre 22 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum. Geçenlerde gittiğim askerlik muayenesinde sol kulak işitme kaybı olduğundan dolayı askerlikten muaf oldum.

Benim sorunlarım: Sol kulak total işitme kaybı ve gözümde keratokonus hastalığı var ve sert lens kullanmam gerekiyor gözlükle görüş sağlayamıyorum ve çok acı veren bi durum 2 3 saat gözünde ağrı yapmadan durması çok büyük bi avantaj kullanan arkadaşlar bilir. Sağ gözdede göz tembelliği var. Bu iki durumun birleşmesiyle ne kadarlık özürlü durumuna sahip olurum? yardımlarınızı bekliyorum...

Tek kulak işitme kaybına % 12 oran veriliyor. Keratokonus için yakın zamanda bir arkadaşımız % 30 oran almış: http://www.engelliler.biz/forum/sak...iminden-faydalanabilir-miyim.html#post1154263

Diğer gözünüzdeki göz tembelliği içinde % 10 oran verilebilir.. Gözünüzle ilgili yazdığım bilgiler benzer durumda olanların aldığı yüzdelik oranlar. Bu oranlarda az veya çok oynamalar olabilir.. Sizin durumunuza bağlı. Bu verilere göre hesaplayacak olursak, fikir olması açısından % 30 + % 12 + % 10= % 44 eder..

Raporunuzu alınca sonucu buraya yazar mısınız?

Üst Alt